Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Glansrijke verbouwing van oude badkamer

“Het ruimtelijk inzicht is een absolute troef. Net zoals het feit dat we alle materialen konden mee kiezen en dat de werkmannen allemaal heel vriendelijk zijn.”
Locatie: Mechelen
Soort project: Badkamerrenovatie
Jaar van uitvoering: 2020
Type: Villa

In deze Mechelse woning was de veel te smalle badkamer compleet verouderd. De ruimte op zich was heel lang en kreeg enkel licht via een klein raam in de kopwand van de badkamer. De eigenaars wilden samenwerken met een partij die niet alleen het ontwerp verzorgde, maar ook het volledige project kon uitvoeren en met een frisse blik de huidige opstelling ontleedde. Een perfect project voor InterieurKabinet dus!

Ons ontwerpteam plaatste eerst een VELUX-dakraam in het midden van de ruimte. Hierdoor braken we de lengte van de smalle badkamer én brachten we extra daglicht naar binnen. Doordat het licht nu centraal binnenviel, konden we met de hoogte van de badkamermeubels spelen en drie zones creëren: een hoge douche, een lavabo in het midden en een laag bad. Om de badkamer optisch breder te maken, stelden we het bad dwars op. Tot slot zorgen de glazen privacywanden van het toilet en de douche samen met de lange opstaptrede naar het bad voor een strakke visuele opdeling van de ruimte.

We verbonden verschillende zones door een lange kastenwand te bouwen en het geheel met warm hout, mortel en donker glas af te werken. Het sierlijke lichtspel dat de ramen en glaswanden creërden, maakte het geheel af. Van smalle badkamer kwamen we zo een uitgestrekt paradijs!

Het resultaat

Van smalle badkamer naar een uitgestrekt paradijs. Van compleet verouderd naar modern, strak en warm. Van minimaal licht naar centrale lichtinval dankzij een dakraam.

“Eigenlijk waren we op zoek naar een keukentafel, maar het contact met Kristel was zo hartelijk dat we onze hele verbouwing door InterieurKabinet lieten uitvoeren. Het ruimtelijk inzicht is een absolute troef, net zoals het feit dat we alle materialen konden meekiezen en dat de werkmannen allemaal heel vriendelijk zijn!”

Monique & Alex