fbpx

Mechelse bovenverdieping verbouwen voor meer ruimte én privacy

Mechelen · Project V

Lees hier meer over dit project

De bovenverdieping van dit Mechelse pand was toe aan een grondige renovatie. De klein badkamer was afgeleefd, er was geen nachthal en de slaapkamer keek uit op de trap. Dat was geen probleem voor de eigenaars, maar voor de kleine kinderen was dit geen ideaal scenario. Maar kan je een bovenverdieping verbouwen en opdelen zonder lichtinval te verliezen? Aangezien de eigenaars een verbouwpartner zochten die het volledige project kon verzorgen, kwamen ze al snel bij ons ontwerpteam terecht. En onze ontwerpers gingen onmiddellijk aan de slag!

Als we een bovenverdieping verbouwen, houden we van onverwachte maar efficiënte ingrepen. In dit geval draaiden we de trap tussen het gelijkvloers en de 1e verdieping van richting. Op die manier kwam er namelijk ruimte vrij om een aparte wc te plaatsen, waardoor de bewoners ook meer plaats creëerden in hun kleine badkamer. Verder schiepen we een nachthal door de slaapkamer en badkamer af te sluiten van de trap. Om toch het licht binnen te trekken, werkten we niet met massieve muren tussen de ruimtes, maar met glaspanelen in stalen frames. Die glaspanelen hebben verschillende afwerkingen. Zo gaven we de jonge ouders niet alleen meer privacy, maar het geheel ziet er ook gewoon plezant uit. Een bovenverdieping verbouwen kan dus je huis zelfs leuker maken!

De sleutel-op-de-deur-formule sprak ons meteen aan, maar het was de goede smaak die ons overtuigde. Er werd geluisterd naar onze wensen en snel gereageerd als we vragen hadden. Puike opvolging!

Mathias & Olivia
project V