De majestueuze Mayor Sofa

De majestueuze Mayor Sofa

Een designklassieker in de meeste pure vorm van het woord, dat label kan je gerust op de prachtige Mayor Sofa van Arne Jacobsen plakken. De Deense architect tekende het ontwerp uit in 1939, maar is nog altijd brandend actueel sinds de sofa vanaf 2013 door het Deense designconcern &tradition wordt heruitgegeven. Jacobsen ontwierp de zetel voor het Sollerod City Hall, een stadhuis dat eveneens een prachtig voorbeeld is van Jacobsen’s architectuur. Omdat de zetel voor de burgemeester en z’n gasten werd ontworpen kreeg het z’n toepasselijke naam mee.

Het ontwerp overleefde moeiteloos de tand des tijds en ziet er van voor de 2e wereldoorlog tot op de dag van vandaag nog helemaal hetzelfde uit. Jacobsen’s ideologie was het concentreren op comfort en leefbaarheid, zonder in te boeten op design. Daardoor kreeg het een meer edgy en grafische expressie mee. Dat bleek tevens een rode draad in het werk van Jacobsen, want hoewel hij vooral van z’n meubelen bekend is – die prachtige vlinderstoel! – ontwierp hij ook gebouwen, kranen, bestek en lampen.

Hoewel het bijster moeilijk was om de zetel zelf te testen vóór 2013 – daarvoor moest je naar dat Deense stadhuis trekken – kan je ‘m door de heruitgave van &tradition zowat overal vinden. Tot het einde van het jaar is er zelfs een speciale actie waarmee je zo’n Mayor Sofa zelf in huis kunt halen aan een verlaagd tarief. Neem daarvoor contact op met onze woonwinkel om er meer over te weten! De sofa is beschikbaar als twee- of driezit en is in verschillende afwerkingen/stofferingen beschikbaar.

Shopping Cart

  • No products in the cart.