• alles
  • aanbouw
  • badkamer
  • energie
  • geen categorie
  • keuken
  • ontwerp
  • totaalrenovatie
  • verbouwtips
  • woonkamer
  • zolder
Benoveren iets voor mij?

Benoveren, iedereen heeft er waarschijnlijk van ver of dichtbij al eens over gehoord. Wij vinden het soms een delicaat onderwerp en wel om volgende redenen.

Garanties zorgen voor minder irritaties

Wil jij zorgen en irritaties vermijden? Zorg dan dat je bouwpartner de nodige garanties kan voorleggen!

Met een masterplan naar je droomhuis

Dankzij een overkoepelend masterplan ken je de verschillende fases en weet je waar je rekening mee moet houden.

Weg met stress bij technische termen

Start een stress-vrije verbouwing dankzij de geen-meerwerk clausule. Geen schrik meer voor kleine lettertjes en technische termen.

Kan ik in mijn huis blijven tijdens een renovatie?

Hoe houd je je huis leefbaar tijdens een verbouwing.

Kiezen tussen een architect of interieurontwerper?

Hoe hak je knopen door en ga je voor een verbazingwekkende stijl, waarvan alle elementen naadloos bij elkaar passen?

Trendvolger of stijlgoeroe?

Hoe hak je knopen door en ga je voor een verbazingwekkende stijl, waarvan alle elementen naadloos bij elkaar passen?

Welke verbouwaanpak past bij jou?

De ene verbouwing is de andere niet. Kies de aanpak die bij jou past met drie simpele vragen.

Verbouwkosten: geen lopende rekening

Angst voor oplopende verbouwkosten door onvoorziene zaken? Niet nodig dankzij onze vuistregels.

Is mijn woning de investering wel waard?

Hoe bepaal je of de investering van een renovatie het waard is? Investeringswaarde is helaas geen simpele optelsom.

Wacht niet met renoveren: leef nu in je droomhuis

Veel mensen stellen een verbouwing uit en krijgen dan spijt. Waarom wachten als je nu kan wonen in je droomwoning?

Kan dat, een renovatie zonder vertraging?

Gaat je verbouwing mondjesmaat vooruit en je voelt dat de deadline nooit gehaald zal worden? Hoort het er gewoon bij of kan het ook anders?

Drie tips voor een renovatie zonder kopzorgen

Vraag je jezelf soms af hoe je een huis renoveert zonder kleerscheuren? Met deze tips voor een feelgood-renovatie ben je op de juiste weg!

Hoe kies je de juiste aannemer?

Ken jij de val waarin veel mensen lopen? In zee gaan met de eerste de beste aannemer. Hier lees je hoe je beter kiest!

Hoe creëer je zelf een gezellig huis?

Wil jij een gezellig huis waar je je onmiddellijk thuisvoelt? Met deze 10 tips krijg je meer rust in je interieur én je leven.

8 tips om meer daglicht in huis te halen

Wil jij je thuis omtoveren tot een oase van licht en rust? Ontdek hier 8 tips om meer daglicht in huis te halen!

10 interieurtips om van je thuiskantoor de ideale werkplek te maken

Hoe zorg je ervoor dat je thuis een plek hebt waar je net zo productief kan zijn als op kantoor? Volg deze 10 tips om van je thuiskantoor je ideale werkplek te maken!

10 tips om een luxe hotelinterieur te creëren in je eigen huis

Wil jij in je huis en interieur net dezelfde relaxte sfeer creëren als in een boetiekhotel? Volg deze 10 stijltips voor een instant vakantiegevoel!

Ontstressen in je eigen huis? Creëer een binnen-buitengevoel om helemaal tot rust te komen

Wil je ontstressen in je eigen woning? Creëer een binnen-buitengevoel om de zon in huis te halen en er een oase van rust van te maken!

Van advies naar daad: onze verbouwRaad in 5 stappen

Een verbouwRaad, dat klinkt goed! Maar wat houdt het juist in? We leggen het graag uit aan de hand van een zolderrenovatie.

Moderne aanbouw verbindt woning met tuin

Waar woning en tuin vroeger geen connectie hadden, brengt een aanbouw nu de buitenomgeving naar binnen. Zo laat je jouw woning in licht baden!

