De Muur op voor Rick

Wij bij Interieurkabinet, denken nogal onbescheiden, wat Wout Van Aert kan, kunnen wij beter! Daarom trotseren wij op 22 april De Muur in Geraardsbergen.

Vanwaar die vlaag van zinsverbijstering? Dat hebben we aan Rick te danken!

https://www.flickr.com/photos/visitflanders/34139813432

Een hulphond voor Rick

Jaarlijks stemmen wij met ons team (de meest joviale, toffe, creatieve medewerkers die er zijn) voor een goed doel. En dit jaar hebben we besloten Rick te helpen aan een geleidehond.

Rick is het 13 jaar oude neefje van onze-rots-in-de-boekhoud-branding, Berrie Van Dijck. Rick is gediagnostiseerd met ASS, wat een vorm van autisme is. Hij is zeer slim, maar heeft de sociale ontwikkeling van een dreumes. Hij heeft veel moeite om te communiceren met mensen en raakt snel overprikkeld, wat hem tegenhoud om naar buiten te gaan.

Rick kan wel goed contact maken met dieren. Hij gaat wekelijks naar een zorgboerderij, waar hij mag helpen met het verzorgen van verschillende dieren. Dit geeft hem rust en vertrouwen. Hij zou daarom graag een hulphond willen, die zijn levensbuddy wordt. Zo’n hulphond zorgt voor structuur bij dagelijkse activiteiten, afleiding en kan ook een geleide-functie hebben door vaste routes aan te leren. Een hulphond kan de eigenwaarde van Rick een boost geven. Bovendien stimuleert het de interactie met anderen mensen om hem heen.

Het opleiden van zo’n hond is echter erg kostbaar (circa €20.000) en wordt in het geval van Rick niet vergoed door de zorgverzekering. Omdat wij, InterieurKabinet’ers, heel graag Rick zijn geleidehond gunnen, wagen wij ons met ons allen aan een stukje Ronde Van Vlaanderen. Hoe snel we bovenop De Muur geraken valt nog af te wachten, maar dat het in stijl zal gebeuren staat in steen gebeiteld.

pexels-markus-spiske-93777

Draag jouw steentje bij voor Rick… en zijn hond

We hopen stiekem wel een beetje dat jij, als onze partner, onze sportieve inspanning bewondert. En ook een steentje wil bijdragen aan ons goede doel. Dit kan eenvoudig via : www.doneeractie.nl/eenhulphond-voor-onze-kanjer-rick/-58057 (*)
Graag bij het bericht vak de melding gebruiken “De Muur Op Voor Rick”

 

Alvast heel erg bedankt uit naam van Rick en zijn familie.

 

Het InterieurKabinet-team

 

(*) Fiscale attesten kunnen niet voorgeleid worden.