Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Kelderrenovatie in Heist op den Berg

“Zowel qua budget als timing als opvolging heeft InterieurKabinet zich volledig aan zijn woord gehouden.”
Locatie: Heist op den Berg
Soort project: Kelderrenovatie
Jaar van uitvoering: 2022
Type: ½ open bebouwing

Een kelder, die niet op een kelder mocht lijken, met een kantoorruimte én een mancave. De kelder moest enerzijds een  kantoorruimte krijgen en anderzijds een mancave met relaxzone, waar ook de kinderen lekker konden spelen. Wij gingen met deze woonwens aan de slag!

Bij binnenkomst kom je direct uit in het kantoorgedeelte van de kelder. We hebben in het midden van de ruimte Coelux verlichting geplaatst, om ervoor te zorgen dat de kelderruimte geen ‘keldergevoel’ zou krijgen. Ook hebben we koude en zakelijke materialen gebruikt voor het kantoor, waarbij we gebruik hebben gemaakt van de aanwezige polobetonvloer.

Naast de kantoorruimte hebben we ook een mancave gemaakt in de kelder. Hier hebben we juist gebruik gemaakt van warme materialen. Denk hierbij aan donkere gordijnen, warme verlichting, een parketvloer en een akoestisch plafond. Door middel van een opstapje en een verlaagd plafond heeft de mancave een hele andere uitstraling dan het kantoor, waardoor het echt een aparte ruimte is geworden. Wel hebben we bepaalde elementen van het kantoor doorgetrokken naar de mancave, zodat het ondanks de verschillen aanvoelt als één geheel.

Het resultaat

Van een ‘typische kelder’ naar een volwaardige ruimte met kantoor en mancave. Van een bedompt gevoel naar open, licht en ruimtelijk dankzij centraal geplaatste Skylux-verlichting. Van gedateerd naar een combinatie van warme en zakelijke materialen.