fbpx

Hoe ziet het huis van je dromen eruit?

DIE VRAAG STELDE IK AAN LIEVE.

Lieve (42) heeft haar eigen grafisch bedrijf waar ze met hart en ziel voor werkt, samen met haar man, Wouter.  Ze delen een rijwoning in Mechelen samen met hun tienerdochter (16) en zoon (8)

’s Ochtends is het altijd hetzelfde liedje: vechten om als eerste onder de douche te staan, de zwemzak van zoonlief is zoek, haar tiener gooit de kledingkast overhoop (want ze heeft echt niets om aan te trekken). Wouter loopt op de toppen van zijn tenen, hij vindt nergens een plekje om rustig zijn mails te checken voor hij de baan opgaat. Ah ja, en de kinderen wilden een puppy, raad eens wie er ’s ochtends nog snel het blokje om gaat?

In ons drukke leven van elke dag moeten we zoveel ballen in de lucht houden, en dat geeft stress.

Interieurkabinet, privé woning Vaes, Mechelen

Lieve wil daarom thuis ook meer tot rust kunnen komen.  In plaats van een brok woonergernis, wil ze thuis kunnen cocoonen.

Ze kan zich ook helemaal verliezen in woonmagazines en haar favoriete ‘ff wegdromen website’ is myboutiquehotel.com.

Van haar eigen woning een thuis maken, daar komt ze echter niet aan toe, daar heeft ze geen fut meer voor. Ze stelt verbouwen steeds uit  (avonden op google en door de (verbouw)bomen het bos niet zien), waardoor ze elke dag op elkaars lip blijven zitten. Maanden in het stof tijdens een verbouwing is ook niet iets waar ze naar uitkijkt…

Maar hoe fijn zou het wel niet zijn om rond een kookeiland samen nieuwe recepten te proberen, wijntje erbij, de kinderen even uit het zich op hun studieplek?

Lieve besluit een knoop door te hakken en zich niet langer te vergapen aan haar Pinterest bord vol woondromen. Ze maakt de keuze om aan haar woonsituatie iets te doen.

Door die keuze te maken heeft ze nu een aanbouw en extra woonruimte.

Elk gezinslid heeft een eigen plekje en door de extra badkamer is de ochtend douche file van de baan.

Een tuinkamer met een Instagram-proof binnen-buiten gevoel, maakt van haar leesuurtjes in het weekend iets om naar uit te kijken.

Interieurkabinet, privé woning Vaes, Mechelen

De keuze die lieve gemaakt heeft is het boeken van een verbouwRaad. Een keuze die volgens haar eigen zeggen haar Pinterest woondroom in de realiteit heeft omgezet. Een keuze die ze gemaakt heeft zonder onnodige bouwstress en kosten. Een keuze waardoor ze een huis gekregen heeft waar ze nooit meer weg wil!

 

 

Hoezo een verbouwRaad?

Misschien heb je weleens een upgrade gekregen. In een hotel, bij het huren van een auto of in een vliegtuig. In plaats van dubbel gevouwen in Zuid-Afrika landen, helemaal zen na een trip in business-class. 

Met onze verbouwRaad geven wij zo’n upgrade aan je huis. Je krijgt een plek waar je tot rust kan komen en waar je het gevoel hebt in je eigen huis op vakantie te zijn.

Met onze verbouwRaad ontdek je de 9 geheimen van een Happy Home:

Hoe je kamers, gangen en verloren hoeken verbindt, zodat je meer ruimte krijgt en je elk gezinslid zijn/haar me-time plek kan gunnen

We ontdekken samen welke materialen en kleuren bij je passen zodat je woning je op het lijf geschreven is en je dat boetiek-hotel-vakantiegevoel ook thuis beleeft

In plaats van een budgettaire en logistiek nachtmerrie, beiden we tools en inzichten om je wensen zonder onnodige stress en kosten te realiseren.

Hoe je met slimme maatkasten en bergruimte rust in je hoofd én je gezinsleven krijgt

We laten je woning letterlijk en figuurlijk het licht zien, waardoor je winter én zomer dat fijne binnen-buitengevoel hebt

Meer woonoppervlakte doet de waarde van je woning stijgen. Stylish verkoopt beter.

