Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Onze klanten vertellen

Naast kwaliteitsvolle renovaties is de ontzorging, één duidelijk aanspreekpunt, de goede opvolging en een realistisch kostenplaatje redenen waarom onze klanten voor InterieurKabinet kiezen.

Dat kunnen we zelf wel vertellen, maar onze klanten vertellen het je graag zelf

Jasper & Linde

Jasper en Linde erfden een villa in Putte die volledig verouderd was. Naast het feit dat de woning toe was aan een flinke update, wilden ze dat de villa er modern en strak uitzag en een betere connectie tussen binnen en buiten zou creëren. Om deze woonwensen te realiseren, klopten ze aan bij InterieurKabinet voor een totaalrenovatie.

“Toen we op zoek gingen naar een bouwbedrijf, vielen we voor Interieurkabinet door hun frisse en moderne uitstraling. De eerste schetsen spraken ons onmiddellijk aan, en het vertrouwen dat ze de timing en het budget zouden respecteren, deed ons de knoop doorhakken om met hen onze verbouwing voort te zetten.”

Het tweetal is blij met het extra licht dat binnenkomt door de bestaande achterbouw die we omtoverden tot een hedendaagse uitbouw. Ze kunnen nu ontspannen thuiskomen in een oase van licht en ruimte. Over de samenwerking zijn Jasper en Linde ook tevreden. Ze vonden het vooral fijn dat InterieurKabinet ontwerp en uitvoering onder één dak hebben.

“Er is slechts één aanspreekpunt. Vanaf het begin heb je zicht op het volledige project en je komt niet voor onaangename verrassingen te staan. Wij kunnen deze manier van werken alleen maar aanraden.”

Jasper & Linde

Benjamin & Greet

Een kelder, die niet op een kelder mocht lijken, met een kantoorruimte én een mancave. Dat was de woonwens van Benjamin en Greet voor hun woning in Heist op den Berg. Enkele jaren geleden hadden ze de rest van het huis al laten verbouwen, nu wilden ze alleen de kelder nog aanpakken. “We wisten niet wat we ermee aan moesten,” zeggen ze zelf over deze ruimte. “We wisten alleen dat we geen kelder wilden die koud en kil aanvoelde.”

De kelder bestaat nu uit een kantoorruimte, een mancave en een relaxzone, waar ook de twee jonge kinderen van Benjamin en Greet lekker kunnen spelen. Om het typische “keldergevoel” te voorkomen, is in het midden van de kantoorruimte Coelux-verlichting geplaatst. Hierdoor worden Benjamin en Greet tijdens het werken omringd door prettig en natuurlijk-voelend licht. Er is ook extra werkruimte gecreëerd voor twee extra medewerkers, met het oog op bedrijfsgroei.

In de mancave vind je warme materialen, zoals donkere gordijnen, warme verlichting, een parketvloer en een akoestisch plafond. Door middel van een opstapje en een verlaagd plafond heeft de mancave een hele andere uitstraling dan het kantoor. Wel zijn er bepaalde elementen van het kantoor doorgetrokken naar de mancave, zodat er ondanks de verschillen een connectie is tussen de twee ruimtes. Greet en Benjamin hadden deze eigen indeling naar eigen zeggen nooit kunnen bedenken en zijn blij met het resultaat.

“Zowel qua budget als qua timing en opvolging heeft InterieurKabinet zich volledig aan haar woord gehouden.”

Benjamin & Greet

Dieter & Julie

wanden

De woonhoeve in Keerbergen die Dieter en Julie over hebben gekocht van familie, voldeed nog niet helemaal aan hun eisen. Ze waren op zoek naar ruimtegevoel en meer rust in huis, en wilden graag een volwaardige inkomhal. Dieter en Julie wilden zo snel mogelijk verhuizen naar hun nieuwe stekje, maar met twee kleine kinderen en drukke carrières hadden ze geen tijd om zich bezig te houden met de renovatie. Zo kwamen ze bij InterieurKabinet terecht.

