Steek je licht op! Bureaulampen voor het studeren

Steek je licht op! Bureaulampen voor het studeren

Terug naar school: yes! Terug studeren? …misschien minder yes. Toch kan je er heel wat aan doen om je studieplek zo aantrekkelijk mogelijk te maken, want dat levert dan misschien wel de nodige boost om verder te studeren. Heb je nodig daarvoor: een bureau, een bureaustoel, minstens één pen, papier en – vooral – een bureaulamp. Het juiste licht is noodzakelijk in je kamer, en bij de zoektocht daarvan steken onze koppen alvast hun licht op.

PC lamp van Hay

Deze strakke maar speelse lamp past in elk hedendaags interieur. Via een touch dimmer-schakelaar kan je hem bedienen, en hij schakelt na 6 uur automatisch uit – ideaal als je hem vergeet uit te zetten op weg naar een last-minute kotfeestje. Je kan hem op verschillende manieren in de gewenste positie draaien en je hebt de keuze uit zwart, lichtgrijs en groen.

Leaf lamp van Muuto

Deze tafellamp is geïnspireerd op, zoals de naam het al doet vermoeden, blaadjes van een boom. De lamp heeft een iconisch silhouet en doordat je hem 360° kunt draaien rond z’n as, kan je kiezen wat je zelf belicht. Door z’n led-gebruik is hij uiterst energie-efficiënt en kan je hem via een dimbare touch-schakelaar aan- en uitzetten. Een speelse lamp die op ieder kot goed tot z’n recht komt, mede door de keuze aan grootte (zowel als bureaulamp als staanlamp) of kleur (zwart, wit, lichtgrijs en muntgroen).

Bellevue table lamp van &tradition

Geef je kot wat extra bling met de Bellevue lamp. deze lamp – recent heruitgegeven door &tradition – is een ontwerp van Arne Jacobsen uit 1929. Het ontwerp is geïnspireerd door het minimalistische Modernisme en het functionele Bauhaus. Bellevue is opgebouwd uit sierlijke lijnen en een eenvoudige, organische vormentaal. Beschikbaar in 4 versies: wit/goud, zwart/goud, beigegrijs/goud of volledig goud.

Wood lamp van Muuto

Nog een leuke bureaulamp van Muuto is de Wood lamp. Dit is een lamp van TAF architects en is een houten variant geïnspireerd door typische architectenlampen. Door z’n eenvoud levert het een sterk ontwerp op, de uitvoering is altijd in dennenhout.

Nr. 205 van Lampe Gras

Deze lamp is oorspronkelijk ontworpen voor het gebruik in kantoorcomplexen. Deze elegante lamp komt op elk bureau tot z’n recht en past in verschillende interieurs. Binnen de collectie van Lampe Gras zitten ontzettend veel varianten: ben je bijvoorbeeld op zoek naar een iets langere lamp? Dan is de Nr. 206 meer voor jou. Qua afwerking heb je drie basiskleuren, maar je kan verder personaliseren met een keuze in het lampenkapje (waarin je kan kiezen in vorm en tot wel tien verschillende kleuren!).

Peek table lamp van Menu

Deze lamp van Menu is het broertje van de Peek vloerlamp die ontworpen is om net boven een zetel te piepen, vandaar zijn leuke naam. Deze unieke lamp is sterk door zijn grafisch lijnenspel en oog voor detail. In de uitholling in de top van het onderstel kan je paperclips of andere kleine bureauaccesoires bewaren. Handig!

Shopping Cart

  • No products in the cart.