fbpx

Stel je voor dat…

Je je eigen ziel kwijt kan in je woning, geen ‘mee-loper’ interieur. Je voor een heerlijk huis kan gaan dat je op het lijf geschreven is.

Je tussentijds niet allerlei compromissen moet sluiten ten opzichte van je interieurdroom op papier.

Je kan verbouwen zonder een hoop zorgen en irritaties met je aannemer. Je niet eindigt met een financiële kater op het einde van je verbouwing. Je niet maanden langer dan gepland in je eigen huis moet kamperen.

Interieurkabinet

Weet je dat je voor een verbouwpartner kan kiezen met alles onder één dak? Zo kan jij ondertussen verder met je dagelijkse leven zonder dat je op de tippen van je tenen moet lopen.

Wij zorgen ervoor dat ons volledige team, zowel ontwerpers als vakmannen, met jouw verbouwtraject aan de slag gaan. Van de eerste schets tot de laatste lik verf!

Doordat ontwerp en uitvoering door één en hetzelfde bedrijf wordt uitgevoerd, heb je één partner die verantwoordelijk is voor je volledige project.

Je vermijdt paraplupolitiek tussen de ene en de andere vakman zodat je niet aan het kortste eind trekt en voor de fouten van een ander opdraait (lees betaalt)

Je hebt één totaalvisie op je project zodat je niet bedolven wordt onder uiteenlopende opinies. Je hebt al genoeg aan je hoofd met je job en je dagdagelijkse bezigheden zodat je niet nog extra keuzestress en druk in je hoofd erbij wil

Er is een duidelijk wettelijk kader: de 10 jaar die een aannemer aansprakelijk maakt. Duikt er x jaren na de werken nog een probleem op, dan hoeft dat geen financiële nachtmerrie te betekenen.

Je betaalt geen coördinatie-kost of commissie: kies je voor duurdere afwerkingmaterialen, dan betaal je niets extra. Je kan je dus helemaal laten gaan 🙂

Bij Interieurkabinet gaan we zelfs nog een stap verder voor jou!

Interieurkabinet

Vanaf de eerste afspraak met ons ontwerpteam, komt meteen ook Benoit (yes, the big chief 🙂 ) mee op huisbezoek.
Immers als de technische dienst pas opduikt, nadat de ontwerpplannen reeds op tafel liggen, dan loopt het vaak mis tussen de aansluiting van beide afdelingen. Je krijgt dan mogelijk misverstanden en aanpassingen waar je niet voor kiest. En die hebben vaak hun invloed op budget, timing en esthetiek.

Met zijn 20 jaar renovatie ervaring ondersteunt Benoit ons ontwerpteam vanaf het eerste moment, zodat er niets op plan wordt gezet wat achteraf niet haalbaar blijkt. Niets zo erg als eerst te dromen en die droom nadien terug te moeten opbergen. Da’s zoals naar een heerlijke menukaart kijken en nadien niets mogen bestellen.

Benoit kan voor jou meer woonoppervlakte creëren doordat hij je bestaande woning kan “lezen” en ziet waar/wat kan worden weggehaald.

Hij heeft ogen achteraan op zijn hoofd :-), hierdoor kan hij voorkomen dat er nadien nog lijken uit de kast vallen tijdens de verbouwing. En die lijken beteken meestal meerkosten, compromissen waar je niet om gevraagd hebt of uitlopen van de verbouwperiode.

Hij zoekt ook voor je uit hoe je met een zo groot mogelijk wooncomfort in je huis kan blijven wonen tijdens de verbouwperiode.

Onze gouden tip: Veel bedrijven claimen dat ze beide aspecten in handen hebben: ontwerpen én realiseren. Maar hoe weet je of dat wel waar is? Daarvoor is er eigenlijk een heel eenvoudig criterium: je kijkt of de aannemer van bij het begin aanwezig is bij de ontwerpgesprekken.

Als de vakman of werfleider pas opduiken nadat de ontwerpplannen reeds op tafel liggen, dan loopt het vaak mis tussen de aansluiting van beide afdelingen. Je krijgt dan mogelijk misverstanden en aanpassingen waar je niet voor kiest.

Vandaar dat tijdens onze verbouwraad je tijdens de eerste afspraak steeds kennismaakt met Benoit, onze werfleider, én een van onze interieurarchitecten. De ontwerper gaat met je woondroom aan de slag en Benoit kijkt ter plekke na wat er technische mogelijk is.

Hunker jij ook naar een woonplek waar je tot rust kan komen?

Voel je verbouwkriebels maar zie je in de verbouwwereld door de bomen niet altijd het bos?

Overtuigd dat het anders moet maar geeft de gedachte aan een maandenlange verbouwing alleen al een knoop in je maag?

Ook David en Sofie uit Londerzeel zagen hun donkere woning met een weggemoffelde keuken omgetoverd tot een gelijkvloers met loft-allures en een zee aan licht.

