Majestueus design: de Mayor Sofa

Een designklassieker in de meeste pure vorm van het woord, dat label kan je gerust op de prachtige Mayor Sofa van Arne Jacobsen en Flemming Lassen plakken. De Deense architecten tekenden het design uit in 1939, maar het is nog altijd brandend actueel.  Sinds 2013 wordt de Mayor Sofa heruitgegeven door het Deense designconcern &tradition.

Ontwerpers

Het ontwerp van de Mayor Sofa is een samenwerking tussen twee architecten (en tevens ontwerpers) van het Deense Modernisme. Jacobsen ontwierp de zetel samen met Flemming Lassen voor het Sollerod City Hall. Dit stadhuis is eveneens een prachtig voorbeeld van Jacobsen’s architectuur. Omdat de zetel voor de burgemeester en z’n gasten werd ontworpen kreeg het z’n toepasselijke naam mee.

Ideologie

Het ontwerp overleefde moeiteloos de tand des tijds en ziet er van voor de 2e wereldoorlog tot op de dag van vandaag nog helemaal hetzelfde uit. Jacobsen’s en Lassen’s ideologie was het concentreren op comfort en leefbaarheid, zonder in te boeten op design. Daardoor kreeg het een meer edgy en grafische expressie mee. Dat bleek tevens een rode draad in het werk van Jacobsen, want hoewel hij vooral van z’n meubelen bekend is – die prachtige vlinderstoel! – ontwierp hij ook gebouwen, kranen, bestek en lampen.

Majestueus design: Mayor-Sofa4
Mix and match

Hoewel het bijster moeilijk was om de zetel zelf te testen vóór 2013 – daarvoor moest je naar dat Deense stadhuis trekken – kan je ‘m door de heruitgave van &tradition zowat overal vinden. De sofa is beschikbaar als twee- of driezit en er zijn verschillende afwerkingen/stofferingen mogelijk. Er zit zonder twijfel een model voor jouw interieur tussen.

Majestueus design: Mayor-Sofa5

Bron: &tradition

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.