Dé beurs architect@work

Donderdag 9 en vrijdag 10 mei was het weer zo ver: Expo Kortrijk opende zijn deuren voor menig architect en ontwerper. Architect @ work vierde dit jaar zijn 100ste editie in Kortrijk. Deze internationale beurs duurt misschien maar twee dagen, maar biedt op korte tijd veel kwaliteit aan. Architect @ work legt de lat hoog voor de exposanten. De voorwaarde voor een plek in de expohal is even eenvoudig als complex. Wat je toont moet vernieuwend zijn. Een nieuw materiaal, product of unieke methode, zolang het maar vooruitstrevend is. Omdat deze expo niet toegankelijk is voor particulieren, zetten we speciaal voor jou op een rij wat ons in het oog sprong.

Raam in een box

Buitenschrijnwerk werd goed vertegenwoordigd dit jaar. Er zaten ook een aantal interessante standen tussen. Zo brengt Fakro platdakvensters op de markt met geïntegreerde zonnewering. Shüco toonde dan weer zeer fijne profielen voor onder andere schuiframen. Reynaers kwam op de proppen met een verticaal schuifraam. Even spectaculair om zien als het prijskaartje dat eraan vast hangt. Wie het meest onze aandacht trok? Dat moet Windox zijn. Ze bieden een prefab oplossing voor het traditioneel erkerraam. Dit budgetvriendelijke antwoord voegt zowel de constructie, het aluminium raam als de gevelbekleding & binnenafwerking samen tot één product. Dit maakt de plaatsing eenvoudiger en de uitvoeringstermijn korter.

Ontvang onze nieuwsbrief!
Hout om van te houden

Dan trekken we naar wandafwerking met Cras. Hun Wood on Walls reeks heet afgekort WOW! en dat is best een toepasselijke naam. ‘Wave’, ‘Skyline’ of ‘Hangar’, alle vormen vielen in de smaak, maar de ‘Stripes’ toch nét iets meer. Deze reeks oogt als strak en verfijnd regelwerk. De voorgevormde geprofileerde “latten” zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en zijn eenvoudig te plaatsen. Kijk hier hoe sfeervol een houten wand kan zijn.

De dikte van deze vinyl is nihil

Van de wand naar de vloer. Floorify bracht vinylvloeren mee. Dit zowel in planken als in tegels die niet alleen flinterdun zijn, maar ook nog eens sterk. De vinyl kan op nagenoeg iedere bestaande vloer gelegd worden. En egalisatie van de ondergrond is (normaal) niet nodig. Nog niet overtuigd? Naast onderhoudsvriendelijk is de vloerafwerking ook waterbestendig én beschikt die over goede akoestische eigenschappen. Oh ja, bijna vergeten: het plaatsen van deze vloer is kinderspel!

Fenix herrijst

Een andere binnenafwerking die onze aandacht trok vonden we aan de stand van Fenix. De Fenix NTA is alles wat we al kennen van het nanotechnologisch materiaal van Arpa Fenix. Bestand tegen krassen en moesten ze er toch zijn, kan je ze via thermische herstelling wegwerken. Voel zeker aan het zachte oppervlak, het laat toch geen vingerafdrukken na. En kijk vooral naar het aantrekkelijke matte oppervlak. Wat is dan het grote verschil? De Fenix NTA heeft een metalen structuur, maar dan met alle goede & onderhoudsvriendelijke eigenschappen van de Fenix NTM. Momenteel is het beschikbaar in drie kleuren: ‘staal’, ‘zilver’ en – uiteraard – ‘goud’.

OpgeLED!

Last but not least, werden we verblind door de nieuwe LED-serie van Orbit. Dit is een Belgisch merk van verlichting (armaturen), gekenmerkt door hun architecturaal design. De nieuwe collectie omvat alle mogelijke soorten verlichting. Plafond- of wandarmaturen, van pendelend tot volledig ingebouwd, keuze genoeg! Alle armaturen zij steeds beschikbaar in zwart of wit. Of met optie om kleuraccenten in wit, zwart of goud toe te voegen.

En een goede 200 standen later zat Architect @ work er weer op. Op naar de volgende editie van Architect at work!

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.