Hun drukke job en een renovatie horrorverhaal van een kennis, maakte dat ze lang hun verbouwdroom uitgesteld hebben.

We zijn heel blij dat we gekozen hebben voor InterieurKabinet. Dit hadden we nooit op eigen houtje kunnen doen. Zeker niet in die tijdspanne. Je voelt dat je als individuele particulier een speelbal bent in deze wereld. In je eentje kun je nooit die deadlines aanhouden en op het kritische pad blijven. Dankzij InterieurKabinet hebben we de vooropgestelde planning gehaald.

Gelukkig maar, want wat zouden we in deze coronatijden doen als we nog niet in onze woning konden? Uiteindelijk betaal je misschien een cent meer, maar ik denk dat we ons heel wat kopzorgen hebben bespaard. Ik ken andere gevallen … zaken die blijven aanslepen en zelfs voor het gerecht worden gebracht. Die hebben impact op je gezinsleven én op het kostenplaatje. Nee, bedankt, dat wil je niet.

Ik wil liever geen totaal aannemer, ik ga wel de markt op

Wij hebben inderdaad al klanten gehoord die eerst zelf een oplossing gingen zoeken en verschillende afzonderlijke vakmannen verzameld hebben om aan hun project te werken.
Probleem was dat ze weinig tijd hadden en een druk leven om hun eigen project strikt op te volgen. Op den duur vroeg het heel veel energie om continue aan de mouw van die mannen te trekken. Vaak trokken ze ook aan het kortste eind bij discussies omdat ze beroepskennis missen. Resultaat was een project dat bijna een jaar langer heeft geduurd. Maar wat vooral zenuwslopend was, was het paraplu trekken tussen de verschillende aannemers.’
Doordat bij ons het hele verbouwtraject in een hand zit, van ontwerp t.e.m. uitvoering, ligt ook alle verantwoordelijkheid bij ons. Wij kunnen niemand anders met de vinger wijzen want doordat wij én ontwerp én technische kant van in het begin mee ontwikkeld hebben, staan we ook achter de gemaakte keuzes.

De verbouwperiode geeft mij stress

Je bent niet de enige die daar tegen opziet. En ik kan niet ontkennen dat de werfperiode niet de meest toffe periode uit je leven zal zijn. Echter dat is een zure appel waar je even doorheen moet bijten. Nu zijn er ook zaken die je storen aan je woning, en door er niets aan te doen gaat je dat blijven achtervolgen, blijf je op elkaars lip zitten.
Bouwongemak zal er altijd min of meer zijn, diegene die beweert van niet heeft nog nooit tijdens een verbouwing in zijn woning gekampeerd. Er zijn ook hulpmiddelen om de werfperiode overbrugbaar te maken. Zo kunnen we met onze keuken partner overleggen om een noodkeuken aan te leveren.
Het is vooral kwestie om de werfperiode zo kort mogelijk te houden: alles in één hand betekent dat alle fasen in het project op elkaar afgestemd zijn.

Waarom gaan jullie het zo ver zoeken…

We hebben het al vaker gehoord dat klanten hun vraag eigenlijk als een eenvoudige ingreep zien. En dat ze dan denken dat wij het te ver gaan zoeken. Het lijkt simpel een keukenverbouwing. Wat afbraak, een nieuwe gietvloer over bestaande tegel en klaar is je nieuwe look voor de keuken. Echter als je niet eerste de vloerlagen onderzoekt, dan kunnen er nadien blazen in je gietvloer komen door vochtproblemen.
Daarom vinden we het belangrijk om bij een verbouwing verder te kijken dan louter het esthetische. Vandaar dat onze interieurarchitect en aannemer van in begin samenwerken aan je project. Wij houden liever vooraf al rekening met eventuele lijken die uit de kast kunnen vallen, ook al betekent dit nu een grotere investering.

De investering te groot

Is dit een hele stap voor je? Juist als je financieel weinig ruimte hebt, is dit een grote uitdaging. Deze investering is alleen niet iets wat je ‘kwijt’ bent. Het is juist investering in jezelf. In jouw toekomst. In woongezelligheid, ruimte voor je gezin, comfortabele verwarming, opbergruimte… En dat is juist wat je nodig hebt!
Wij hebben nog al klanten gehoord die het een hele investering vinden. Daarom is het des te belangrijker dat je alle schakels in het verbouwproces op elkaar afstemt. Anders ontstaan er vroeg of laat misverstanden en word je met aanpassingen geconfronteerd die extra geld kosten.
Doordat onze technische dienst van in het begin mee aan je project werkt, kunnen we voor jou ook een realistische fasering uitwerken. Welke woonwens heeft absoluut prioriteit en met welke wens kunnen jullie later nog aan de slag? Zo gebeurt alles in de juiste volgorde en kan je bepaalde zaken ook uitstellen voor later.