Wat kost de renovatie van een badkamer?

Je badkamer renoveren is een klusje dat heel wat inspanningen vereist. Je kan het bij een simpele opknapbeurt houden of je kan ook gaan voor een grondige renovatie met een compleet nieuwe indeling en look. Hier ontdek je wat je zoal kan doen bij een badkamerrenovatie en we geven je ook een idee van de prijs.

Grote badkamerrenovatie

Als je beslist om grote renovatiewerken uit te voeren aan je badkamer, maak je best op voorhand een goed plan op van hoe je nieuwe badkamer er moet gaan uitzien. Bij een grote badkamerrenovatie kan je namelijk de hele indeling van deze kamer wijzigen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een inloopdouche te plaatsen, het toilet te vernieuwen of nieuwe badkamermeubelen te installeren. Bij een grondige badkamerrenovatie kan je er eventueel ook over nadenken om je vloer te vernieuwen. Zelf twee linkerhanden? Onze aanneming kan je bij de renovatie van je badkamer helpen.

Badkamerrenovatie 2
Ontvang onze nieuwsbrief!
Tegelwerk vernieuwen

Door de tegels in je badkamer te veranderen zal deze er al snel helemaal anders uitzien. Als je mozaïektegels kiest krijg je een verfijnde en gedetailleerde look, maar de plaatsing vereist wel meer werk dan grote tegels. Bij grote tegels heb je dan weer als nadeel dat de plaatsing bemoeilijkt kan worden door buizen en andere obstakels.

Badkamerrenovatie 3
Schilderwerken

Met een nieuw likje verf kan je ook al heel wat veranderen in je badkamer. Ga je zelf je badkamer schilderen? Let er dan op dat je badkamerverf gebruikt. Deze verf is speciaal gemaakt voor een vochtige omgeving. Je kan ook spatwaterdichte verf aanbrengen in zones die rechtstreeks in contact komen met water. Een leuk idee is een accentwand: één wand in een ander kleurtje schilderen om een aangenaam contrast te krijgen.

Prijs badkamerrenovatie

Het spreekt voor zich dat de keuze van de materialen en meubelen een grote invloed zal hebben op de kostprijs van een badkamerrenovatie. Voor tegels betaal je gemiddeld zo’n 60 euro per vierkante meter, met plaatsing komt hier nog eens 50 euro per vierkante meter bij. De kost van de badkamermeubels hangt af van welke meubels je kiest. De kost hiervoor varieert tussen de 500 en enkele duizenden euro’s en de prijs van de installatie bedraagt meestal zo’n 20% van de aankoopprijs.

Voor grote renovatiewerken zoals nieuw sanitair wordt de prijs onder meer bepaald door de moeilijkheidsgraad van de plaatsing en de materiaalkeuze. Reken voor een basisbadkamer minstens 7.000 euro, wat uiteraard nog kan oplopen naargelang de materialen die je gebruikt.

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.