De woning is in zijn geheel lichter, moderner en kindvriendelijker geworden. Ook is er een betere connectie tussen binnen en buiten door de trap die voorheen midden in de eetkamer lag te verplaatsen naar de nieuwe inkom. Hierdoor is ook meer ruimte ontstaan en hoeven Dieter en Julie ’s ochtends niet te ‘vechten’ met hun kinderen om alle schoenen en jassen aan te krijgen. Aan de tuinkant van het huis baadt het gezin nu in een zee van licht dankzij de grote ramen, die tevens maximaal zicht bieden op de tuin. En ook de badkamer is grondig onder handen genomen, onder andere met dakramen zodat de ruimte lichter is geworden. Dieter en Julie waren erg blij met het resultaat en de samenwerking.

“We hadden nooit gedacht dat zo’n complex project op tijd klaar ging zijn voor het bouwverlof. Meer nog: er werd zelfs 2 weken eerder opgeleverd!”

Dieter & Julie

Alex & Monique

De badkamer van de Mechelse villa van Alex en Monique was erg verouderd. De kamer ligt onder het schuine dak van de woning en had enkel een klein raam in de kopwand, waardoor het donker oogde en niet bepaald een aantrekkelijke ruimte was om je dag ontspannen te beginnen of eindigen.

Alex en Monique droomden van een luxe wellnessruimte met voldoende bergruimte en genoeg comfort voor zowel nu als in de toekomst. Als zestigers met kinderen die al lang op zichzelf wonen, waren ze toe aan een badkamer die past bij hun nieuwe levensfase.

Om de donkere badkamer een luxe, lichte uitstraling te geven, inclusief voldoende opbergruimte en comfort, werd een Velux dakraam in het midden van de ruimte geïnstalleerd. Met de hoge douche, een lavabo en laag bad zijn drie verschillende zones gecreëerd.

De glazen wanden bij de douche en de wc zorgen voor voldoende privacy en een visuele opdeling van de ruimte. De zones zijn wel verbonden met een lange kastenwand en de materialen stralen een eenheid uit.

Alex en Monique bleven tijdens de verbouwing zorgeloos in hun eigen huis wonen.

“Het ruimtelijk inzicht is een absolute troef. Net zoals het feit dat we alle materialen konden mee kiezen en dat de werkmannen allemaal heel vriendelijk zijn,”

Alex & Monique

Mathias & Olivia

Mathias en Olivia, huiseigenaars van dit herenhuis in Mechelen, wilden graag hun bovenverdieping renoveren. De badkamer was aan vervanging toe en er was geen nachthal op de verdieping. Je keek vanuit de slaapkamer en badkamer meteen uit op de trap. Dit is natuurlijk geen fijne situatie voor een gezin met twee kleine kinderen en een baby op komst.

Om genoeg lichtinval te behouden zijn er bij de indeling enkele vergaande keuzes gemaakt. De trap tussen de begaande grond en de eerste verdieping hebben we gedraaid, waardoor er ruimte vrijkwam voor een aparte wc en er ook meer ruimte ontstond in de kleine badkamer.  We hebben gewerkt met glaspanelen in stalen frames in plaats van massieve muren, zodat er zo veel mogelijk natuurlijk licht binnengelaten kon worden op de bovenverdieping.

De glaspanelen in de stalen frames hebben we op verschillende manieren afgewerkt. Denk aan panelen met figuurglas of matglas. Naast het feit dat Mathias en Olivia hierdoor meer privacy hebben gekregen, laten de panelen ook veel licht binnen en is de bovenverdieping een stuk mooier en aangenamer geworden. Dat zijn drie vliegen in één klap! 

“We zijn heel tevreden,” zeggen Mathias en Olivia over de samenwerking met InterieurKabinet. “De sleutel-op-de-deur-formule sprak ons meteen aan, maar het was de goede smaak die ons overtuigde. Er werd geluisterd naar onze wensen en snel gereageerd als we vragen hadden. Puike opvolging!”

