Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

In 5 stappen naar een ruime en aangename woonplek

Je wilt je verouderde woning upgraden naar een ruimtelijke plek die voldoet aan moderne technische vereisten en duurzaam is. Je huis voelt momenteel niet fijn aan en sluit niet meer aan bij jouw levensstijl of gezinssituatie, terwijl comfortabel en stijlvol wonen belangrijk voor je is. 

Tegelijkertijd wil je niet al je geld besteden aan een verbouwing. Je wilt immers naast de investering in de woning ook nog steeds van het leven kunnen genieten.

Je ervaart verbouwen als complex, tijdrovend en duur, en dat maakt je onzeker eraan te beginnen. Er komt immers veel bij kijken:

Ontdek onze werkwijze en maak van je huis een gezellige woonplek, zonder gedoe. Bekijk hieronder ons 5-stappenplan!

Werkwijze InterieurKabinet

Stap 1: Adviesgesprek

Bij een verbouwing komt veel kijken, en het kan lastig zijn om alleen beslissingen te nemen. Het is dan ook handig als er iemand is die met je meekijkt naar jouw wensen en naar welke problemen je wilt oplossen in je woning. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken wat voor soort verbouwpartner het beste bij jou en jouw verbouwing past, en wat voor jou belangrijk is in de samenwerking. Verbouwen doe je immers niet elk jaar opnieuw.

Heb je hierbij hulp nodig? Plan dan een vrijblijvend gesprek met onze VerbouwCoach. Samen brainstormen we over de mogelijkheden voor jouw woning, zodat je niet meer in het duister tast. Door samen je opties te verkennen, kun je stappen zetten met je verbouwplannen.

Plan een gratis vrijblijvend gesprek met onze VerbouwCoach. We bespreken je woonfrustraties en -wensen en welke keuzes je kan maken. Door inzichten te geven in hoe je je woondroom kan realiseren, zet je zo al die eerste stap.

Stap 2: VerbouwCheck

Ben je enthousiast geworden na het adviesgesprek? Dan kan je kiezen voor een VerbouwCheck bij jou aan huis. Onze interieurarchitect én werfleider komen dan samen op bezoek. De interieurarchitect bekijkt met jou de interieur- en/of uitbreidingsmogelijkheden. De werfleider onderzoekt de technische staat en kwaliteit van jouw woning. Om zo inzicht te krijgen in mogelijke gebreken en/of noodzakelijke reparaties. Zo kan je ook meteen kennismaken met de vaardigheden en ervaring van ons team.

Tot slot heb je een online meeting met onze financiële adviseur. Samen kijken we naar jouw investeringsbereidheid aangaande je renovatie. Vanuit onze bouwervaring kijken we wat haalbaar is binnen je budget en stellen we prioriteiten af tegenover je droomlijst. Ook adviseren we over de volgorde en mogelijke fasering van de renovatie. We denken dus mee in mogelijkheden en focussen op wat wel kan in plaats van niet.

Na de VerbouwCheck heb je een duidelijk beeld van welke opties er zijn voor jouw woning.

Stap 3: OntwerpPlannen

Wil je na de VerbouwCheck nog geen afscheid van ons nemen? Dan kruipen wij in onze tekenpen!

We selecteren een ontwerper die bij je past, iemand met wie je een klik hebt zodat jullie meteen vanaf het begin fijn kunnen samenwerken aan de OntwerpPlannen.

Met het voorontwerp ontvang je onze eerste ideeën op papier, waaronder een ruimtelijke indeling van de betrokken verbouwzones en een moodboard waarin we een voorproefje geven van de woonsfeer, materialen en kleurgebruik. We besteden aandacht aan wat wij “De Woonflow” noemen: hoe je wilt leven in je huis. Want vaak wordt er te veel gefocust op het visuele aspect en de trends van dat moment, en te weinig op wat echt nodig is. Uiteraard houden we ook rekening met de bouwtechnische mogelijkheden.

Daarna gaan we het voorontwerp verder verfijnen tot het definitieve ontwerp, met onder andere:

Controle van vergunningsplicht

(indien van toepassing): we onderzoeken de bouwvoorschriften van jouw gemeente en regelen indien nodig een vergunning, en alles wat daarbij komt kijken, via onze partner-architect (let op: architectkosten zijn niet inbegrepen).

