Vijf vernieuwende toppers op de Dag van de Afwerking

Bij Interieurkabinet zitten we niet de hele dag op de werf of gebogen over een plan, af en toe strekken we eens de beentjes om een beurs te bezoeken. Want om betrouwbaar advies te kunnen geven als ontwerper, moeten we onszelf op de hoogte houden van al wat nieuw is in bouw- en renovatieland. Het ontwerpteam van Interieurkabinet bezocht de Dag van de Afwerking waar een 150 exposanten menig aannemer en architect overtuigen van hun kwalitatieve producten. Om je het leven makkelijker te maken selecteren we onze vijf toppers.

1. Magnetische pleister

Magnetische verf, dat kennen we al… Maar magnetische pleister? Dat is iets nieuws! Dalapro stelde hun ‘Dalapro Magnetic’ voor het eerst voor. Het voordeel van zulk magnetisch pleister ten opzichte van magnetische muurverf is dat het een betere magnetische kwaliteit heeft. Dus het houdt makkelijk je to-do lijstjes en favoriete foto’s vast. Een leuk detail: je bent helemaal vrij in je latere keuze van muurverf, dus hoef je je geen zorgen te maken over de kleur.

2. Habito plaat

Gipskartonplaten of een ‘gyproc-wandje’ associëren we al snel met zo’n hol klinkende muur. Met de nieuwe Habito-plaat van Gyproc is dat probleem voorgoed van de baan. De plaat is wel vijf keer sterker, geluidswerend en stootvast. Getest en goedgekeurd! De plaatsing is eenvoudig en nadien ben je vrij om naar hartenlust meubels in je wand te schroeven, en dat zelfs zonder pluggen.

Ontvang onze nieuwsbrief!
3. Vlakke vloer

Natuurlijk wilt iedereen een vlakke vloer, maar dat klinkt soms iets eenvoudiger dan dat het werkelijk is… zeker bij renovatieprojecten. Staenis heeft een nivelleringssyteem op de markt gebracht dat zeer licht van gewicht is, maar wel voldoende draagcapaciteit heeft.

4. Onzichtbare schuifdeur

Eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat dit geen magische deur is die met een toverspreuk tevoorschijn komt, maar wel een schuifdeur die volledig gelijk ligt met de muur én er in verdwijnt bij het openen. Argenta Invisidoor SD staat misschien nog niet op punt, we waren alvast onder de indruk van het prototype…een ontwerp om van te smullen.

5. De populairste stand!

En van smullen gesproken… De populairste stand werd niet vertegenwoordigd door een aannemer, maar wel door de catering. Jawel, we geven het toe: stuk voor stuk zijn we gezwicht voor het grote aanbod aan taarten. De dag van de Afwerking viel dus zeker in de smaak.

ontwerper en aannemer genieten van de taartstand
Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.