10 tips om van je huis een échte thuis te maken

Wil jij je huis omtoveren in een warme, gezellige en persoonlijke thuis? Ga voor een ‘happy home’ met deze 10 tips!

Zolderrenovatie in Mechelen: 3 gloednieuwe kinderkamers

Er is meer ruimte in je huis dan je denkt! Zo toverden we een zolder om in 3 mooie kinderkamers. Bekijk hier het resultaat van deze zolderrenovatie in Mechelen!

Ruim wonen zonder ingrijpende verbouwing: 10 tips

Soms voelt je woning gewoon te klein. Gelukkig is je huis ruimer dan je denkt! Wil jij ruimer wonen, maar weet je niet waar te beginnen? Volg deze 10 tips!

Verbouwing in Mechelen: ruimer wonen met minder oppervlakte

Ruimer wonen vergt niet altijd een ingrijpende verbouwing. Ontdek hier hoe we het huis van familie A. omtoverden in een echte thuis!

Tips om je Kerstmis origineel te maken

Kijk je uit naar Kerstmis maar wil je graag weer wat origineel uit de hoek komen? We geven vijf kersttips om dat resultaat te bekomen!

Verbouwen op latere leeftijd

Verbouwen op latere leeftijd is geen pretje, dus als je een verbouwing plant kijk je best nu al wat verder in de toekomst.

Wat zijn de voordelen van Kangoeroewonen?

Het woord krijg je elke week wel eens op je bord geserveerd, maar wat houdt kangoeroewonen nu juist in? Wij zetten de voordelen op een rijtje!

Tien tips om je woning ouder worden-proof te maken

Dat je ouder wordt moet niet betekenen dat je moet inboeten op het comfort van je woning. Tien tips om je woning ouder worden-proof te maken!

Hoe kies je een aannemer in 10 stappen

Wie zoekt die vindt…een betrouwbare aannemer. Van opzoekwerk tot keuzes maken & betalingen. We helpen je graag op weg met deze 10 tips.

De Hemelse Hotellijst

De criteria om als design hotel in onze lijst te mogen staan? Boeiende architectuur, een schitterend interieur en dat liefst op een bijzondere locatie!

De Vlaamse renovatiepremie

Omdat de Vlaamse overheid eigenaars wilt aanmoedigen om te renoveren bestaat er een renovatiepremie. Maar hoe fix je die?

Ik isoleer! …binnenstebuiten en omgekeerd

Isoleren kan je leren! Maar ken je dat niet aan de buitenzijde doen? Geen probleem. Gelukkig hebben jouw buitenmuren ook een binnenzijde.

Betonstop

De betonstop, het klinkt als een straf voor de Belgen die geboren worden met een baksteen in de maag. Maar wat houdt die befaamde term nu juist in?

Dé beurs architect@work

Op 9 en 10 mei was het weer zo ver: Expo Kortrijk opende zijn deuren voor menig architect en ontwerper. Lees hier de highlights van architect@work.

Vloerverwarming, wat mag dat kosten?

Naar de voordelen van vloerverwarming moet je niet ver zoeken: lagere energiefactuur, geen radiatoren… Maar hoeveel kost vloerverwarming nu eigenlijk?

Welke administratie komt bij verbouwingswerken kijken?

Bij verbouwingswerken komt veel kijken, dat moeten we je niet meer wijsmaken. Maar hoeveel is dat nu juist? En aan wat moet er gedacht worden?

Het belang van een goed ontwerpplan

Je droomontwerp staat en valt met een goed ontwerpplan. Daarop staat alle info die de aannemer nodig heeft om je droomwoning te realiseren!

Wat is het nut van een interieurarchitect?

Verschijnen er veel vraagtekens in je hoofd bij het woord ’interieurarchitect’? Terecht: wie zijn ze, wat doen ze juist? En wat drijft hen?

Driehoeksverhoudingen in de bouw

De synergie tussen functie, gebruik & vorm is een ontwerp- en bouwpricipe dat al eeuwenlang meegaat – ook bij ons als interieurarchitect in Mechelen.

Toprecept voor een totaalconcept

Een kleine aanpassing hier, een iets grotere verbetering daar… Maar hoe kom je nu tot een toprecept voor de renovatie van je woning?

Hoe kies je een interieurarchitect die bij je past?

Je wilt een interieurarchitect onder de arm nemen. Proficiat, dat is een goed begin! Maar hoe weet je nu of de ontwerper ook effectief bij jullie past?