In plaats van geen plek voor een nieuwe hobby, thuiswerken of kids die een kamer moeten delen, heb je een woning die zich schikt naar jouw toekomstplannen

Je hebt een totaal plaatje zodat je interieurmiskopen vermijdt waar je anders nog jaren mee opgescheept zit

Je kunt je eigen ziel kwijt in je woning. Geen trend van het moment, die een ander je oplegt, en je binnen een jaar alweer beu bent

Interieurkabinet

Check of onze verbouwRaad jouw ding is, de meeste waarde bieden we aan huiseigenaars die: 

een druk leven hebben en thuis tot rust willen komen, die houden van woongezelligheid

niet op een trend-kar willen springen maar een huis wensen dat zich schikt naar hun manier van leven

tijdens hun verbouwing ook nog een leven willen hebben 

openstaan voor nieuwe inzichten

willen investeren om levenskwaliteit te verbeteren

Tijdens de verbouwraad krijg je onze persoonlijk hulp om je huis in een nieuw jasje te steken.

Onze interieurarchitect én onze werfleider gaan vanaf het eerste moment samen aan de slag met jouw woonwensen.

Onze ontwerp medewerker komt aan huis op een afspraak moment naar keuze (tijdens kantooruren) om met jouw woonwensen aan de slag te gaan.

Tijdens het huisbezoek van onze interieurarchitect komt ook onze werfleider langs. Hij kijkt ter plekke na wat er mogelijk is. Hij checkt niet enkel stabiliteit, maar ook technische installatie, kwaliteit van de ramen enz.. Zo vallen er later geen lijken uit de kast maar wordt er van in begin rekening gehouden met de bestaande situatie.

We inspireren je op ons kantoor met een één op één met onze ontwerper, onze ideeën voor jouw woning worden onder een kop koffie gedeeld. Rekening houdend met de geldende Corona maatregelen, kan dit ook online georganiseerd worden.

Dit is nog niet alles, je krijgt ook nog volgende 3 leuke bonussen:

01

gratis advies van onze verbouwcoach

Ze checkt met jou wat je ergernissen en verlangens zijn voor jouw woning. Samen kiezen jullie welke verbouwRaad formule meest geschikt is. t.w.v. 195,-

02

investeringsadvies

Tijdens een online meeting krijg je feedback van onze zaakvoerder over de investeringsposten. Heidi neemt je investering door zodat je jouw interieurdromen op papier, in realiteit kan brengen. Ze deelt ook tips om je verbouwdroom eventueel gefaseerd uit te voeren. t.w.v. 295,-

03

verbouwRaad rapport

Je neemt ons advies mee naar huis in print én digitaal. t.w.v. 95,-

Een heerlijk huis dat je op het lijf geschreven is, ga er voor! Onze verbouwcoach kiest met jou de geschikte formule.

verbouwRaad Medium

€1000(incl. btw)

één ruimte

verbouwRaad Large

€1950 (incl. btw)

één bouwlaag

verbouwRaad XL

vanaf  €5000  tot  €7500 (incl. btw)

meerdere bouwlagen

Supplement voor de opmaak van plannen van je huis (als je er niet over beschikt):
+150 euro (Medium), +250 euro (Large), +500 euro (XL)

De verbouwperiode geeft mij stress.

We kunnen niet ontkennen dat de werfperiode niet de meest toffe periode uit je leven zal zijn. Echter dat is een zure appel waar je even doorheen moet bijten. Nu zijn er ook zaken die je storen aan je woning, en door er niets aan te doen gaat je dat blijven achtervolgen.

Met onze verbouwraad bieden we een totaal oplossing van ontwerp tot uitvoering. Door onze ontwerper en onze werfleider van in het begin bij je project te betrekken, vermijden we misverstanden nadien en aanpassingen waar je niet om gevraagd hebt. Onze vakman kan ook bekijken of we geen technieken kunnen voorzien zodat je van een tijdelijk keuken (badkamer) kan gebruik maken.

Alles in één hand betekent dat alle fasen in het project op elkaar afgestemd zijn en we de doorlooptijd zo kort mogelijk  kunnen houden. Tijdens de uitvoering houden we ook 2-wekelijks werfvergaderingen zodat je steeds met al je vragen en eventuele ongemakken bij ons terecht kan.

Wat als ik het ontwerp niet mooi vind?

Wij hebben inderdaad nog klanten gehoord die hun twijfels hadden of een interieurarchitect wel met de goeie oplossing zou komen. Het resultaat is vaak dat ze hun woondromen uitstellen en ze in de bestaande situatie blijven hangen. Zonde want er valt zoveel meer uit je woning te halen zodat het een echte thuis wordt.

