De Hemelse Hotellijst

Ik ga op reis en ik neem mee… Deze lijst met geweldige adresjes natuurlijk! Met het warme weer voor de boeg heb je misschien de kans om er al een paar dagen op uit te trekken of om je eerstvolgende reis te plannen. De criteria om als hemels design hotel in onze top-vijf te mogen staan? Boeiende architectuur, een schitterend interieur en dat liefst op een bijzondere locatie. Wij veeleisend? Nee hoor 😉 Klaar om weg te dromen?

Palazzo Daniele

Heb je altijd al ‘La Dolce Vita’ willen (be)leven in Italië, dan is het Palazzo Daniele op jouw naam geschreven. Het mag dan wel niet in Rome liggen, Gagliano del Capo in de hak van Italië heeft zeker ook zijn charme. En dan vooral het designhotel zelf. Dit 150 jaar oude paleis heeft 9 suites – elk voorzien van de nodig hedendaagse kunst – omringd door prachtig tuinen, een oranjerie en een zwembad. Vergane glorie werd hier omgetoverd in een geslaagd huwelijk tussen oud & nieuw, comfort & kunst. Palazzo Daniele is een boeiende combinatie van minimalisme en majustueusiteit.

Design Hotel Palazzo
Design Hotel Palazzo 2
Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Ink Hotel

Amsterdam, over de stad zelf hoeven we je waarschijnlijk niet veel meer te vertellen. Maar we willen je wel nog een extra reden geven om te gaan. Een hotel met een verhaal, verklapt in de naam: het Ink Hotel bevindt zich in het voormalige gebouw van de krant ‘Tijd’. In het interieur kan je subtiele of prominent aanwezige verwijzingen vinden naar het verleden. Naast de luxueuze kamers kan je zalig vertoeven in het ‘Pressroom Restaurant’ of aan de bar. Vind je toch niets naar jouw zin om te eten, dan hoef je nooit ver te lopen in hartje Amsterdam.

Design Hotel Ink Hotel
Design Hotel Ink Hotel
Ion Adventure Hotel

Design hotel: check! Top locatie: check! Wat wil je nog meer? Een ecologisch bewuste bedrijfsgeest: dubbel check! Het Ion Adventure Hotel ligt in het prachtige Selfoss. Waar zeg je? Het hotel bevindt zich te midden van de adembenemende IJslandse natuur. Na een avontuurlijk dag buiten kan je rustig indommelen tussen het zachte fair-trade beddengoed. Het meubilair werd vervaardigd van duurzame lokale materialen. Zowel binnen als buiten kan je genieten van al het moois dat IJsland te bieden heeft. Van de toiletproducten tot de elektriciteit die opgewekt wordt door het koelen van het lavawater, het ecologisch bewustzijn zit in vele aspecten. Wie voelt zich hier niet thuis!?

Design Hotel Ion Hotel
Design Hotel Ion Hotel 2
Tuve

Een “specialleke tussen de speciallekes” het Tuve Hotel in Hong Kong. Het ligt niet meteen bij de deur, maar dat mag geen reden te zijn om het niet op te nemen in deze droomlijst. Hier kom je voor een aparte ervaring. Het weinig, maar zorgvuldig gekozen licht in combinatie met zware materialen, geeft de inkomhal een donkere dramatische sfeer. Iedere ruimte heeft scenografische kwaliteiten, waardoor je je als snel een personage uit een moderne film noir waant. De aanwezigheid van veelal koele, harde materialen met een ruwer karakter creëren een koude en verlaten setting. Deze sereniteit staat in schril contrast met de ontzettend overweldigende drukte van de rest van de stad. Een verborgen parel, een verfijnd hotel en bovenal een bijzondere design-ervaring.

Design Hotel Tuve 1
Design Hotel Tuve 2
Blauwpoort

Zoeken we het dichter bij huis en dan liefst met een grote groep (lees 11 tot 36 personen), dan is de Blauwpoort misschien iets voor jou. In het Heuvelland ligt deze herenhoeve – een beschermd monument – met een rijke geschiedenis én hedendaags design. Het zou ons verbazen, maar moest je toch uitgekeken zijn op het interieur, kan je genieten van de prachtige omgeving in de Westhoek. Vervelen zal je je zeker niet doen met de vijver, serre, bbq, spiegelbox-design sauna en natuurlijk de geweldige groep vrienden & familie die je meeneemt. Er is een uitgebreid aanbod aan formules , ruimtes en extra verwennerijen en activiteiten. Geen reden om niet te gaan. Nu alleen nog uitvechten wie in welke kamer gaat slapen.

Design Hotel Blauwpoort 1
Design Hotel Blauwpoort 2
Juvet

Uiteraard moet er wel een Scandinavisch pareltje in deze lijst staan. De uitverkorene werd – terecht – Juvet. Dit ‘Landscape Hotel’ in het natuurlijke Noorwegen laat het landschap de hoofdrol spelen. Hier kom je niet alleen voor een goede nachtrust, hier kom je voor een beleving, voor de pure natuur. Andere troeven zijn er meer dan genoeg. Het hotel bestaat uit meerdere delen. Zowel moderne architectuur als in ere gehouden geschiedenis komen hier tot hun recht. Om het plaatje nog meer compleet te maken kan je aanschuiven voor gezellige lokale maaltijden in een huiselijke setting.

De Hemelse Hotellijst Juvet
De Hemelse Hotellijst Juvet 2

Omdat onze top-vijf toch al uit de hand gelopen is, geven we er schaamteloos nog een adresje bij. Wil je wel naar Scandinavië maar ben je meer een citytripper dan een natuurliefhebber? Kijk dan eens naar SP34 in Kopenhagen.