Renoveer je woning voor later

Een interieurarchitect heeft de expertise om je interieur toekomstgericht te ontwerpen. We geven alvast wat tips om zo lang mogelijk van je huis te genieten.

15 bouwblunders & interieurfouten

Wat je zelf doet, doe je beter? Soms blijken die handen die je uit de mouwen wilt steken twee linkerhanden te zijn. We zetten wat fouten op een rij!

Waar let je op bij een te renoveren huis? Tien tips!

Een renovatieproject of een pand op het oog dat je wil verbouwen? We sommen tien tips op die je zoektocht naar het perfecte renovatiepand makkelijker maken.

Welke verschillende gietvloeren bestaan er?

Denk je aan verbouwingswerken en overweeg je een gietvloer? Dat is dan volledig terrecht! Lees hier de voor- en nadelen van de verschillende types.

Kleur in je huis? Gebruik witte verf!

Wit is een goede basis. Naast rust in huis, geeft het de mogelijkheid om gemakkelijk voor een nieuwe sfeer te gaan én dat zonder grote verbouwingswerken.

Is een warmtepomp rendabel?

Duurzame energie wordt steeds belangrijker. Het moment om hierin te investeren is bij verbouwingswerken. Je denkt aan een warmtepomp? Goed! Maar hoe werkt die juist?

Hoe een likje verf een nieuw interieur oplevert

Een borstel, een verfpot en een klein beetje interieuradvies, meer heb je niet nodig om je interieur in een nieuw jasje te steken.

Het dak eraf! Groendaken zijn in

Als aannemer krijgen we bij een renovatie wel eens de vraag wat de opties voor een dak zijn. Een groendak is niet alleen mooi, het kent ook veel voordelen.

Doe eens origineel met je ramen

Komen er nieuwe ramen bij de totaalrenovatie van je woning en wil je eens wat anders? Lees hier welke originele kanten je uit kan.

Behangen? Dat doe je zo!

Vliesbehang zorgde voor een ware revolutie in muurbekleding en binnenhuisinrichting. En toch blijft de drempel hoog. Want behangen, hoe doe je dat ook weer?

Wat kost de renovatie van een badkamer?

Een simpele opknapbeurt, een nieuwe look of een grondige badkamerrenovatie. We geven graag wat tips…én een idee van de kostprijs.

Collectors item: La Lampe Gras

De Lampe Gras van DCW éditions was een van de favorieten van Le Corbusier, maar ook van ons! Ontdek dit pareltje voor je interieurinrichting.

Majestueus design: de Mayor Sofa

Een klassieker in de meeste pure vorm van het woord, dat label kan je gerust op het design van de prachtige Mayor Sofa van Arne Jacobsen plakken.

Hoe werk ik mijn cv-ketel stijlvol weg?

Draagt je cv-ketel niet meteen bij aan de rest van je interieur? Dan zijn er tal van manieren om ‘m op een stijlvolle manier weg te werken in je interieur. Lees hier de tips van de binnenhuisarchitect.

Stacked, multifunctioneel kotmeubel

Binnenkort voor het eerst op kot en op zoek naar wat inspiratie voor de inrichting? Dan is de multifunctionele Stacked van Muuto misschien iets voor jou!

De Grain Lamp van dichtbij bekeken

Het ogenschijnlijk simpele ontwerp van de Grain lamp van Muuto is allesbehalve eenvoudig. Met z’n ecologische karakter past deze in vrijwel elke kamer.

Aalto: het verhaal achter een icoon

Een van de mijlpalen in het moderne design is de Aalto-vaas van Iittala. Deze werd in 1936 ontworpen door Alvar Aalto en zijn vrouw Aino.

Interieurinrichting: botanisch wonen

Botanisch wonen is een van de populairste woontrends van de afgelopen tijd. Botanisch wonen, ook wel Urban jungle genoemd, kenmerkt zich door veel prints, bladeren, bloemen en insecten te integreren in je interieurinrichting.

Hoe je badkamer van plaats veranderen?

Het lijkt een hachelijke taak om de badkamer in je woning van plaats te veranderen bij de renovatie. Toch is het niet zo’n hele onderneming als je zou denken, integendeel!