“We zijn heel tevreden. De sleutel-op-de-deur-formule sprak ons meteen aan, maar het was de goede smaak die ons overtuigde. Er werd geluisterd naar onze wensen en snel gereageerd als we vragen hadden. Puike opvolging!”

Mathias & Olivia
Play Video

Kjelle & Ellen

Dertigers Kjelle en Ellen voelden zich niet meer zo lekker in hun vrijstaande jaren zeventigwoning. Door het zeer lage plafond was er weinig lichtinval, de badkamer was totaal verouderd en de keuken sloot niet aan op de normen van vandaag de dag. In het geheel was er te weinig ruimte voor het stel en hun twee kinderen doordat de ruimtes niet met elkaar verbonden waren.

Ze besloten deel te nemen aan een speeddate. “Dit was een laagdrempelige manier om InterieurKabinet, hun werkwijze en het totaalconcept te leren kennen,” vertellen ze. “Het ontwerp van Maarten overtuigde ons al snel om verdere stappen te ondernemen. Ondertussen is onze renovatie rond en wonen we in onze droomwoning zonder dat we zorgen hadden.”

Ze genieten in het bijzonder van de connectie tussen de keuken en de living. Daar is de achtergevel veranderd van Franse deuren in schuifdeuren en grote glaspartijen. Ook de veranda, die de connectie naar de tuin blokkeerde, is verwijderd, waardoor er nu veel meer sprake is van een “binnen-buiten-gevoel”.

Tussen de inkomhal en de keuken kwam een gietvloer en twee strakke zwart belijnde deuren. In de living een warme parketvloer. De volledig vernieuwde badkamer kreeg een ruimer gevoel dankzij de tegel-uitlijningen.

Het resultaat: meer connectie tussen de ruimtes, meer licht en lucht, en meer ruimte om in te wonen. Met als gevolg een prettig gevoel bij thuiskomst én geen woonergernissen meer.

“Het ontwerp van Maarten overtuigde ons al snel om verdere stappen te ondernemen. Ondertussen is onze renovatie rond en wonen we in onze droomwoning zonder dat we zorgen hadden.”

Kjelle & Ellen

Ralph & Lies

Vijftigers Ralph en Lies – trotse eigenaars van deze vrijstaande woning – hadden moeite de hobby/werkruimte te integreren bij de rest van het huis. Het meubilair was naar smaak maar vormde geen geheel. De aansluitende studio was moeilijk bereikbaar vanwege een niveauverschil van een meter, wat de connectie met de living nog meer bemoeilijkte.

Ze wilden graag de studio ombouwen naar een slaapkamer met badkamer en wc voor gasten. Ook was de wens meer berging te creëren en een chillplek voor hun kinderen te maken.

Ze genieten nu van twee verschillende ruimtes: een white room en een black room. In de white room (living) vind je onder andere een ‘zwevend’ architecturaal maatwerk met een kast voor werk- en hobbyspullen. De ranke tafel en ornamentele verlichting sluiten aan bij de structuurornamenten van het plafond. In de black room is de verlichting en aankleding intiem gebleven.

Vanuit de keuken is er een connectie naar de bijkeuken, doordat beide ruimtes op hetzelfde niveau zijn gebracht. In de studio plaatsten we ramen en een strakke gietvloer, evenals een kastenwand met de mogelijkheid hier later een kitchenette te plaatsen. Ook is daar een cozy wetroom met lavabo en douche en een slaapkamer met kastenwand voor optimale berging.

“Dankjewel voor jullie fantastische werk! We zijn heel erg dankbaar voor de minutieuze opvolging en coördinatie. Schitterend om te zien hoe zorgzaam jullie arbeiders alles hadden afgedekt en respect hadden voor het feit dat we tijdens onze verbouwing nog in ons huis woonden!”

