10 tips om een luxe hotelinterieur te creëren in je eigen huis

Laat ons eerlijk zijn: op hotel gaan, dat blijft toch iets speciaals. Het interieur ‘klopt’, de lakens voelen ‘verser’ dan thuis, de sfeer is ontspannen. Instant vakantiegevoel. Kon zoiets maar thuis… Wel, dat kan! In dit artikel ontdek je hoe je een luxe hotelinterieur kunt creëren in je huis. We vertellen je welke elementen essentieel zijn in je interieur om van je woning een boetiekhotel te maken.

1. kies je stijl en trek deze consistent door

Wil je een boetiekhotelstijl creëren in je huis? Gooi dan niet alles door elkaar! Ga niet én voor dat beetje glamour én voor het Japanse eetscherm én voor de landelijke bank én voor het moderne kastje…

Voer daarentegen één stijl consequent door. Alleen zo zal je huis net die typische hotellook krijgen. Een mooi voorbeeldje hiervan? De EARTH kamer in www.twelvesensesretreat.com.

2. kies een strak kleurenpalet

Bepaal van tevoren welke kleuren je wilt gebruiken en houd je hieraan! Een strikt kleurenpallet geeft een ruimte kracht. Hoe gewaagder jij durft te gaan met je kleurenpallet, hoe meer ‘hotelish’ het wordt!

Denk je nu: ja leuk, maar hoe dan? Welke kleuren zijn mooi bij elkaar en hoe wordt het een eenheid zonder dat het een kermis wordt? Dan is een moodboard een goeie stap om dit alvast even in kaart te brengen.

10 tips om een luxe hotelinterieur te creëren in je eigen huis - Interieurkabinet
Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.

10 tips om een luxe hotelinterieur te creëren in je eigen huis - Interieurkabinet - 1

3. maak bergruimte op slimme plekken

Het laatste wat je wilt is rommel, voor jezelf maar ook als je gasten over de vloer krijgt. Ga dan ook na waar in je woning je plekken kunt creëren om rommel netjes ‘achter gesloten deuren’ te plaatsen.

Om die reden ontwerpen wij voor onze klanten bijvoorbeeld kasten op maat of inbouwkasten. Zo kan alles netjes opgeborgen worden en stoort het niemand. Deze kasten worden een onderdeel van je interieur en hoeven dus zeker niet saai te zijn!

4. creëer mooie plekjes voor je collecties

Door voldoende opbergruimte te voorzien (zie tip 3) is het podium geëffend voor al jouw prachtige verzamelingen, hebbedingetjes en kunst. Als de rommel weg is, gaan deze immers net schitteren en komen ze prachtig uit.

Richt dan ook speciale planken in voor aan de wand of zet een tafeltje neer waarop jouw collectie helemaal tot zijn recht komt!

5. een out-of-the-box indeling

Denk functioneel – denk na over hoe jij je huis gebruikt – maar verlaat de bewandelde paden af en toe ook eens.

Denk bijvoorbeeld aan een schrijfhoekje waarbij je een stijlvolle setting neerzet en zo ruimte maakt om je gedachten de vrije loop te laten.

6. groen zorgt voor het thuisgevoel

Planten en bloemen zorgen ervoor dat jij je thuis voelt. Daarnaast zijn planten geweldige decorstukken om een bepaalde stijl neer te zetten.

Ga bij de hotelkamerstijl voor grote planten, zoals palmen en tabaksplanten, en gebruik grote potten die qua kleur en stijl aansluiten bij de rest.

Houd je potten wel simpel en rustig. Je dessins zitten immers al in items zoals de bekledingsstof van je bank of de gordijnen.

10 tips om een luxe hotelinterieur te creëren in je eigen huis - Interieurkabinet - 2
10 tips om een luxe hotelinterieur te creëren in je eigen huis - Interieurkabinet - 3

7. creëer drama met het juiste lichtplan

Om een boetiekhotelsfeer te creëren in je interieur, is het ook erg belangrijk om te spelen met licht. Richt de aandacht zo op je favoriete objecten of ga voor een intieme toon door een fluwelen kap in je pas ingerichte schrijfhoekje te plaatsen.

Lampen zijn leuke items om aan die balans in je interieur te werken. Ga voor een opvallende voet en kap om je huis nog wat meer pit te geven. Is het al druk genoeg? Ga dan voor een wat simpeler lampdesign.

8. vergeet de vloer niet!

De vloer vormt een groot deel van je interieur en is daarmee een cruciale factor om een bepaalde sfeer te creëren.

Wil je een chique sfeer neerzetten? Kies dan bijvoorbeeld voor een donkere visgraat of een mooie kleur marmer. Ook glanzende tapijten op je mooie vloer doen het goed.

Welke vloer je kiest hangt af van de verdere inrichting. Is die al vrij donker? Zet dit dan ofwel net door voor een wat zwaarder effect of kies een lichte vloer als tegenhanger.

9. something old, something new…

Stap niet naar één winkel om daar vervolgens je hele interieur te kopen. Voor de boetiekhotel look-and-feel werk je wel best vanuit één stijl, maar dat betekent niet dat al je items nieuw hoeven te zijn.

10. goed behangen is half gewonnen

Behang, behang, behang! Ga voor behang met rijke dessins. Welk behang je kiest hangt helemaal af van welke toon je wilt zetten in je interieur. Mooi behang kan je vinden bij onder andere www.fermliving.com.

Twijfel je trouwens of de boetiekhotelstijl wel jouw ding is? Kijk dan eens even rond op www.myboutiquehotel.com of www.designhotels.com voor enkele sfeerbeelden.

10 tips om een luxe hotelinterieur te creëren in je eigen huis - Interieurkabinet - 4

Wil jij je huis een ‘boetiekhotelvibe’ geven?

Wil jij je huis een relaxte boetiekhotelsfeer meegeven? En zoek je een verbouwpartner die je woonwens van A tot Z kan uitwerken? Laat hier je gegevens achter. Onze verbouwcoach helpt je op weg tijdens een gratis gesprek!