fbpx

Renoveren is duur, complex en tijdrovend?

De typische vooroordelen “renoveren is duur, complex en tijdrovend”, achtervolgenden ons een heel stuk van ons professioneel leven. Een vooroordeel dat we kandidaat verbouwers niet kwalijk nemen. Ook wij kwamen er mee in aanraking. Als ingenieurs in loondienst, werden we ondanks onze goeie bedoelingen en bouwpassie,  regelmatig geconfronteerd met bouwstress. Paraplu trekkerij, bedrijven die hun “B ploeg” stuurden (of hun kat…), afspraken die niet nageleefd werden, financiële problemen bij aannemers, plannen die ‘verkracht’ werden uit eigen belang.

voorpagina e-book

SPATIE
Het toppunt hiervan was de zaakvoerder van een Antwerpse bouwbedrijf. De CEO zag er geen graten in, om enkele maanden voor zijn faillissement, zich nog persoonlijk te verrijken ten nadele van de klanten.

Voorgeschreven materialen werden vervangen door een minderwaardig alternatief. Arbeiders werden van de ene naar de andere werf verhuisd, zonder dat er echt iets afgewerkt werd. Zo hadden klanten het gevoel dat er werd gepresteerd, maar eigenlijk was het een truck om nog snel een schijf te kunnen factureren en innen.

En uiteindelijk werd het voor verschillende klanten een nachtmerrie door het uiteindelijk failliet van de aannemer. Hun werf lag stil, andere partijen waren niet happig om hieraan verder te werken (garanties enz). Mensen moesten langer kamperen in hun eigen huis of konden niet verhuizen. Om over de financiële impact maar te zwijgen.

Fullservicebouwteam voor high-end renovaties.

Ik vind het erg dat negatieve ervaringen met verbouwingen en renovaties mensen afschrikken. En ik weet dat dat gebeurt. Al meer dan 25 jaar zijn wij actief in de bouwwereld. Ik heb dus met eigen ogen gezien hoe particulieren de dupe worden van aannemers, loodgieters, tegelzetters en noem maar op, die de verantwoordelijkheid van zich afschuiven. Dat is exact de reden waarom ik niet langer onderdeel wilde zijn van dergelijke bouwbedrijven.

Samen met Benoit besloot ik om een servicebouwbedrijf op te richten, waarbij we de kwaliteit, financiën en tijd van particulieren met een mooie woonwens respecteren. En ondertussen runnen we al meer dan twaalf jaar InterieurKabinet.    

Heidi Van Sebroeck

Interieurkabinet

We hebben ondertussen meer dan vierhonderd projecten achter de rug en wat we altijd opnieuw horen is dat mensen blij zijn dat ze één aanspreekpunt hebben en niet maandenlang hoeven te overleggen met verschillende mensen.

Ook waarderen ze het dat we hen niet overdonderen met technisch jargon. Dat we oog hebben voor kwaliteit en design en dat het dagelijkse leven gewoon kan doorgaan tijdens de verbouwing. En nog het belangrijkste: dat we ons aan de gemaakte afspraken houden als het gaat over financiën en tijdsplanning.  

Voel jij de verbouwkriebels al en ben je op zoek naar een partner die je van A tot Z kan ondersteunen?