Ralph & Lies

Mario & Nele

Met net een verbouwing achter de rug voelde deze woning voor Mario en Nele helaas toch nog niet compleet. Wat miste was opbergruimte – met drie kinderen geen overbodige luxe. Ook wilden ze graag een aangename werkplek waar iedere centimeter een doel heeft.

Nu kan er bij binnenkomst al meteen gebruik gemaakt worden van de extra opbergruimte. Er zijn wandkasten toegevoegd met een mand voor ieder gezinslid. Daarnaast heeft de wand onder de trap klapzitjes zodat daar makkelijk de schoenen gewisseld kunnen worden, en deze wand heeft een onzichtbare deur naar de kelder.

In de werkruimte is er meteen een kastenwand, inclusief doorgangsdeur toegevoegd. Deze deur draait in de dikte van de wand zodanig dat er geen conflict is bij opening. Verder zijn de vloeren vervangen door een strakke lino vloer om eenheid te maken en de voormalige vloerverschillen te overbruggen.

De twee veertigers Nele en Mario hebben tijdens het renovatietraject vooral de heldere communicatie als prettig ervaren. 

“InterieurKabinet hield zich aan de afspraken. Ontwerp en uitvoering waren letterlijk tegenpolen maar werkten toch top samen. De maatwerk afwerking was ook top. En de “all-in formule” bewees zijn kracht: ook foutieve afwerkingen uit het verleden werden door InterieurKabinet aangekaart en waar nodig opgelost.”

Mario & Nele

David & Sofie

Londerzeel project - InterieurKabinet

David bewoonde deze klassieke woning in Londerzeel al met zijn dochter Lena toen Sofie erbij kwam. Ze wilden hun donkere fermette graag opentrekken. Ook zochten ze een oplossing voor de connectie met het afdak naast de garage. David en Sofie hebben een andere stijlsmaak, die uiteindelijk samen is gekomen in een interieur waar ze beiden gelukkig mee zijn.

De ouderwetse keuken is opengewerkt naar de leefruimte toe. De keuken heeft veel opbergruimte gekregen en is voorzien van een ingebouwde wijnkoelkast – een nadrukkelijke wens van David. De oude haard is vervangen door een nieuwe, strakke hoeksgashaard. Het gezin geniet van meer natuurlijk daglicht en een beter zicht op de tuin dankzij de nieuwe raamopeningen. Op de eerste verdieping zijn onder andere het schilderwerk en de ramen vernieuwd. Ook hebben we een compleet nieuwe badkamer geplaatst met een grote inloopdouche, brede wastafel en toilet.

“Sofie wilde graag haar eigen toets aanbrengen aan het huis. Qua stijl was het helemaal niet haar ding,” vertelt David. “Ze houdt van moderne uitstraling, terwijl ik het klassiekere type ben. Voor mij was verbouwen een stap in een nieuwe wereld. We wisten zeker dat we wilden gaan voor 100 procent ontzorging, één aanspreekpunt, één verantwoordelijke. Vanaf het eerste moment voelden we ons bij InterieurKabinet thuis.”

Het stel is vooral blij met de hoeveelheid natuurlijk licht in huis. David: “Licht geeft meer energie, licht geeft meer ruimte. Als hier ’s ochtends de zon binnenvalt, voelt dat veel aangenamer dan wanneer je tegen een donkere, grijze muur aan kijkt. Achteraf moet ik bekennen dat ik het veel eerder had moeten doen.”

“Sofie wilde graag haar eigen toets aanbrengen aan het huis. Qua stijl was het helemaal niet haar ding,” vertelt David. “Ze houdt van moderne uitstraling, terwijl ik het klassiekere type ben. Voor mij was verbouwen een stap in een nieuwe wereld. We wisten zeker dat we wilden gaan voor 100 procent ontzorging, één aanspreekpunt, één verantwoordelijke. Vanaf het eerste moment voelden we ons bij InterieurKabinet thuis.”

David & Sofie
Play Video