Zo verberg je een airco in je interieurbouw

Met de warme zomermaanden in zicht van plan een airco in je ontwerp te betrekken? Lees hier hoe je het kleinood op een mooie manier kunt wegwerken in je interieurbouw!

In het verlichte brein van Nathalie Dewez

We richten onze spotlight op Nathalie Dewez, want haar verlichte ideeën leveren prachtige lampen op. Lees meer over hoe ze te werk gaat.

Strengere regulatie dakisolatie

Dakisolatie: broodnodig, maar binnenkort wel strenger gecontroleerd. Tijd voor verbouwingswerken aan je dak? Lees hier waar je rekening mee moet houden.

Hotel in de kijker: SP34 in Kopenhagen

Kopenhagen is erg geliefd bij de citytripper, en met rede! Zelf van plan om af te zakken naar deze parel? Dan hebben wij een hotel op maat van jou!

Hoeveel lichtsterkte of lumen heeft elke kamer juist nodig?

Een complete leek bij het uitzoeken van de juiste verlichting? Brand er geen lampje bij Lumen of Kelvin? We geven graag wat interieuradvies!

Hoe verwerk je zonnepanelen strak?

Zonnepanelen, lelijke ondingen? Welnee. Nu bestaan er tal van manieren om de energiebesparende panelen te plaatsen zonder in te boeten op esthetiek.

10 atypische energiebesparende tips

Dubbel glas in de ramen steken, nieuwe dakisolatie plaatsen, je boiler vervangen… De typische tips om energie te besparen kennen we allemaal, maar zijn vaak te ingrijpend. Met welke kleine beetjes kan je nu alvast iets doen?

Gevelrenovatie: welke opties zijn er?

Van steen tot hout en van koper tot zink. De mogelijkheden om je gevel te renoveren zijn legio. Maar wat zijn de voor- en nadelen van zo’n make-over? We zetten de opties eens op een rijtje.

Bouwvergunning aanvragen of niet?

De nieuwe omgevingsvergunning voegt heel wat vergunningen samen. Deze maakt de renovatie van je woning een pak makkelijker. Maar wat houdt dit juist in?

Renovatie kiezen of nieuwbouw?

De betonstop en schaarste aan bouwgrond gooien roet in ieders bouwplannen. Dus wat doe je beter? Ga je voor een nieuwbouw of voor een renovatie?

Hier moet je op letten als je een huis koopt

Je droomwoning op het oog, maar wil je verborgen gebreken vermijden? Met deze tips zetten we je alvast een heel eind op weg!

Wat zijn de interieurtrends van 2019?

Elk jaar lanceren specialisten, influencers en experten de nieuwste interieurtrends op het vlak van kleur, meubels en stijlen. We presenteren de trends waar onze interieurarchitecten volledig achter staan.

Langer leven in het Bioscleave House

Een architect, een filosofe, een flinke dosis creativiteit en veel kleur, dat zijn de ingrediënten van het Bioslceave House: het huis die je leven verlengt.

Vijf vernieuwende toppers op de Dag van de Afwerking

Het ontwerpteam van Interieurkabinet bezocht de Dag van de Afwerking een beurs voor architect en aannemer. Ontdek hier onze top 5.

Hoe los je temperatuurverschillen in je radiator op?

De renovatie is achter de rug, de aannemer de deur uit. Je huis is gezellig…maar niet warm? Zo los je temperatuurverschillen in je verwarming op!

Hoe onderhou je je technische installaties?

Een totaalrenovatie; het moment om te investeren in degelijke technische installaties. Deze toestellen mogen dan nieuw zijn, ze hebben wel aandacht nodig.

4 DIY-tips om je kot te pimpen

Vier muren, tal van studieboeken maar geen inspiratie om je kot te pimpen? Wij geven alvast vier tips voor de interieurinrichting van je kot.

Kantoorinrichting: bureaulampen voor het studeren

De basis voor iedere kantoorinrichting of om te studeren op kot: een bureau, een bureaustoel, minstens één pen, papier en vooral een bureaulamp.

Hoe moffel je een airco weg?

Laat je jouw huis renoveren en overweeg je de aankoop van een airco? Of ben je op zoek naar verkoeling en wat de opties zijn? Lees dan snel verder!

Hoe verwijder je vlot vlekken in je interieur

Belangrijk bericht aan de smospotten onder ons: lees hier de oplossing om je designmeubelen en het textiel in je interieur proper te houden.