4 DIY-tips om je kot te pimpen

Je studententijd, de beste periode van je leven? Zeker als de interieurinrichting van je kot super leuk is. We sommen vier manieren op om je studentenleven op kot heel wat fijner te maken. En wees gerust, ze zijn ook budgetvriendelijk, dus je kan met een gerust hart het nachtleven induiken ūüėČ

1) Groen binnenhalen

De meest eenvoudige manier om je kot wat op te fleuren? Groen binnenhalen! Heb je naast al die stapels boeken geen plaats om een bloempot of vaas kwijt te krijgen, dan kan je ze gewoon tegen de muur hangen. Zo staan je planten nooit in de weg als je wil ontspannen… En studeren natuurlijk. Kies op je kot vooral voor onderhoudsvriendelijke planten zoals sanseveria’s, cactussen of vetplantjes. Op die manier heb je sowieso al een grote onderscheiding in het onderhoud ervan.

interieurinrichting: kot pimpen
2) Upcycling!

Heb je iets praktisch staan, maar loop je er niet meteen warm van? Maak er dan iets leuk van. Wasmanden kan je bijvoorbeeld erg leuk opsmukken zodat ze niet alleen mooi staan, maar ook handig werken: door ze leuk op te smukken kan je er alles in sorteren alvorens je ze bij Hotel Mama of de wasserette dropt. Ons advies? Maak er zeker 2: eentje voor de vuile was en eentje voor de niet-zo-vuile-was-die-je-wegens-tijdsgebrek-niet-in-je-kast-legt.

Interieurinrichting: DIY kot 2
3) Tweede leven

Op zoek naar een leuk meubeltje, maar laat je spaarpot het niet toe om het vol te stouwen met designspullen? Kijk dan eens bij je oma op zolder of snuister eens op de rommelmarkt of in de kringloopwinkel. Ook al ben je niet helemaal overtuigd van tweedehands, er zijn tal van manieren om een oud stuk een tweede leven te geven; simpelweg een likje verf of opsmukken met een nieuwe handgreep zijn er alvast twee van.

4) Praktisch

Richt je kot vooral praktisch in! Vergroot je kleine kamer door in de hoogte te werken: gebruik de wanden om dingen aan te monteren, te presenteren of op te hangen. Gebruik één of meerdere spiegels want ook die vergroten de ruimte. Kies voor multifunctioneel meubilair, zoals een hoogslaper met een bureau onder of een bed met lades. Kies voor een sobere basis op de muur (bij voorkeur wit, maar let dan op dat het geen signaalwit is) en maak het persoonlijk met een accentmuur in gekleurde verf, kurk, magneetverf of krijtbordverf.

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.