fbpx

ruime en lichte badkamer onder het dak

Mechelen · Project DS

Lees hier meer over dit project

In deze Mechelse woning was de smalle badkamer volledig verouderd. De ruimte was heel lang en kreeg enkel licht via een klein raam in de kopwand van de badkamer. De eigenaars wilden samenwerken met een partij die niet alleen het ontwerp verzorgde, maar ook het volledige project kon uitvoeren en met een frisse blik naar de huidige opstelling kon kijken. Een perfect project voor Interieurkabinet dus!

Ons ontwerpteam stak eerst een veluxdakraam in het midden van de ruimte, waardoor we de lengte van de smalle badkamer braken én extra daglicht naar binnen trokken. Doordat het licht nu centraal binnenviel, konden we met de hoogte van de badkamermeubels spelen en drie zones creëren: een hoge douche, een lavabo in het midden en een laag bad. Dat bad stelden we dwars op om de smalle badkamer optisch breder te maken. Ten slotte zorgen de glazen privacywanden van de wc en douche, en de lange opstaptrede naar het bad voor een visuele opdeling van de ruimte.

We verbonden deze verschillende zones door een lange kastenwand te bouwen en overal met warm hout, mortel en donker glas te werken. Het spel met licht via ramen en glaswanden doorheen de ruimte maakte het geheel af. Deze smalle badkamer is nu een uitgestrekt paradijs!

Eigenlijk waren we op zoek naar een keukentafel, maar het contact met Kristel was zo hartelijk dat we onze hele verbouwing door Interieurkabinet lieten uitvoeren. Het ruimtelijk inzicht is een absolute troef, net zoals het feit dat we alle materialen konden meekiezen en dat de werkmannen allemaal heel vriendelijk zijn!

Monique & Alex
project DS