Hoe werk ik mijn cv-ketel stijlvol weg?

De cv-ketel draagt voor weinig mensen bij aan het design van een woning. Velen willen de cv-ketel dan zoveel mogelijk wegstoppen. Je cv-ketel vervangen en in de kelder plaatsen is niet altijd nodig. In deze blog leggen we je in 3 tips van de binnenhuisarchitect uit waar jij rekening mee moet houden!

Tip 1: om te beginnen: veiligheid gaat voor

Allereerst is het belangrijk de veiligheid zo min mogelijk in het gedrang te laten komen. Zoek daarom eerst uit of je een open of gesloten cv-ketel bezit. Het verbergen van een open cv-ketel is erg gevaarlijk. Waarom? In een cv-ketel zit een brander. Deze brander zet de brandstof om in warmte die gebruikt wordt om water of de verwarming op te warmen. Cv-ketels hebben lucht nodig om goed te kunnen ventileren. En open cv-ketels halen deze lucht uit de ruimte waarin ze staan. Het bedekken van een open cv-ketel is dus erg gevaarlijk. Ben jij momenteel in het bezit van een gesloten cv-ketel? Dan is het tijd om te gaan verfraaien.

Tip 2: let op de ventilatie

Ben jij je eigen binnenhuisarchitect en heb je al een ‘wegwerkkast’ op het oog? Houdt dan goed rekening met de ventilatie. Want ook een gesloten cv-ketel moet niet potdicht opgesloten worden. Een cv-ketel kan namelijk erg warm worden. Als deze hitte niet weg kan, loopt de temperatuur in de kast te hoog op. Hierdoor kan het gas te vroeg ontbranden met alle explosieve gevolgen van dien. Zorg er daarom voor dat er minstens een halve meter ruimte aanwezig is tussen alle zijdes van de ketel en de wand van de ruimte waarin de ketel zich bevindt.

Tip 3: De bereikbaarheid van de cv-ketel

Een belangrijk punt is de bereikbaarheid van de ketel. Sommigen willen de ketel zo ver weg hebben uit het zicht dat ze deze volledig inbouwen. Stel dat de ketel stuk gaat dan is deze zeer moeilijk te bereiken. Ook dit kan een gevaar opleveren. Ben je nog niet zeker van je zaak en wil je het zekere voor het onzekere nemen? Schakel dan een specialist in.

Binnenhuisarchitect: cv-ketel4
Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.