Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Injectie van licht en ruimte in deze herenwoning

“Een stijlvol, kwaliteitsvol, creatief resultaat afgestemd op onze wensen. InterieurKabinet heeft echt het potentieel uit onze woning gehaald.”
Locatie: Mechelen
Soort project: Gehele bovenverdieping
Jaar van uitvoering: 2020
Type: Rijwoning

De bovenverdieping van dit Mechelse herenhuis was toe aan een grondige renovatie. De kleine badkamer was afgeleefd, de slaapkamer keek uit op de trap en de nachthal was onbestaande: geen ideaal scenario voor een gezin met kinderen. Maar is het wel mogelijk om een bovenverdieping te verbouwen en op te delen zonder lichtinval te verliezen? De eigenaars vonden met Interieurkabinet de ideale verbouwpartner: ons ontwerpteam kon met glans het volledige project verzorgen. Laat je verbazen door het indrukwekkende lichtspel.

Onverwachte, maar efficiënte ingrepen: daar houden we van bij de renovatie van een bovenverdieping. In dit Mechelse herenhuis kozen we voor enkele drastische, maar geslaagde keuzes. Zo draaiden we de trap tussen het gelijkvloers en de eerste verdieping van richting. Op die manier kwam er ruimte vrij om een apart toilet te plaatsen. Om toch veel daglicht binnen te trekken, kozen we voor glaspanelen in stalen frames als deur. Deze glaspanelen hebben verschillende afwerkingen: zo gaven we de jonge ouders niet alleen meer privacy, maar oogt het de bovenverdieping veel levendiger en plezanter. Een slaap- en badkamer verbouwen kan je huis dus een pak leuker maken!

Play Video

Het resultaat

Van donkere ruimte naar indrukwekkend lichtspel. Van onhandige indeling naar veilige, toekomstgerichte oplossingen. Van totaal verouderde saaie badkamer met witte tegels naar stijlvolle, strakke badkamer met kleur.

“De sleutel-op-de-deur-formule sprak ons meteen aan, maar het was de goede smaak die ons overtuigde. Er werd geluisterd naar onze wensen en snel gereageerd als we vragen hadden. Puike opvolging!”

Mathias & Olivia