De Grain Lamp van dichtbij bekeken

Het ogenschijnlijk simpele ontwerp van de Grain pendant lamp van Muuto is allesbehalve eenvoudig. Met z’n ecologische karakter past deze in vrijwel elke kamer.

Ontwerp

Het traditionele pendellamp-silhouet krijgt een poëtische herinterpretatie dankzij de Grain pendant lamp. Dit ontwerp is van de hand van de Zweedse designer Jens Fager en werd uitgebracht in 2015.  De eenvoudige en erg elegante vormentaal past in ieder interieur. Dankzij de fijne vezelkorrels van bamboe en polypropylene krijgt de lamp een subtiele textuur en is hij nog eens erg ecologisch! Je kan ‘m bij ons dan ook met ecocheques in huis halen.

Het armatuur is voorzien van een ledlamp die een natuurlijke, warme gloed geeft. Door het gebruik van het composietmateriaal krijgt de lamp extra karakter, warmte en zachtheid.

Collectie

De Grain Pendant Lamp is een vast stuk in de collectie van Muuto en is beschikbaar in zes verschillende kleuren. Zwart, grijs, bruin, terracotta, wit en munt, er is voor elk wat wils. De lamp zelf gaat zo’n 10.000 lichturen mee en met een kabel van zo’n 4 meter kan je er in vrijwel elke ruimte mee aan de slag. Dat dit geen one-hit-wonder blijkt van Fager laat zich zien in z’n andere ontwerpen. Zo zijn de Grip kaarsenhouder, de Tip lamp en Raw stoel voor Muuto ook van z’n hand.

Z’n ontwerpstudio maakte ook ontwerpen voor RigTig, Absolut Vodka en Zero Lighting. Hun filosofie? ‘De kern is om elk product eerlijk te behandelen; om zijn centrale functie te vinden en het product tot zijn essentie terug te brengen.’

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.