Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Van advies naar daad: onze verbouwRaad in 5 stappen

Van advies naar daad: onze verbouwRaad in 5 stappen

Een verbouwRaad, dat klinkt goed! (en dat is het ook.) Maar wat houdt het juist in? We leggen het je graag uit aan de hand van ons zolderadvies voor de familie S. uit Mechelen.

Stap 1: contact

Hunker jij naar een woonplek waar je tot rust kan komen? Voel je verbouwkriebels, maar zie je in de bouwwereld door de bomen niet altijd het bos?

Onze verbouwCoach bekijkt hoe we met jouw woondroom aan de slag kunnen en welke van onze verbouwRaad-formules jou op weg zetten.

De case van Familie S: De familie S. wenste hun zolderverdieping onder handen te nemen. Op dat verzoek gingen we graag in met onze verbouwRaad Large.

Stap 2: afspraak

We komen langs voor een kennismaking met jou én je woning. Wie is ‘We’? Dat zijn onze interieurarchitect én werfleider. Bij Interieurkabinet gaan esthetiek en aanneming – vanaf het eerste moment – hand in hand.

Zo zorgen we voor een realiseerbaar plan en halen we het maximale uit je woning. Niet alleen maar een ‘fancy plan‘, maar ook een technisch doordacht voorstel.

De case van Familie. S: De zolderverdieping werd onder de loep genomen en alle wensen en noden werden grondig bevraagd. Een bijkomende vraag om de buitenschil van de woning aan te pakken, bracht ons bij een nieuw geïsoleerd dak met dakvensters.

Zo konden we van deze zolder een volwaardige bouwlaag maken en konden we een mooie meerwaarde voor de woning creëren. De mogelijkheid om exterieur- en interieurwerken te faseren werd door onze werfleider toegelicht.

Stap 3: uitwerking

Terug op kantoor – wij hebben een werkplek waar menige vriend jaloers op is 😉 – gaan we aan de slag met alle info. Schetsen, schrappen, koffie drinken, puzzelen, hertekenen en meer koffie drinken… het ontwerpproces gaat niet over één nacht ijs.

Omdat ontwerp en aanneming niet alleen naast elkaar, maar ook met elkaar werken, kunnen vele hindernissen al vroeg in het traject doordacht worden.

De case van Familie S: Met de werfleider als klankbord, kon er een realistisch plan voorgesteld worden. Het was al snel duidelijk dat het bestaande trapgat verplaatsen geen haalbare kaart was.

Een ongelukkige positie van de dakspant zorgde dan weer voor een onveilige situatie bij het bovenkomen. De beslissing om al vroeg ingenieursadvies in te winnen, bracht een oplossing voor deze uitdaging zonder dat er een volledig nieuwe dakconstructie hoefde te komen.

Stap 4: presentatie

We nodigen je graag bij ons op kantoor uit voor de presentatie van jullie verbouwRaad. Hier krijg je meteen ook de kans om de rest van het team te ontmoeten.

Om het plan te verduidelijken, tonen we sfeerbeelden en materiaalstalen. Een ontwerp zien is één ding, maar het kunnen voelen maakt het nog tastbaarder.

De case van Familie S: De zolderverdieping kreeg twee jeugdkamers, een badkamer en voldoende opbergruimte. Het is een heus puzzelwerk onder een schuin dak, maar met enkele slimme oplossingen kan de ‘verloren ruimte’ toch goed benut worden.

Hoe meer info we meekrijgen, hoe beter we ermee aan de slag kunnen. Zo werd de vloerafwerking gekozen in functie van de huisstofmijtallergie van de dochter.

De klant haalde zelf aan dat ze geen inspiratie hebben voor kleurgebruik, maar geen ‘witte doos’ wilden. Blauwe badkamertegels, berkenmultiplex en een linoleum vloerafwerking boden hier het juiste antwoord.Stap 5: uitvoeringsposten

Ben je mee met ons voorontwerp? Onze calculator maakt een overzicht van alle uitvoeringsposten en geeft graag de nodige toelichting bij ons plan van aanpak tijdens een kantoorafspraak (mét een lekker kopje koffie erbij, ja we zijn dus duidelijk verslaafd). Zie je het helemaal zitten? Wij stellen graag een aannemingsovereenkomst op en vliegen er in!

De case van Familie S: Aangezien de bouwmaterialen niet via de trap naar de zolder konden, voorzagen we een kraan voor leveringen via het dakraam.

Ook met mogelijke fasering werd rekening gehouden. Zo werd er bekeken of de buitenschil aangepakt kon worden voor het interieur.

De verbouwRaad zit erop. Dit is geen einde, maar juist een begin voor jouw woondroom! Wil je inspiratie: snuister zeker eens rond op onze projectpagina.

Op ons Instagram- en Facebook-account posten we trouwens dagelijks tips om met je woning aan de slag te gaan. Check regelmatig onze info!

Overweeg je InterieurKabinet als verbouwpartner? Vraag dan een gratis online adviesgesprek aan om te ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen.   

Gerelateerde artikelen