Structuurwijziging voor Mechels rijhuis

Structuurwijziging voor Mechels rijhuis

In dit rijhuis in de Mechelse binnenstad is er naast een prachtige tuin een langwerpige, ruime benedenverdieping, maar beide elementen kwamen nooit volledig tot hun recht in dit pand. De tuin loopt niet meteen over in de woning, wat een heel gesloten, maar vooral donker gevoel met zich meebrengt. De benedenverdieping zelf is ruim, maar oogt dan weer benauwd door een steunkolom in de midden van de ruimte.

Na de structuur van de woning uitvoerig te analyseren werkte ons ontwerp-team een plan uit waarbij een nieuwe achtergevel de taak van de belemmerende zuil zou overnemen. Door deze structuur grondig aan te pakken moest ons verbouwingsteam uiterst precair te werk gaan, maar het resultaat kan tellen: door de achtergevel uit te dossen met een glazen wand loopt het exterieur naadloos over in het interieur. Datzelfde interieur is met een volledig uitgerust keuken ook een hele opwaardering van het hele pand.

Shopping Cart

  • No products in the cart.