fbpx

De meerwaarde van interieuradvies aan huis

Wil je weten wat je interieur in z’n mars heeft? Met onze InterieurRaad komt onze architect ter plaatse en geeft hij een cursus EHBO: Eerst Hulp Bij Ontwerpen.

Investering

Interieuradvies aan huis was exact wat Filip en Joke nodig hadden toen ze met de renovatie van hun woning wilden starten. Hun huis kampte met een lekkend dak, was slecht geïsoleerd en had een oubollige keuken. Geen woning waar je twee kinderen – met een derde op komst – wil laten opgroeien. ‘Oorspronkelijk wilden we enkel het probleem aan het dak oplossen. Maar een bevriende aannemer liet weten dat je dan beter meteen ook de gebrekkige isolatie aanpakt en de keuken zou vervangen’ vertelt Filip. ‘Dat waren we immers toch van plan. Op die manier investeer je nu misschien iets meer, maar verdien je dat op termijn dubbel en dik terug.’ Omdat ze door het bos de bomen niet meer zagen schakelden ze ons in voor een InterieurRaad. Daarbij komt onze interieurarchitect ter plaatse om grondig interieuradvies voor een woonzone te geven.

De meerwaarde van interieuradvies aan huis - 0
Plaatsindeling

Onze architect zag al snel dat de aanbouw waar de keuken in was ondergebracht weinig licht doorliet. Dat maakte de bestaande, al hele zware, keuken nog donkerder. Bovendien bevond er zich naast de keuken nog een toiletruimte, wat het allemaal nog wat extra krap maakte. ‘Architect Maarten stelde een ontwerp voor dat helemaal in lijn lag met onze smaak. Hij kwam met een nieuwe achtergevel op de proppen dat uit een grote glaspartij bestond. Dat betekende niet enkel véél meer licht, maar ook extra ruimte gezien de ruimte waar het toilet was bij de keuken betrokken werd.’ Naast de keuken zou er in de gewonnen ruimte een kleiner toilet komen, alsook een opbergruimte om vuilbakken kwijt te kunnen. Als alternatief voor de donkere houtvloer – waar in een keuken makkelijk vlekken op komen – stelde Maarten een gietvloer voor. De grijze polibeton zou mooi samengaan met het zwarte frame van de glaspartij en de nieuwe keuken met witte tinten en licht hout.

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.

Interieurontwerp op maat

Aangezien de woning uit één langwerpige benedenverdieping bestond schreef onze Maarten een extra lichtkoepel voor in het midden van de keuken. Zo werd er gegarandeerd dat het open karakter van de keuken werd doorgetrokken in de rest van de woning. Om dit allemaal visueel voor te stellen tekenden we een indelingsschets en werkten we een moodboard uit waarop sfeer en materialen werden voorgesteld. Na de finale goedkeuring van Filip en Joke werkten we dan een echt interieur- en verlichtingsplan uit. Ook stelden we meubels en armaturen voor die perfect bij dat nieuwe ontwerp zouden passen. ‘We kunnen zo’n InterieurRaad met interieuradvies dan ook bij iedereen aanbevelen, het was een verademing om te weten wat we met onze ruimtes konden aanvangen. Het contact met Interieurkabinet verliep ook zo goed, dat we hen meteen ook inschakelden voor de verbouwing.’

InterieurRaad

interieurplan
moodboard sfeer & materiaal
meubelplan
een woonzone
verlichtingsplan
voorstel op kantoor

1500 euroVerplaatsing tot 50km

Boek ‘m hieronder of…

bestel een interieurraad

Tijd voor een nieuwe wind in je interieur? Maak een afspraak met onze interieurarchitect voor een InterieurRaad. Zo staan we binnenkort met creatief advies en tips voor je deur!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De-meerwaarde-van-interieuradvies-aan-huis-3