Garanties zorgen voor minder irritatiesWil jij ook de nodige garanties tijdens je verbouwing?

Interieurkabinet

Wil je zorgen en irritaties vermijden, zorg dan dat je bouwpartner de nodige garanties kan voorleggen. Deze garanties hebben betrekking op drie fase tijdens de verbouwing: de aannemingsovereenkomst, de werfinrichting en tijdens de werken.

De aannemingsovereenkomst

Zorg dat financiële- en planningsbeloftes ook neergeschreven staan in je aannemingsovereenkomst.

Vermijdt dus verrassingen in de kleine lettertjes door een ‘geen-meerwerk’ clausule te laten opnemen. Zo ligt de verantwoordelijkheid voor de aanbieding bij de aannemer en niet bij jou als klant. Neem ook een boeteclausule op wanneer de deadline niet wordt gehaald. Zo heb je toch een stok achter de deur mocht je werf langer uitlopen dan voorzien.

De werfinrichting

Zorg dat je aannemer ook de nodige maatregelen neemt bij aanvang van de werken. Denk daarbij aan beschermingen op onder andere vloeren. Evenals een afscheiding van de werfzone zodat je de verbouwingsperiode relatief stofvrij doorkomt.

Maak ook een ‘plaatsbeschrijving’ op van de ruimtes die je niet verbouwt, ook bij de buren. Met dit document heb je een duidelijke beschrijving van de staat van je woning en die van je buren, voor de werken. Als er tijdens de werken toch schade is, dan kun je dit makkelijk bewijzen. Je aannemer kan dit dan verhalen op zijn verzekering.

Over verzekeringen gesproken: zorg er zeker voor dat je aannemer voldoende verzekerd is! Anders blijf jij misschien in de kou staan. Heb je een project met bouwvergunningsplicht, zorg dan dat je aannemer (naast de AB verzekering), ook de verplichte verzekering ’10 jarige aansprakelijkheid’ afsluit.

Tijdens de werken

Wij bevelen een terugkerende werfvergadering aan voor een duidelijke communicatie. Zo kan je met al je vragen bij je bouwspecialisten terecht en worden gemaakte afspraken ook in een werfverslag opgenomen.

Een veiligheidscoördinator op de werf ziet erop toe dat alle werken veilig verlopen. Niettegenstaande dit een wettelijke verplichting is bij bepaalde verbouwingswerken, wordt de aanstelling toch nog regelmatig over het hoofd gezien.

Zijn de werken voltooid, dan is een opleveringsverslag aangewezen. Handig is dat je een waarde overeenkomt die pas gefactureerd wordt als alle opleveringpsunten voltooid zijn.

Als je bovengoed garanties kan implementeren in je verbouwproject, ben je al een heel eind op weg om je verbouwing met de nodige gemoedsrust aan te vatten.

Interieurkabinet
Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.

Ontdekken hoe je jouw woonwensen realiseert zonder stress en gedoe?

Schrijf je in voor ons webinar!