In 3 stappen naar jouw ideale woonplek

Je wilt graag verbouwen. Maar dan wel zonder vervelende discussies met aannemers en interieurontwerpers. En zonder jaren kamperen in je eigen huis. Met een verbouwingsplanning die ervoor zorgt dat je dagelijkse leven door kan gaan. Zodat jij zo weinig mogelijk stress ervaart tijdens de verbouwperiode. Dat kan. Ontdek onze werkwijze en maak van je huis je ideale woonplek, zonder gedoe, met onderstaand 3-stappenplan. Zodat je weer ontspannen thuis kunt komen.

Renovatie-aanbouw-4

Stap 1: RenovatieCheck

Bij een renovatie komt wel wat kijken. En in je eentje kan je dat misschien best wel spannend vinden. Het is dan ook handig dat iemand meekijkt naar wat je wil. Wat zijn je woonwensen en van welke woonergernissen wil je af? Aanvullend is het ook belangrijk om eens stil te staan bij wat je belangrijk vindt in de samenwerking met een verbouwpartner.

Ter voorbereiding kun je ons ebook ‘5 onmisbare tips om je op een stijlvolle verbouwing voor te bereiden’ downloaden. Of ontmoet eigenaar en bouwkundig ingenieur Heidi van Sebroeck in ons gratis webinar. Zo ontdek je nuttige tips en duik je in concrete cases die handig zijn om weten voor je aan een verbouwing begint.

Kan je hierbij hulp gebruiken? Plan dan een gratis vrijblijvend gesprek met onze VerbouwCoach. We bespreken je woonfrustraties en -wensen en welke keuzes je kan maken. Door inzichten te geven in hoe je je woondroom kan realiseren, zet je zo al die eerste stap.

Ben je enthousiast geworden? Dan kan je kiezen voor een betalende RenovatieCheck bij jou aan huis. Onze interieurarchitect én werfleider komen dan samen op bezoek. De interieurarchitect bekijkt met jou de interieur-en/of uitbreidingsmogelijkheden. De werfleider onderzoekt de technische staat en kwaliteit van jouw woning. Om zo inzicht te krijgen in mogelijke gebreken en/of noodzakelijke reparaties. Zo kan je ook meteen kennismaken met de vaardigheden en ervaring van ons team.

Tot slot heb je een online meeting met onze financiële adviseur. Samen kijken we naar jouw investeringsbereidheid aangaande je renovatie. Vanuit onze bouwervaring kijken we wat haalbaar is binnen je budget. En stellen we prioriteiten af tegenover je droomlijst. Ook adviseren we over de volgorde en mogelijke fasering van de renovatie. We denken dus mee in mogelijkheden en focussen op wat wel kan in plaats van niet.

Na de RenovatieCheck heb je een duidelijk beeld van wat er mogelijk is met jouw woning.

Stap 2: OntwerpPlannen

Wanneer we je situatie in kaart hebben gebracht, kan je doorpakken naar deze tweede stap, namelijk het uitwerken van je OntwerpPlannen. Wij noemen deze fase het VerbouwDossier. We selecteren een ontwerper die bij je past. Iemand met wie je een klik hebt, zodat jullie meteen vanaf het begin fijn samenwerken aan het VerbouwDossier.

Met het voorontwerp presenteren wij onze eerste ideeën rond jouw woningrenovatie op plan. Dit betreft onder andere een ruimtelijke indeling van de betrokken verbouwzones en een moodboard waarin we een voorproefje geven van de mogelijke styling, materialen en kleurgebruik. We schenken aandacht aan wat wij De Woonflow noemen: hoe je wilt leven in je huis. Want vaak wordt er te veel gekeken naar het visuele plaatje en de trend op dat moment, en te weinig naar wat er nodig is. En uiteraard houden we rekening met de bouwtechnische mogelijkheden.

Daarna gaan we het voorontwerp verder finetunen tot het definitief ontwerp. Denk aan:

  • Check vergunningsplicht (indien van toepassing). We duiken in de bouwvoorschriften van jouw gemeente. Moet er een vergunning aangevraagd worden? Geen zorgen, wij schakelen onze partner-architect in, leveren de plannen en zorgen voor de rest. (Let wel: architect kosten zijn apart).
  • Elektrotechnieken plan. Van stopcontact tot schakelaar, we zorgen voor een plan dat verlicht! We ontwerpen ook een maatwerk verlichtingsplan voor de renovatiezones.
  • Aandacht voor duurzaamheid en energiebesparing. We onderzoeken voor jou mogelijkheden qua verwarming en ventilatie zodat de verschillende renovatie stappen in de meest logische volgorde worden uitgevoerd.
  • Detaillering maatwerk meubilair. Kies je voor maatwerk? Dan duiken we dieper in de details. Van plaatmateriaal tot deurbeslag, wij adviseren je over de beste keuzes.
  • Bepaling afwerkingsmaterialen. Samen creëren we een woonstijl die straalt. Met moodboards en stalen krijg je een gevoel voor de sfeer. Daarna begeleiden we je door diverse showrooms zodat je de materialen echt kunt beleven.
  • Bouwtechnisch onderzoek. Laat de techneuten maar komen! Doel is om alle technische elementen uit het ontwerp te dubbelchecken met onze vakexperten.

