Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Leefruimte en badkamer­verbouwing

“We kozen voor InterieurKabinet vanwege de volledige service, tot en met los meubilair aan toe. De timing is gehaald en het resultaat is verbluffend!”
Locatie: Sint-Katelijne-Waver
Soort project: Benedenverdieping met studio
Jaar van uitvoering: 2022
Type: Vrijstaande woning

De bewoners van deze vrijstaande woning – twee vijftigers – hadden moeite de hobby/werkruimte te integreren bij de rest van het huis. Het meubilair was naar smaak maar vormde geen geheel. De aansluitende studio was moeilijk bereikbaar vanwege een niveauverschil van een meter, waardoor de connectie met de living nog meer bemoeilijkt werd.

Ze wilden graag de studio ombouwen naar een slaapkamer met badkamer en wc voor gasten. Ook was de wens meer berging te creëren en een chillplek voor hun kinderen te maken.

Een uitdaging die wij graag met beide handen aanpakten!

We creëerden een white room en een black room. In de white room (living) zorgden we voor ‘zwevend’ architecturaal maatwerk met een kast voor werk- en hobbyspullen. De ranke tafel en ornamentele verlichting sloten aan bij de structuurornamenten van het plafond. In de black room hielden we de verlichting en aankleding intiem.

Vanuit de keuken maakten we een connectie naar de bijkeuken, door beide ruimtes op hetzelfde niveau te brengen. In de studio plaatsten we ramen en een strakke gietvloer, evenals een kastenwand met de mogelijkheid hier later een kitchenette te plaatsen. Ook zorgden we voor een cozy wetroom met lavabo en douche en een slaapkamer met kastenwand voor optimale berging.

Het resultaat

Van moeilijk bereikbare studio naar connectie met de andere ruimtes. Van bij elkaar geraapt meubilair naar een stijl die één geheel vormt. Van moeite om de hobby- en werkruimte te integreren bij het huis naar een kloppende indeling, met een slaap- en
badkamer voor de gasten, meer berging en een chillplek voor de kinderen.