fbpx

Ons verhaal…

Voor Heidi en Benoit is Interieurkabinet niet zomaar een ontwerp- of aannemingsbedrijf, het is hun passie én levenswerk. Maar hoe ze elkaar leerden kennen – en wat hen bezielde om privé en werk vooral niét gescheiden te houden – doen we graag eens uit de doeken.

De passie voor bouwen zat er al op zeer jonge leeftijd in. Heidi deed niets lievers dan in haar kindertijd constructies te bouwen met haar Lego-blokken, Benoit terroriseerde dan weer de tuin door putten te graven en kampen te maken. De studiekeuzes voor Ingenieur en Bouwkunde waren dan ook geen verrassing.

Onze bouwpassie bracht ons toevallig bij elkaar, gezien we op elkaar botsten als freelance projectleiders op een Brusselse werf in de Wetstraat. Het bleef niet bij bouwpassie alleen: dus duurde het niet lang voor we een loft in Mechelen (#2800love!) op het oog hadden.

Met een mooi portfolio in onze achterzak startten we ons verbouwbedrijf waarbij zowel ontwerp als techniek hand in hand gaan. Ons droomkantoor in het Loretteklooster werd onze uitvalbasis in Mechelen waar ons ontwerpteam  wordt bijgestaan door een leger vakmannen op de werven.

Er wordt altijd beweerd dat het een slecht idee is om met je partner zaken te doen, maar in ons geval werkt het wonderwel gezien we elk een eigen expertise hebben. Benoit is als projectleider verantwoordelijk voor de uitvoerende kant van het verhaal (al fietsend op werfbezoek), Heidi zorgt dan weer als bedrijfsmanager en calculator dat de cijfertjes kloppen.

Natuurlijk kunnen we weleens ferm ambras maken, maar we vertrouwen elkaar blindelings en praten tussen pot en pint nog altijd over ons werk: een luxe als je werk je hobby is en omgekeerd.

Renoveren is duur, complex en tijdrovend?

Interieurkabinet

Deze vooroordelen achtervolgden ons een heel stuk van ons professioneel leven. Een vooroordeel dat we kandidaat bouwers niet altijd kwalijk nemen. Ook wij werden er vaak mee geconfronteerd, in de periode dat we als werfleiders aan de slag waren. Daar zaten we met al onze goeie bedoelingen en bouwpassie maar vaak werden we geconfronteerd met paraplu trekkerij, bedrijven die hun “B ploeg” stuurden (of hun kat…), afspraken die niet nageleefd werden, financieel problemen bij aannemers, plannen die ‘verkracht’ werden uit eigen belang,…

Aanleiding om voor ons eigen ‘kindje’ te kiezen: huiseigenaars gaan helpen met hun verbouwing, zonder dat dit een nachtmerrie wordt.  Een droomhuis zonder slapeloze nachten en irritaties met je aannemer. Zodat mensen knopen durven doorhakken en voor een nieuwe thuis durven kiezen waar ze tot rust kunnen komen. Niet meer op elkaars lip zitten, maar ieder zijn/haar me-time plek. Ipv donkere kamers een zee van licht. Geen zoekstress meer maar bergruimte zat.

Wat we zelf een happy home vinden?

De term ‘thuis’ is zeer persoonlijk en betekent – voor ons althans – een ‘happy home’. Als ondernemer houden we wel van drukte en spanning, maar na het werk willen we ontspannen in een opgeruimd huis (we behoren tot de ‘clean desk’ generatie). Liefst met veel licht en veel ruimte. Vandaar ook de keuze voor een loft. En dat mag je letterlijk nemen: zelfs bad en bed zijn zichtbaar vanuit de keuken! Dat we geen kinderen hebben, maakt wel dat we zo open kunnen leven. Onze Duitse dog Tygo ziet die ‘open space’ ook volledig zitten: ruimte genoeg om met zijn 75 kg vrolijk te (liggen) wezen.

Ondanks ons drukke leven, zorgen we ervoor dat we twee keer per week thuis een krachtraining kunnen afwerken. Dankzij de open ruimte kunnen we makkelijk rekken en strekken zonder dat er allerlei meubels in de weg zitten. En is het mooi weer, dan wijken we uit naar ons ‘ik-ben-in-Ibiza-gevoel’-terras. (125 m²? Da’s echt de max!)

Maar een happy home zit ‘m ook in de kleine dingetjes: onze planten (die geven we veel liefde en soms te veel water), uitgestalde reisboeken, frisgewassen beddengoed en een heerlijke rozemarijn roomspray. En dan genieten met een glaasje wijn, samen kokend rond ons keukeneiland. En uiteraard een knuffelronde met onze viervoeter! Meer moet dat niet zijn…

Onze hobbies en passies

KV Mechelen

een goed boek lezen

met onze Duitse dog op boswandeling

skiën (en après skiën)

bruine kroegen en wijnbars

een golfballetje slaan

knooppunt-fietsen

terrasluieren op zondag

een huisje in Domburg (onze ultieme droom!)

Kopenhagen

lekker eten

fashion, handtassen en schoenen

Voel jij de verbouwkriebels al en ben je op zoek naar een partner die je van A tot Z kan ondersteunen?