Onze verbouwcoach vraagt goed door over je verlangens omtrent je interieur, zodat we je zo goed mogelijk leer kennen. Wij publiceren ook veel beeldmateriaal van realisaties zodat klanten zien waar we voorstaan. Als je met ons een aannemingsovereenkomst tekent, wordt het voorontwerp uit verbouwRaad nog verder geoptimaliseerd. Dus als je wijzigingen wenst, is dat nog steeds mogelijk.

Bij de verbouwRaad zorgen we steeds dat naast ontwerper, ook onze werfleider aanwezig is. Dit maakt dat we zowel het esthetische als technisch op elkaar kunnen afstemmen. Immers out-of-the box denken is verleidelijk maar soms moet je ook realistisch blijven. Een ontwerp dat technisch niet kan gerealiseerd worden (of te ingrijpend is), is uiteindelijk een weinig zinvolle investering.

Ik twijfel of mijn huis het wel waard is om die investering te doen?

Twijfelen en uitstelgedrag, we hebben er allemaal wel eens mee te maken..Resultaat is dat je blijft aanmodderen met je woning en de ergernis over te weinig ruimte, licht, rommel blijft aanslepen. Uiteindelijk neem je toch best een beslissing.

Door het verbouwraad rapport heb je nu niet enkel een esthetisch maar ook technisch overzicht van wat er bij renovatie komt kijken. Je kan nu beslissen of je investeringen doet louter om verkoopwaarde te vergroten of dat je die doet voor jezelf, om je een echte thuis wil.

Ik twijfel eigenlijk of ik mijn huis niet beter helemaal afbreek?

Belangrijk is dat je niet ondoordacht beslist om je woning af te breken. Zo niet, kan je daar achteraf spijt over hebben.  Zo kan je bestaande woning een specifiek karakter hebben waar je aan gehecht bent. Kijk ook uit voor discussies of je aan 6% of 21% BTW mag verbouwen.

Geen enkel situatie is zwart-wit. Daarom moet je ook een keuze kunnen maken tussen renovatie of nieuwbouw of basis van een degelijk onderzoek. Daarom dat we tijdens verbouwRaad niet enkel ontwerper laten langs komen maar ook onze vakman. Zo krijg je niet enkel een esthetisch maar ook technisch overzicht van wat er bij renovatie komt kijken. En beslis je dan toch om voor nieuwbouw te kiezen, dan weet je ook duidelijk waarom en moet je er achteraf geen spijt over hebben.

Kan ik niet beter naar architect gaan want er is bouwvergunning nodig?

Je kan inderdaad louter voor een architect gekozen owv de techniciteit en vergunningsplicht. Hou er rekening mee dat architecten vooral van buiten naar binnen naar je woning kijken. Zo kan je woning van buitenaf wel top ogen, maar het interieurplaatje en indeling van de ruimtes matchen niet met je woonwensen.

Daarom dat we ook met zowel de ontwerper als de aannemer naar de afspraak komen. Onze bouwvakman kijkt naar de technische kant van uw woning. De interieurarchitect gaat aan de slag met je woonwensen. Hierbij kijken we van binnen naar buiten ipv omgekeerd. Immers in jouw project zijn “pronkgevels” nu niet het belangrijkste maar vooral dat je meer ruimte hebt in je woning. 

Wij informeren ons ook bij de gemeente naar wettelijke verplichtingen. Als er bouwaanvraag nodig is, dan kunnen wij u doorverwijzen naar een architect bureau die voor onze klanten de bouwaanvraag verzorgd. Voordeel van deze manier van werken is dat de plannen eerst worden voorbereid door ons ontwerpteam.

Wat als ik geen klik heb met de ontwerper?

Je kan inderdaad twijfels hebben over je persoonlijke klik met onze medewerker. Maar laat dit geen reden zijn om je woondromen uit te stellen  en in je bestaande situatie te blijven ‘hangen’. Zonde want er valt zoveel meer uit je woning te halen zodat het een echte thuis wordt!

Bij de verbouwRaad zijn we steeds met 2 collega’s aanwezig: namelijk de ontwerper en onze werfleider. Zo ben je niet aangewezen op één persoon. Het is dus ook zeker niet louter een styling advies. Daarenboven maak je eerst kennis met onze verbouwcoach, zodat we je alvast beter leren kennen. Ons ontwerpteam bestaat immers uit 3 mensen en we voelen meestal goed aan wie bij wie past 🙂