Toprecept voor een totaalconcept

Geen huis is perfect en in ieder interieur zitten wel mankementen. Hoe je het draait of keert, we zijn Belgen en die baksteen zit in onze maag. Een kleine aanpassing hier, een iets grotere verbetering daar… Krijg je dan ook niet het idee dat je huis een samenraapsel is van verschillende ideeën? Uiteraard kan je ervoor kiezen om één ruimte onder handen te laten nemen. Wanneer je enkel je keuken aanpakt past deze misschien helemaal niet meer zo goed bij je eet- en leefruimte. De renovatie van een woning is dan ook geen sinecure.

Voordeliger

Iedere renovatie van je woning – hoe klein dan ook – kost geld. In verhouding komt een kleine verbouwing zelfs duurder uit dan een grote. Dat het geïnvesteerde bedrag dan niet goed uitgegeven blijkt, zou niet alleen jammer zijn, maar ook een verspilling. Je moet misschien iets langer geduld hebben, maar sparen om je hele interieur (of een volledige verdieping) in één keer aan te pakken rendeert!

Totaalconcept

Er kan een totaalconcept bedacht/ontworpen worden dat de verschillende ruimtes en functies vloeiend met elkaar verbindt. Er loopt als het ware een rode draad door je huis. Dit komt niet alleen het ruimtegevoel ten goede, maar ook de beleving van je woning. Wanneer er in de ontwerpfase meerdere ruimtes aangepakt mogen worden, kan er onderling ook nog geschoven worden. Het doel is dat iedere ruimte een zo goed mogelijke oriëntatie én organisatie krijgt. Maatmeubilair maakt iedere zone functioneel en zorgt voor een verbinding tussen de ruimtes. Van algemene vorm, tot het kleinste detail, bij een totaalconcept wordt overal rekening mee gehouden.

Terug in de tijd

Het idee om je woning als een totaalconcept te bekijken is niets nieuw onder de zon, integendeel. Al tijdens de renaissanceperiode was het ‘Gesamtkunstwerk’ een feit. Michelangelo liet de grenzen tussen interieur, architectuur, beeldhouw- en schilderkunst vervagen. Van Art Nouveau tot modernisme, iedere periode kent wel een goed voorbeeld van architecten die het een stapje verder nemen. Het ‘Robie House’ van Frank Lloyd Wright – volledig opgetrokken in ‘Prairie’ stijl – is een goed voorbeeld. Van architectuur tot beglazing, van zetel tot tapijt & lamp; het ontwerp vormt één geheel. Er bestaan zelfs verhalen dat hij jaren later de klant nog steeds niet toeliet om zelf meubels te wijzigen.

Geen paniek! Tegenwoordig heb je als klant meer inspraak 😉 . Met een interieurarchitect doorloop je samen de ontwerpfase. Het is tenslotte jullie toekomstige nestje en daar moet je je als klant goed in voelen.

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.

Ontdekken hoe je jouw woonwensen realiseert zonder stress en gedoe?

Schrijf je in voor ons webinar!