Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Weg met stress bij technische termen

De grootste fout van mensen: het niet kunnen herkennen van meerwerk in offertes en contracten. Aannemers gebruiken uitgebreide termen en vakjargon, waardoor een eigenaar overweldigd wordt. Hoe je dit vermijdt? Door de clausule ‘geen meerwerk’ te hanteren, natuurlijk. 

Verdoken meerwerk

Technische termen, vakjargon en uitgebreide beschrijvingen: het zijn allemaal valkuilen voor mensen. Vaak zit tussen de beschrijving ook een lastig zinnetje verstopt: ‘werken die niet beschreven zijn in de offerte, zijn niet voorzien’. Hiermee schudt de aannemer de verantwoordelijkheid af van eventuele fouten of onvoorziene werken. Voor de eigenaar betekent dit maar één ding: meerwerk!

Als klant heb je op dat moment geen enkel houvast. Je weet niet hoeveel iets kost, hoe lang dat ‘meerwerk’ zal duren en over hoeveel werk het gaat. Bovendien is het vaak de start van heel wat getouwtrek en gekibbel tussen huiseigenaar, aannemer en ontwerper.

Vermijd verrassingen rond extra ingrepen en laat een ‘geen meerwerk’ clausule toevoegen aan de offerte. Zo ligt de verantwoordelijkheid voor de aanbieding bij de aannemer en niet bij jou als klant.

Op deze manier heb je de nodige garanties achter de hand, wat je al een pak stress wegneemt bij aanvang van de werken. Bij Interieurkabinet zijn deze clausules trouwens een vaste waarde: zo voorzien we een betrouwbaar fundament voor de verdere verloop van jouw (ver)bouwwerken.

Ontzorging staat bij ons hoog in het vaandel.

Ontzorging staat bij ons hoog in het vaandel. Wij geloven erin dat een verbouwing zonder stress en gedoe mogelijk is en doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat een renovatie zo soepel mogelijk verloopt. In dit blog hebben we de zes belangrijkste punten waarmee wij verbouwen zonder stress mogelijk maken op een rijtje gezet, maar we doen dit op nog veel manieren! Wil je daar meer over te weten komen? Download dan nu ons gratis e-book ‘De 5 Sleutels Voor Een Stijlvolle Woningrenovatie’.

Gerelateerde artikelen