fbpx

waalse woning krijgt eigentijdse upgrade

Sart-Dames-Avelines · Project L

Lees hier meer over dit project

De eigenaars van dit Waalse pand wilden hun volledige benedenverdieping verbouwen tot een cozy lounge. De rode muren zorgden voor een drukke sfeer, door de open trap ontsnapte alle warmte naar boven en een klein tafeltje onder de trap werd als bureau gebruikt. Geen ideale werkruimte voor een ondernemer. Bovendien hadden de bewoners nood aan een gezellige ruimte waar ze samen konden lezen en televisiekijken en wilden ze een tafel waar ze met z’n allen konden eten. Een interessante uitdaging dus!

Onze ontwerpers wilden niet zomaar de bestaande benedenverdieping verbouwen, maar trokken hem volledig open om de keuken en living met elkaar te verbinden. We plaatsten een grote maatwerkboekenwand in de leefruimte, waarin we met een schuifpaneel de tv verborgen. Door die lange wand werd ook de trap van de living afgesloten en kunnen het lawaai en de warmte niet meer naar boven. Daarnaast verplaatsten we een deel van de gang om ruimte te maken voor een wijnkoeler, kastruimte en vooral: een grote eettafel met zicht op de groene tuin. Heerlijk om samen aan te tafelen! De bijkamer waar de eigenaars vroeger tv keken, werd dan weer getransformeerd tot een inspirerende bureau.

De luchtige gordijnen in de living blazen het interieur leven in en zorgen voor een leuk spel met de zon. We hebben bewust het parket in alle ruimtes doorgetrokken om een rustgevend en coherent geheel te creëren. De nieuwe keuken en steel look deuren passen hier perfect bij en maken dat het volledige plaatje klopt. Eindelijk hebben de eigenaars de cozy lounge waar ze van droomden! Een benedenverdieping verbouwen was nog nooit zo makkelijk.

Voor de inrichting van de meubels hebben we deels samengewerkt met Feel-at-Home.