fbpx

ons verhaal

Voor Heidi en Benoit is Interieurkabinet niet zomaar een ontwerp- of aannemingsbedrijf, het is hun passie én levenswerk. Maar hoe ze elkaar leerden kennen – en wat hen bezielde om privé en werk vooral niét gescheiden te houden – doen we graag eens uit de doeken.

De passie voor bouwen zat er al op zeer jonge leeftijd in. Heidi deed niets lievers dan in haar kindertijd constructies te bouwen met haar Lego-blokken, Benoit terroriseerde dan weer de tuin door putten te graven en kampen te maken. De studiekeuzes voor Ingenieur en Bouwkunde waren dan ook geen verrassing. Onze bouwpassie bracht ons toevallig bij elkaar, gezien we op elkaar botsten als freelance projectleiders op een Brusselse werf in de Wetstraat. Het bleef niet bij bouwpassie alleen 😉 dus duurde het niet lang voor we een loft in Mechelen (#2800love!) op het oog hadden. Met een mooi portfolio in onze achterzak startten we ons verbouwbedrijf waarbij zowel ontwerp als techniek hand in hand gaan. Ons droomkantoor in het Loretteklooster werd onze uitvalbasis in Mechelen waar ons ontwerpteam  wordt bijgestaan door een leger vakmannen op de werven.

Er wordt altijd beweerd dat het een slecht idee is om met je partner zaken te doen, maar in ons geval werkt het wonderwel gezien we elk een eigen expertise hebben. Benoit is als projectleider verantwoordelijk voor de uitvoerende kant van het verhaal, Heidi zorgt dan weer als bedrijfsmanager en calculator dat de cijfertjes kloppen. Natuurlijk kunnen we weleens ferm ambras maken, maar we vertrouwen elkaar blindelings en praten tussen pot en pint nog altijd over ons werk: een luxe als je werk je hobby is en omgekeerd.

waarom we voor ons concept kozen

Onze keuze om ontwerp en techniek vanaf het eerste kennismakingsmoment te combineren komt vanuit onze eigen visie dat je een ander niet moet aandoen wat je zelf ook niet wil. Zo kwamen we een paar jaar geleden in contact met een webdesigner die ons warm had gekregen voor een nieuwe look & feel van onze website. Enkele maanden in het proces kwam een programmeur aanzetten met een aantal minpunten (de site was niet mobile friendly, er was te weinig aandacht voor SEO…) en bleek het minder rozengeur en maneschijn dan we dachten.

Ons droomontwerp werd zo verkracht om aan de technische eisen te voldoen: niet fijn als het totaalplaatje voor ons al klopte. We vroegen ons dan ook meteen af waarom die programmeur niet van in het begin zijn zegje had gedaan en beslisten dat we dit onze klanten niet wilden aandoen. Je mag wel dromen, maar als het loze beloftes blijken is de ontgoocheling des te groot. Daarom tonen we niet alleen mooie plaatjes, maar zetten we onze klanten meteen ook met de voeten op de grond in functie van technische mogelijkheden.

wat we zelf een happy home vinden

De term ‘thuis’ is zeer persoonlijk en betekent – voor ons althans – een ‘happy home’. Als ondernemer houden we wel van drukte en spanning, maar na het werk willen we ontspannen in een opgeruimd huis (we behoren tot de ‘clean desk’ generatie). Liefst met veel licht en veel ruimte. Vandaar ook de keuze voor een loft. En dat mag je letterlijk nemen: zelfs bad en bed zijn zichtbaar vanuit de keuken! 🙂 Dat we geen kinderen hebben, maakt wel dat we zo open kunnen leven. Onze Duitse dog Nolan ziet die ‘open space’ ook volledig zitten: ruimte genoeg om met zijn 75 kg vrolijk te (liggen) wezen.

Ondanks ons drukke leven, zorgen we ervoor dat we twee keer per week thuis een krachtraining kunnen afwerken. Dankzij de open ruimte kunnen we makkelijk rekken en strekken zonder dat er allerlei meubels in de weg zitten. En is het mooi weer, dan wijken we uit naar ons ‘ik-ben-in-Ibiza-gevoel’-terras. (125 m²? Da’s echt de max!)

Maar een happy home zit ‘m ook in de kleine dingetjes: onze planten (die geven we veel liefde en soms te veel water), uitgestalde reisboeken, frisgewassen beddengoed en een heerlijke rozemarijn roomspray. En dan genieten met een glaasje wijn, samen kokend rond ons keukeneiland. En uiteraard een knuffelronde met onze viervoeter! Meer moet dat niet zijn…

 

onze hobby's en passies

  KV Mechelen

  met onze Duitse dog een boswandeling maken

  bruine kroegen en wijnbars

  knooppunt-fietsen

  een huisje in Domburg (onze ultieme droom!)

  lekker eten

  een goed boek lezen

  skiën (en après skiën)

  een golfballetje slaan

  terrasluieren op zondag

  Kopenhagen

  fashion, handtassen en schoenen

Jullie merken, passies en goesting te over. En met hetzelfde enthousiasme gaan wij graag voor jou aan de slag!

Heidi & Benoit