Elektrotechnisch plan

van stopcontact tot schakelaar, we zorgen voor een goed doordacht plan. We ontwerpen ook een maatwerk verlichtingsplan voor de renovatiezones.

Aandacht voor duurzaamheid en energiebesparing

(BENOveren): we onderzoeken mogelijkheden op het gebied van verwarming en ventilatie, zodat de verschillende renovatiestappen logisch worden uitgevoerd.

Gedetailleerd ontwerp van maatwerkmeubilair

Kies je voor maatwerk? Dan duiken we dieper in de details. Van plaatmateriaal tot deurbeslag, wij adviseren je over de beste keuzes.

Selectie van afwerkingsmaterialen

we creëren samen een woonstijl die bij je past, met behulp van moodboards en stalen. We begeleiden je ook bij het bezoeken van diverse showrooms, zodat je de materialen echt kunt ervaren.

Bouwtechnisch onderzoek

we laten onze vakexperts alle technische elementen uit het ontwerp dubbelchecken.

Tijdens dit proces luisteren we naar jouw feedback op de plannen en maken we aanpassingen totdat alles naar wens is.

Wil je dat onze aannemingsafdeling de werken uitvoert? Dan stellen we op basis van de OntwerpPlannen een gedetailleerde aannemingsofferte op. We adviseren ook over het verloop van de werfperiode en de prioriteiten, en bespreken de samenwerkingsvoorwaarden zodat alle documenten transparant en duidelijk zijn.

Na goedkeuring volgt de ondertekening van de definitieve AannemingsOvereenkomst, waarin de prijzen vastliggen. Indien gewenst kunnen er natuurlijk altijd nog extra werkzaamheden worden uitgevoerd. Als je de aannemingswerken bij ons bestelt, maken wij ook de uitvoeringsplannen op zodat alle technische afspraken bij onze eigen vakmensen bekend zijn, en we zorgen ervoor dat het resultaat voldoet aan je verwachtingen.

Stap 4: VerbouwPeriode

Nu het creatieve proces achter de rug is, gaan we over tot de werfvoorbereiding. We bestellen bouw- en interieurmaterialen en stellen een gedetailleerde werfplanning op, waarbij we streven naar een zo kort mogelijke doorlooptijd. Daarnaast zorgen we ervoor dat de woning gereed is voor de verbouwing. Hierbij kun je denken aan het beschermen van delen van het huis waar we niet werken, en het vinden van oplossingen zodat je nog steeds gebruik kunt maken van bijvoorbeeld een douche terwijl we de badkamer verbouwen.

We stellen een werfleider aan die de coördinatie op zich neemt en jouw vaste aanspreekpunt wordt gedurende de werkzaamheden. Je maakt kennis met ons team van eigen vakmensen en onze vaste partners. Bovendien organiseren we regelmatig werfvergaderingen met zowel de werfleider als de ontwerper. We houden ons aan de planningsafspraken, zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Stap 5: VerbouwOplevering

En tot slot, onze finishing touch.

We voeren een grondige kwaliteitscontrole uit op de uitgevoerde werken en starten met de waarborg van de 10-jarige aansprakelijkheid. Verder verstrekken we gedetailleerde instructies voor gebruik en onderhoud, en na zes maanden houden we een check-in om te zien of je nog vragen of feedback hebt voor ons. Ondertussen geniet je elke dag van het gevoel van thuiskomen in je eigen huis.

Ben jij klaar om jouw ideale woonplek te realiseren?

Plan dan een vrijblijvend gesprek in met onze VerbouwCoach via onderstaande knop. We gaan graag het gesprek met je aan en helpen je op weg, zodat jij weer heerlijk thuis kunt komen!

Zij gingen je voor

We maken graag mooie projecten. Dat kunnen we natuurlijk zelf wel zeggen, maar dat laten we liever onze klanten doen.

Luister naar Mathias en Olivia, die hun bad- en slaapkamer aanpakten. En naar Sofie en David die voor een totaalrenovatie gingen.