fbpx

fermette moderniseren zorgt voor open en licht karakter

Londerzeel · Project M

Lees hier meer over dit project

De eigenaars van deze woning wilden een frisser interieur met een aanbouw en hadden een oplossing nodig voor de connectie met het afdak naast de garage.
Ze hadden elk een andere stijl en die hebben we proberen te verzoenen in een interieur waarin ze zich allebei thuis kunnen voelen.

In plaats van een aanbouw te ontwerpen, hebben we de interne indeling herbekeken. Zo bleef er meer budget over voor de afwerking en kon de klant de 1e verdieping mee aanpakken.
De oubollige keuken hebben we opengewerkt naar de leefruimte toe en voorzien van veel praktische opbergruimte. De ingewerkte wijnkoelkast was een grote wens van de eigenaar, dus die kon niet ontbreken.
In de leefruimte heeft de gemetste schouw plaatsgemaakt voor een strakke hoekgashaard, die nu de blikvanger van de ruimte is.
De ruimte onder de trap, die als vestiaire dienst deed, hebben we toegemaakt en toegankelijk gemaakt via de keuken, verstopt achter een pivoterende deur in de hoge kastenwand.
De nieuwe raamopeningen zorgen voor meer natuurlijk daglicht en zicht op de tuin. De doorlopende vloer versterkt het ruimtegevoel op het gelijkvloers.
Het afdak naast de garage is verlengd tot aan de keukendeur zodat ze hieronder kunnen lopen naar de garage, die dienst doet als bijkomende berging & bureau.

Op de 1e verdieping vernieuwden we de ramen en het schilderwerk, en plaatsten we een nieuwe badkamer. Doordat de eigenaars hun wens van een bad opborgen, is er in die badkamer meer ruimte voor een grote douche, lavabomeubel en het toilet.
De trap werd wit gelakt en van een strakke metalen trapleuning voorzien.

We zijn heel blij dat we gekozen hebben voor InterieurKabinet. Dit hadden we nooit op eigen houtje kunnen doen. Zeker niet in die tijdspanne. Je voelt dat je als particulier een speelbal bent in deze wereld. In je eentje kun je nooit die deadlines aanhouden en op het kritische pad blijven. Dankzij InterieurKabinet hebben we wél de vooropgestelde planning gehaald.

Gelukkig maar, want wat zouden we in deze coronatijden doen als we nog niet in onze woning konden? Uiteindelijk betaal je misschien een cent meer, maar ik denk dat we ons heel wat kopzorgen hebben bespaard. Ik ken andere gevallen … zaken die blijven aanslepen en zelfs voor het gerecht worden gebracht. Die hebben impact op je gezinsleven én op het kostenplaatje. Nee, bedankt, dat wil je niet.

Sofie & David
project M