Kantoorinrichting: bureaulampen voor het studeren

Terug naar school: yes! Terug studeren? …misschien minder yes. Toch kan je er heel wat aan doen om je studieplek zo aantrekkelijk mogelijk te maken, want dat levert dan misschien wel de nodige boost om verder te studeren. Of het nu voor je kot of kantoorinrichting is, het juiste licht is noodzakelijk. Bij de zoektocht daarvan steken onze koppen alvast hun licht op.

PC lamp van HAY

Deze strakke maar speelse lamp past in elk hedendaags interieur. Via een touch dimmer-schakelaar kan je hem bedienen, en hij schakelt na 6 uur automatisch uit – ideaal als je hem vergeet uit te zetten op weg naar een last-minute kotfeestje. Je kan hem op verschillende manieren in de gewenste positie draaien. De PC lamp van HAY kent verschillende uitvoeringen en is beschikbaar in zwart, groen, geel of lichtgrijs.

kantoorinrichting: bureaulamp1
Leaf Table Lamp van Muuto

Deze tafellamp van Muuto is geïnspireerd op, zoals de naam het al doet vermoeden, blaadjes van een boom. De lamp heeft een iconisch silhouet en doordat je hem 360° kunt draaien rond z’n as, kan je kiezen wat je zelf belicht. Door z’n led-gebruik is hij uiterst energie-efficiënt en kan je hem via een dimbare touch-schakelaar aan- en uitzetten. Een speelse lamp die op ieder kot goed tot z’n recht komt, mede door de keuze aan grootte (zowel als bureaulamp als staanlamp) of kleur (zwart, wit en lichtgrijs).

kantoorinrichting: bureaulamp3
Bellevue table lamp van &tradition

Geef je kantoorinrichting wat extra klasse of je kot wat extra bling met de Bellevue lamp. Deze lamp – recent heruitgegeven door &tradition – is een ontwerp van Arne Jacobsen uit 1929. Het ontwerp is geïnspireerd door het minimalistische Modernisme en het functionele Bauhaus. Bellevue is opgebouwd uit sierlijke lijnen en een eenvoudige, organische vormentaal. Beschikbaar in 4 versies: wit/messing, zwart/messing, beigegrijs/messing of volledig in messing.

Wood Lamp van Muuto

Nog een leuke bureaulamp van Muuto is de Wood lamp. Dit is een lamp van TAF architects en is een houten variant geïnspireerd door typische architectenlampen die vroeger in kantoorinrichting gebruikt werden. Door z’n eenvoud levert het een sterk ontwerp op, de uitvoering is altijd in dennenhout.

N° 205 van DCW éditions

Deze elegante lamp is oorspronkelijk ontworpen voor het gebruik in kantoorcomplexen. De N° 205 van DCW komt op elk bureau tot z’n recht en past in verschillende interieurs. Binnen de collectie van Lampe Gras zitten ontzettend veel varianten: ben je bijvoorbeeld op zoek naar een iets langere lamp? Dan is de N° 206 meer voor jou. Qua afwerking heb je drie basiskleuren, maar je kan verder personaliseren met een keuze in het lampenkapje (waarin je kan kiezen in vorm en tot wel tien verschillende kleuren!).

kantoorinrichting: bureaulamp6
Peek Table Lamp van Menu

Deze lamp van Menu is het broertje van de Peek vloerlamp die ontworpen is om net boven een zetel uit te piepen, vandaar zijn leuke naam. Deze unieke lamp is sterk door zijn grafisch lijnenspel en oog voor detail. In de uitholling in de top van het onderstel kan je paperclips of andere kleine bureauaccesoires bewaren. Handig! Dit pareltje voor op kantoor is verkrijgbaar in wit of zwart.

kantoorinrichting: bureaulamp7

Bronnen: HAY, Muuto, &tradition, DCW éditions, Menu

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.