fbpx

Gerenoveerde master suite

Haacht · Project VDB

Lees hier meer over dit project

De bendenverdieping van deze woning in Haacht hebben we een paar jaar geleden volledig onder handen genomen. Toen het enkele jaren later tijd was om de bovenverdieping te transformeren, dachten de eigenaars dan ook direct opnieuw aan Interieurkabinet. In zowel slaap- als badkamer was er weinig opbergruimte en stonden er te veel meubels die het natuurlijk licht belemmerden. De badkamer oogde verder rommelig door de oude vinylvloer en grote wasmachine en droogkast. Hoog tijd voor verandering dus, in de vorm van nieuwe kasten en… een corian bad!

We begonnen in de slaapkamer met het afbreken van de valse wanden rond de schouw. We bouwden een maatkast over de lengte, maar lieten de schouw staan zodat de kasten extra diep waren. Ideaal voor winter- of zomerkleren. En zo besparen we natuurlijk ook op het budget! Dankzij de diepe kasten kwamen de ramen volledig vrij en komen de gordijnen nu tot hun recht. Onze ontwerpers voegden warmte toe aan de bovenverdieping door behangpapier van Ferm Living te gebruiken en over heel de bovenverdieping de oude vloer te vervangen door nieuw parket.

Door een lek ter hoogte van de douche besloten we daarna om ook de volledige badkamer te renoveren, in plaats van alleen te pimpen. De eigenaars wilden graag een corian bad en douche, dus daarop baseerden we ons ontwerp. We speelden met het witte corian bad, warm hout en zwart kraanwerk tot we de perfecte balans vonden. Het lavabomeubel werd op maat gemaakt zodat we de droogkast en wasmachine makkelijk konden verbergen en de persoonlijke spulletjes binnen handbereik waren. Ten slotte pasten we de verlichting aan om de nieuwe opstelling van de badkamer én het corian bad te benadrukken. Zo werd deze bovenverdieping een waar paradijs voor de eigenaars!