Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Van donkere fermette naar open leefruimte

“We zijn heel blij dat we gekozen hebben voor Interieurkabinet. Dit hadden we nooit op eigen houtje kunnen doen.”
Locatie: Londerzeel
Soort project: Totaalrenovatie
Jaar van uitvoering: 2020
Type: Woonhuis

David en Sofie wilden hun donkere fermette open trekken. Daarbij zochten ze een oplossing voor de connectie met het afdak naast de garage.
Met allebei een andere stijlsmaak was het onze uitdaging om die te verzoenen in een interieur waarin ze zich beiden thuis voelen.

Om het meeste uit het budget te halen, herschikten we de indeling van hun gelijkvloers. Zo bleef er meer budget over voor de afwerking en kon de klant de 1e verdieping mee aanpakken.

De oubollige keuken hebben we opengewerkt naar de leefruimte toe en voorzien van veel praktische opbergruimte. De ingewerkte wijnkoelkast was een grote wens van de eigenaren, dus die kon niet ontbreken.

In de leefruimte is de nieuwe strakke hoekgashaard de blikvanger van de ruimte. De nieuwe raamopeningen zorgen voor meer natuurlijk daglicht en zicht op de tuin. De doorlopende vloer versterkt het ruimtegevoel op het gelijkvloers.

Op de 1e verdieping vernieuwden we de ramen en het schilderwerk, en plaatsten we een nieuwe badkamer. Doordat de David en Sofie hun wens van een bad opborgen, is er in die badkamer meer ruimte voor een grote douche, wastafel en het toilet.

Play Video

Het resultaat

  • Van een donkere fermette naar een open leefruimte met veel licht.
  • Van uit elkaar liggende stijlen naar een mooi compromis waarbij iedereen zich fijn voelt.
  • Van klassieke elementen naar een moderne en strakke stijl.

“Sofie wilde graag haar eigen toets aanbrengen aan het huis. Qua stijl was het helemaal niet haar ding,” vertelt David. “Ze houdt van moderne uitstraling, terwijl ik het klassiekere type ben. Voor mij was verbouwen een stap in een nieuwe wereld. We wisten zeker dat we wilden gaan voor 100 procent ontzorging, één aanspreekpunt, één verantwoordelijke. Vanaf het eerste moment voelden we ons bij InterieurKabinet thuis.”

David & Sofie