fbpx

Interieurtrends 2020

Een nieuw jaar, dat vraagt om een nieuw lijstje. Geen goede voornemens…maar wel een opsomming van de interieurtrends van 2020.

Tactiel (textiel)

Zacht, zachter, zachts… of dan toch vooral tactiel. Hoe boeiender de textuur van het materiaal, hoe beter. Fluweel doet het dan ook nog steeds goed. In veel meubelcollecties voor 2020 vind je dan ook een textielvariant in deze zachte en rijkelijke stof. Dit past ook perfect bij dat extra beetje luxe dat we in huis halen. Tapijten zijn niet ouderwets, maar gezellig. Of speels. De patronen zijn in reliëf geweven en de kleuren brengen leven in huis. Ze vragen om aangeraakt te worden en zijn dus een van dé interieurtrends.

Andere tactiele materialen kennen hun oorsprong in de natuur. Van linnen, keramiek of gekleurd glas. Hoe boeiender, hoe beter. Ook de vormentaal is zachter. Hoeken maken (al een tijdje) plaats voor ronde vormen en gebogen lijnen. Deze trend zien we al even bij designmeubels, maar wordt verder doorgetrokken naar maatwerk en de rest van de woning. Je merkt het goed in het gebruik van kleuren, materialen en vormen zit een knipoog naar de jaren ’70 en ’80.

Interieurtrends 2020 - behang aan de muur
Future Proof

Van picture proof naar future proof bij onze nieuwe interieurtrends. Met 2020 begint er niet alleen een nieuw jaar, maar ook een nieuw decennium. Dat laat een mens al eens stilstaan bij de toekomst. Er heerst een constante bewustwording omtrent ecologie. De natuur wordt vrij letterlijk in huis gehaald in de vorm van kamerplanten. Die hoeven niet per se in potten; groene wanden of een hangende tuin doen het bijvoorbeeld goed in bedrijven en kantoorgebouwen. Voor mensen die zelfs geen cactus in leven kunnen houden zijn weelderige vegetale prints of een motief van wilde dieren een manier om je in de natuur (of jungle) te wanen. Dat is daarom niet ecologisch, mar het verteld wel de drang naar natuur. Die vind je ook in de zachtere en groenere kleuren en het tactiele materiaalgebruik. We willen buiten binnen voelen én ervaren.

Op grote schaal gaan we kleiner wonen. De woning wordt een hybride gegeven. Zo wordt de werkplek vaker in het huis geïntegreerd. s’Avonds kan deze op een vernuftige manier verstopt worden of ingeruild worden voor de hobby’s. Ook voor vrijetijdsbesteding voorzien we plaats thuis. Minder zichtbaar maar minstens even aanwezig zijn de technieken in huis. De wondere wereld van domotica breidt uit. Meerdere functies worden samengevoegd en kan je via je smartphone of op centrale punten in de woning bedienen. Alles staat in het teken van het verhogen van het comfort en het verlagen van het energieverbruik. De tijd staat niet stil en wij ook niet.

Interieurtrends 2020 - organische vormen
Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Een vleugje luxe

Het minimalistisch ‘wit’ interieur laten we ieder jaar wat verder achter ons. De lege doos wordt gevuld. Kleuren mogen steeds meer aanwezig zijn. Geen statement is te groot in 2020. Materiaal- en kleurgebruik gebruiken we om een luxueuze uitstraling te creëren. Warme kleuren die een afgeleide zijn van rood en roze spelen de hoofdrol. Donkerblauw en donkergroen zijn ook nog steeds welkom. Kortom meer kleur in huis en diepere tinten. Dit in combinatie met (gekleurde) metalen geven je interieur meer karakter. En de retro-vibe blijft niet uit! De slaapkamer neemt een meer prominente rol in. Je mag er de meeste tijd met gesloten ogen doorbrengen, ook hier mag het al weer meer zijn. Je mag de slaapkamer opvatten als een luxueuze hotelkamer. We schrikken niet meer van behangpapier met een wilde planten- en dierenprint. Een persoonlijke inrichting en eye catchers zijn meer dan welkom. De woning wordt picture proof. Instagram en Pinterest bieden niet alleen inspiratie, ze blijken ook vaak het doel te zijn.

Begint het ook al te kriebelen om je interieur een update te geven? Laat onze ontwerpers op je woning los.

Tien gratis interieurtips waarmee je zelf aan de slag kunt gaan!