In het verlichte brein van Nathalie Dewez

Tijdens onze verlichtingsmaand zetten we graag een designer in de kijker die een link heeft met verlichting. Dat zijn er natuurlijk een heel aantal, maar waarom zouden we het ver gaan zoeken als we in ons eigen land zo’n straffe madam als Nathalie Dewez hebben rondlopen? Haar ontwerpen vallen onder de categorie: design dat iedereen in zijn interieur wilt.

Nathalie-Dewez-2-interieur-en-design
Wie is Nathalie?

Nathalie Dewez is een designer uit het Brusselse met een sterke affiniteit voor verlichting. Ze werkte als consultant in verlichting en heeft meerdere prijzen gewonnen voor haar knappe ontwerpen. Nathalie heeft een passie voor sculpturale vormen en superieur vakmanschap. Ze werkt met duurzame materialen en eenvoudige, uitgepuurde vormen die toch sterk zijn en een uniek karakter uitstralen. Ze zoekt dus altijd het evenwicht tussen technische efficiëntie en esthetiek.

Nathalie-Dewez-3-interieur-en-design
Meer dan licht

Ze werd opgeleid als binnenhuisarchitect, maar doet veel meer dan dat. Naast design verlichting ontwerpt ze ook een resem aan voorwerpen en meubilair voor je interieur. Zowel in binnen- als buitenland kan je grootschalige (en ook iets kleinere) sculpturen van haar vinden. Nathalie is zonder twijfel een creatieve duizendpoot.

Nathalie-Dewez-4-interieur-en-design
Design voor je interieur

Nathalie heeft haar eigen label en maakte ook een ontwerp voor een van onze huismerken, Moome: de Disk lamp. Deze lamp heeft een zwarte aluminium basis die in schril contrast staat met de witte fitting. Deze bestaat overigens als wandlamp of vloerlamp. De Disk past perfect in de omschrijving van haar andere ontwerpen: lampen met uitstraling, ook als ze niet branden. Nathalie gaat spaarzaam om met materialen, maar de Disk bewijst dat ze de ruimte een meerwaarde geven. Verlichting brengt een kamer tot leven, Dewez voegt een vleugje magie toe.

Nathalie-Dewez-5-interieur-en-design
Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.