Tussendoor vinden er feedbackrondes plaats waarin we luisteren, aanpassen en perfectioneren. Het doel is om in het ontwerpplannen de look & feel én de ruimtelijke indeling samen te brengen.

Wil je door onze aannemingsafdeling de werken laten uitvoeren? Dan werken wij op basis van het VerbouwDossier een gedetailleerde aannemingsofferte uit. We adviseren tevens over het verloop van de werfperiode en prioriteiten. We nemen de samenwerkingsvoorwaarden door zodat alle documenten transparant en duidelijk voor je zijn.

Daarna volgt de ondertekening van de definitieve aannemingsovereenkomst. De prijzen die we hierin hanteren staan vast. Wil je nog extra werkzaamheden laten uitvoeren, dan kan dat natuurlijk altijd. Als je de aannemingswerken bij ons bestelt, maken wij ook de uitvoeringsplannen op, zodat alle technisch afspraken ook bij onze eigen vakmensen bekend zijn. En we ervoor zorgen dat je het resultaat krijgt dat je verwacht.

Stap 3: De VerbouwPeriode

Nu het creatief proces achter de rug is, starten we met de werfvoorbereiding. We bestellen bouw- en interieurmaterialen en werken de werfplanning uit. De doorlooptijd houden we zo kort mogelijk. Tevens maken we de woning verbouwklaar. Denk hierbij aan het beschermen van delen in het huis waar we niet werken. Of meedenken hoe je nog kan douchen terwijl we je badkamer verbouwen.

We stellen een werfleider aan die de coördinatie doet en jouw vaste aanspreekpunt vormt voor de werken. Je maakt kennis met ons team van eigen vakmensen en vaste partners. Verder is er een terugkerende werfvergadering met de werfleider én de ontwerper. We houden ons aan de planningsafspraken zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

En tot slot: onze finishing touch. Er vindt een finale kwaliteitscontrole plaats van de uitgevoerde werken. De waarborg van de 10-jarige aansprakelijkheid gaat van start. We geven toelichting op de gebruiks- en onderhoudsinstructies. Na zes maanden doen we een check-in om te polsen of je nog vragen of feedback voor ons hebt.

Ondertussen ervaar jij elke dag een gevoel van thuiskomen in je eigen huis.

Kantoren Interieurkabinet Mechelen

Extra: done-for-you styling

Wil je na je renovatie de puntjes op de i zetten? In een handomdraai tovert onze styliste jouw woning om tot een échte happy home! Tot het nieuwe bedlinnen, planten en fotoframes aan toe. Je hoeft zelf niet te klussen, alles wordt voor je ingericht. Zodat je enkel nog op de bank hoeft te ploffen en kan genieten van het resultaat. Interesse? Vraag zeker naar ons bijkomend styling pakket!

Interesse? Via ons styling pakket ligt de finishing touch binnen handbereik.

Zet jij de stap naar de woning van je dromen?

Altijd heerlijk thuiskomen, ga ervoor!

Als dit je aanspreekt, dan kijken we ernaar uit om vrijblijvend met je in gesprek te gaan. Klik op onderstaande knop  en doe je aanvraag voor een sessie met onze VerbouwCoach.

ONZE GARANTIES:

Geen verrassingen door de GEEN MEERWERK clausule in je aannemingscontract. En op gebied van doorlooptijd worden ook de nodige garanties voorzien door middel van onze boeteclausule.

Vanaf dag één werken de ontwerper en technische werfleider nauw met elkaar samen, zodat onnodige kosten en tijdverlies worden voorkomen.

Je dagelijkse leven kan tijdens de verbouwing gewoon doorgaan, omdat we door fasering rekening houden met de bewoners. 

Je persoonlijke woonwensen staan centraal en een ontwerper met wie je een klik hebt, werkt ze uit. 

Alle bouwloten worden door één partij uitgevoerd zodat doorlooptijd en werf efficiënt worden georganiseerd.

4

Zij gingen je voor

We maken graag mooie projecten. Dat kunnen we natuurlijk zelf wel zeggen, maar dat laten we liever onze klanten doen.

Luister naar Mathias en Olivia, die hun bad- en slaapkamer aanpakten. En naar Sofie en David die voor een totaalrenovatie gingen.

Meer weten over onze werkwijze? Bekijk dan onderstaande video waarin we de 7 meest gestelde vragen over ons verbouwproces beantwoorden.