Is mijn woning de investering wel waard?Investeren in je huis is investeren in leven.

prive woning Spruyt; Interieurkabinet

Misschien herken je dit ook wel: je woning voelt gedateerd aan en je droomt van een fikse upgrade? Dan vraag je je wellicht af of je investering loont op het einde van de rit. Meer comfort is al een grote bonus en het is ook fijn dat je woning in waarde stijgt. Maar hoe bepaal je of de investering het waard is? Investeringswaarde is helaas geen simpele optelsom.

Wat bepaalt de waarde van je huis?

Je weet al dat de waarde van jouw woning niet alleen wordt bepaald door de staat van het huis, maar ook door tal van omgevingsaspecten: is het een kindvriendelijke buurt, invalswegen, beschikbaarheid van winkels en openbaar vervoer… Hoe aantrekkelijker, hoe meer potentiële kopers en hoe gemakkelijker er ooit een koper voor te vinden is. Een instapklare woning is voor veel kopers daarnaast veel aantrekkelijker dan een huis dat nog aangepakt moet worden.

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.

Renoveren of nieuwbouw

Kies je voor een verbouwing, laat je dan deskundig adviseren over een renovatie of een nieuwbouw. Breek niet meteen zomaar alles af, zeker wanneer je woning een specifiek karakter heeft. Specialisten kunnen je bijstaan bij de 6% btw-regeling voor renovatie en andere randvoorwaarden. Hier liggen namelijk heel opportuniteiten die van invloed zijn op het eindresultaat. Weeg daarna alle sterktes en zwaktes tegen elkaar af: zijn er meer sterktes dan zwaktes? Dan mag je concreter beginnen nadenken over je droomhuis of -renovatie!

Het verschil tussen trends en wens

Welke punten op jouw wensenlijstje werken de waarde van je woning in de hand? Geloof niet elke wijsheid die je hierover hoort. Zo werd in de jaren’90 elke villa van een dubbele garage voorzien: want een garage dat was toch een belangrijke iets bij een eventuele latere verkoop. Ondertussen zijn die garages eerder een verzameling van fietsen, grasmachines, oude boeken, een vergeten golfzak in de hoek, etc. Kies dus écht wat voor jou van waarde is, zodat je huis op jouw maat is.

Ga voor een huiselijke sfeer

Heb je veel wensen en het gevoel dat je moet kiezen? Bespreek ze met onze VerbouwCoach. Die zal jouw ideale woonflow met jou uitdenken.

Ontdekken hoe je jouw woonwensen realiseert zonder stress en gedoe?

Schrijf je in voor ons webinar!