Zolderrenovatie in Mechelen: 3 gloednieuwe kinderkamers

201904 IK Fouss 06

Je huis ken je als geen ander…maar misschien ken je het wel té goed. Dat wat je gewoon bent, ga je minder snel aanpassen. Maar... er is altijd ruimte voor verbetering. Al eens aan een zolderrenovatie gedacht bijvoorbeeld? ? En er is altijd meer ruimte dan je denkt!

Vergeten ruimte

Meer plaats biedt meer comfort, dus waarom zou je die extra ruimte niet benutten? Welke extra ruimte? Wel, de vergeten ruimtes! (Jawel, ze zijn net zo populair als de vergeten groenten.)

Een kelder of zolder klinkt niet meteen als een gezellige plek om te vertoeven. Gelukkig kan zo’n ruimte met de juiste ingrepen verbouwd worden tot een volwaardige uitbreiding van je woning.

1, 2, 3, start!

Hoe pak je een zolderrenovatie aan? Met die vraag kwam ook de klant van het project F. uit Mechelen naar ons. Zijn drie kinderen sliepen samen in één open zolderruimte.

De moeilijkheid lag erin om drie slaapkamers te creëren op een oppervlakte die dit eigenlijk niet toeliet.

Deze zolderruimte werd gekenmerkt door de originele balkenstructuur en een ruime lichtinval. Deze kwaliteiten behouden, zorgde voor een extra uitdaging.

Zolderrenovatie in Mechelen: 3 nieuwe kinderkamers
Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.

Een niveau hoger

Kleine kinderen worden groot, dus een eigen plekje is zeker geen overbodige luxe. De oorspronkelijke vloeroppervlakte boodt slechts plaats voor twee slaapkamers.

Voor de derde kamer werd met de zolderrenovatie een nieuw niveau voorzien. De kinderkamer ligt tussen het gebinte. Om deze prachtige balkenstructuur toch nog in de ruimte te kunnen ervaren, werd er een glazen wand naar de nachthal voorzien. Als bijkomend voordeel bracht dit meer licht in de ruimte.

De trap naar het hoogste verdiep werd subtiel weggestoken achter een kastenwand. Je moet tenslotte toch ergens naartoe met alle rommel (excuseer: waardevolle spullen) die je op zolder bewaart.

Geslaagde zolderrenovatie

Als de ontwerper zich aan de bestaande vloeroppervlakte had gehouden, was er nooit voldoende ruimte geweest voor drie aparte kamers en een bergruimte.
Na deze zolderrenovatie kreeg ieder kind een eigen plekje. Een vergeten ruimte in het huis kreeg een volwaardige invulling. Een meerwaarde voor de woning én het gezin.

Zolderrenovatie in Mechelen: 3 nieuwe kinderkamers

Ontdekken hoe je jouw woonwensen realiseert zonder stress en gedoe?

Schrijf je in voor ons webinar!