fbpx

Glaspartij brengt tuin in huis

Mechelen · Project V

De prachtige tuin van dit Mechelse pand ligt naast een langwerpige, ruime benedenverdieping, maar beide elementen komen hier nooit volledig tot hun recht. De tuin loopt niet over in de woning, wat een heel gesloten en donker gevoel met zich meebrengt. De benedenverdieping zelf is ruim, maar oogt benauwd door een steunkolom in het midden van de ruimte. Als aannemer bekeken we hoe we dit rijhuis konden verbouwen.

Na een uitvoerige analyse van de structuur van de woning werkt ons ontwerpteam een plan uit. Hierbij neemt de nieuwe achtergevel het gewicht van de belemmerende zuil over. Hierdoor moest ons verbouwteam uiterst precair te werk gaan,  maar bij het verbouwen van zo’n rijhuis kunnen we rekenen op jarenlange ervaring. Doordat de achtergevel het gewicht overneemt, werd de belemmering afgebroken. In de plaats komt er een volledig uitgeruste keuken, die op zijn beurt overgaat in een eetkamer met daarachter de leefruimte. Het resultaat kan tellen: door de glazen wand loopt het exterieur naadloos over in het interieur. Ook het terras krijgt een make-over: de betonnen trap en ditto terras refereren naar de vloer die in het interieur ligt, waardoor zowel terras als de rest van de woning groter lijkt. Kamp je zelf met zo’n vervelende zuil? Stuur ons een mailtje!

Rijhuis verbouwen zorgt voor mooie glaspartij 1
Interieur met planten
Rijhuis verbouwen zorgt voor mooie glaspartij 4
Aankleding tafel bestek plant
Rijhuis verbouwen zorgt voor mooie glaspartij 2
Rijhuis verbouwen zorgt voor mooie glaspartij 6
Houtstructuur
Eten kruiden tafel interieur
Rijhuis verbouwen zorgt voor mooie glaspartij 5