Langer leven in het Bioscleave House

Als het een geruststelling kan zijn, met je ogen is niets aan de hand. Wat je hier ziet is wel degelijk een woning…én wat voor een. Dit is het ontwerp van een architect & filosofe: dit is het ‘Bioscleave House’. Het Biosquoi zei je? Het Bioscleave House of de ‘Lifespan Extending Villa’ is een gezinswoning in East Hampton, New York dat – zoals de tweede naam al verraad – bedoeld is om je levensduur te verlengen.

Shusaku Arakawa (architect) en Madeline Gins (filosofe), de bedenkers van het Bioscleave House, hebben hun leven gewijd aan het onderzoeken van de verlenging van het menselijk leven. Als architecturaal antwoord op dit vraagstuk ontwierpen ze het Bioscleave House; een “interactief laboratorium van het dagelijks leven”. De oneven vloer, de verspreide steunpilaren en de onregelmatig geplaatste muren en vensters stimuleren bewoners in hun dagelijkse handelingen.

Shusaku Arakawa (architect) en Madeline Gins (filosofe)
Ontvang onze nieuwsbrief!
[contact-form-7 id=”15371″]
Het ontwerp

Het huis telt niet alleen twee slaapkamers, maar ook een badkamer en een studeerkamer die zich allemaal rondom de leefruimte bevinden. Dat interieurontwerp klinkt niet zo gek, tenzij je weet dat er geen deuren zijn om de ruimtes van elkaar af te sluiten, dat stopcontacten en lichtschakelaars op bijna onbereikbare plekken zitten en dat de keuken in de vloer verzonken zit. Verder is het huis geschilderd in een verzameling bonte kleurvlakken. Dit om je zowel fysiek als zintuiglijk uit te dagen.

Bioscleave house interior
Eeuwig jong

Aangezien de prikkels en obstakels bevorderlijk zijn voor je lichaam en immuunsysteem zorgen ze op termijn voor een tegenwerking van het menselijk verouderingsproces. Of je nu weg bent van deze theorie of liever wegloopt… Het is ontegensprekelijk dat wonen in het Bioscleave House een avontuur is!

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.