Collectors item: La Lampe Gras

Lampe Gras is één van de mooie collecties van het Franse designlabel DCW éditions. Een van de vele fans van deze lamp was niemand minder dan Le Corbusier. Hij gebruikte de lampen niet alleen aan zijn werktafel, maar ook in de interieurinrichting van heel wat van z’n projecten.

Interieurinrichting: lampe gras2
Design

Het ontwerp dateert van 1921 en is van de hand van Bernard-Albin Gras. Vandaar de naam van de collectie. De verlichtingsarmaturen van Lampe Gras kunnen het best omschreven worden als functioneel, ergonomisch en eenvoudig… Maar wel altijd met een designtoets!

Een lamp voor iedere interieurinrichting

Het leuke aan de Lampe Gras is dat deze zowel in de huiselijke sfeer als op je kantoor past. Door de jaren heen werd de collectie uitgebreid met armaturen die zowel in de badkamer als buiten kunnen gebruikt worden. Zo kan je nu je tuin ook pimpen met mooie verlichting! Check zeker ook de nieuwe collectie eens van 2019…

Uitgebreide collectie

De collectie van Lampe Gras kent ondertussen meer dan veertig modellen waaronder staanlampen, wandarmaturen, pendels en tafellampen. Daarenboven kan elke Lampe Gras (behalve n°230, n°207 en L) afgewerkt worden met twee soorten lampenkapjes. Elk zijn in dertien kleurafwerkingen mogelijk, waaronder zes in koper en een in melkglas. Begin maar alvast weg te dromen bij al dit moois … and let there be light!

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.