Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Interieurinrichting: botanisch wonen

renovatie geluidstudio Helsinki Mechelen Interieurkabinet

Botanisch wonen is een van de populairste woontrends van de afgelopen tijd. Botanisch wonen, ook wel Urban jungle genoemd, kenmerkt zich door veel prints, bladeren, bloemen en insecten te integreren in je interieurinrichting. Hierbij wordt de natuur bijna letterlijk naar binnen gehaald. Wil jij ook botanisch wonen? Maak dan gebruik van de volgende tips.

Bewaar en verzamel

Verzamel blikjes en potten. Wanneer je deze goed schoonmaakt en uitspoelt kan je er mooie plantenbakjes van maken. Schilder ze daarna in een natuurtint voor een optimaal effect! Ook broodmandjes staan erg mooi in deze stijl. Eventueel kan je de binnenkant wat afdekken met plastic om het lekken van water te voorkomen wanneer je de plantjes water geeft.

Zorg voor veel planten

Door plantensoorten met elkaar te combineren oogt je interieur meteen heel wat diverser. Denk bijvoorbeeld aan vetplanten, cactussen of waterplanten. Vooral cactussen zijn erg makkelijk in onderhoud, omdat deze nauwelijks water nodig heeft.

Botanische printen

Botanische printen maken je woonkamer springlevend. Je kunt er voor kiezen om een aanwezige muur te creëren door deze helemaal te behangen met een botanische print. Denk hierbij aan posters en schilderijen met planten. Anderzijds kan je kleiner oppervlak van een wit geschilderde muur decoreren en gebruik maken van een rustige print met zachte kleuren. Op deze manier blijft je interieurinrichting een rustige uitstraling behouden.

Botanisch wonen in de tuin

Botanisch wonen kan niet enkel in je interieurinrichting, maar ook in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een kaal muurtje in de voortuin dat je een natuurlijk uiterlijk kan geven. Voor een mooi effect kan je mos op het muurtje laten groeien. Dit kun je doen door een mengsel van yoghurt en mos te maken waarna je dit op je muur – al dan niet in een patroon – aanbrengt. Zorg er alleen wel voor dat de muur niet in de zon staat, want dan zal het mos uitdrogen.

Biophilic design

De trend om groen en natuur te integreren in onze leefwereld zal alleen maar toenemen de komende jaren. Dat gaat niet alleen opvallen in de privéwoningen, maar ook in kantoorgebouwen en verschillende werkplekken, komt er ruimte om de buitenwereld naar binnen te halen. De trend in architectuur en interieurvormgeving noemen we biophilic design.

Overweeg je InterieurKabinet als verbouwpartner? Vraag dan een gratis online adviesgesprek aan om te ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen.   

Gerelateerde artikelen