Heerlijk en ontspannen thuiskomen. Dat is onze missie. Wij streven ernaar dat onze klanten zich écht thuis kunnen voelen in hun eigen huis. Dit doen we door een combinatie van interieurstyling en optimaal gebruikmaken van de woonruimte. Uiteraard steeds de woonwensen van de mensen in gedachten. Een grote hulp hierbij is ons steeds verdiepen in de nieuwste ontwikkeling en innovatieve woonlossingen. Ons creatief interieurteam was dan ook aanwezig tijdens de elfde editie van ARCHITECT@WORK, een vakbeurs waar we ons kunnen verwonderen aan de laatste vernieuwingen op vlak van (interieur)architectuur. De vijf meest opvallende nieuwigheden delen we met jou in dit blog.
Inhoud
Onze ARCHITECT@WORK top 5 van innovatieve woonoplossingen
ARCHITECT@WORK is een beurs voor vakspecialisten op het gebied van architectuur, design en interieur. In 2003, precies 20 jaar geleden, werd in België de eerste editie georganiseerd. Dit jaar met het thema ‘Super Skin’. In totaal trok ARCHITECT@WORK in Kortrijk dit jaar maar liefst 292 exposanten met in totaal 6.482 bezoekers. Je kunt je voorstellen, dat met zoveel exposanten, het niet makkelijk was om onze top 5 op te stellen. Maar onderstaande nieuwigheden sprongen er toch uit voor ons.
1. Dagkantbijbel
Het eerste waar we graag meer over vertellen is de Roundal Dagkantbijbel. Een dagkant is de binnenkant van een venster, raam, deur of poort die recht, afgeschuind of geprofileerd is en loodrecht op de muur wordt bevestigd. Ook wel kozijnafwerking genoemd. In dit technische handboek van Roundal vindt je jaren aan opgebouwde kennis en ervaring omtrent dagkanten. Deze kennis is verdeeld over vijf hoofdstukken die dieper ingaan op verschillende dagkantsystemen: Roundal Welded, Roundal Bolted, Roundal Slim, Roundal Modular en Roundal Combi. Met deze dagkantbijbel wil Roundal hun expertise op dit gebied delen om creatieve oplossingen en unieke technische inzichten te bieden.
Wij zijn fan omdat: je nu een standaardoplossing hebt om een raamenvelop te creëren. Dat bespaart je doorlooptijd en kosten voor maatwerk.
2. Vloercontactdozen
De vloercontactdozen van Obo verdienen een terechte plek in deze top 5. Deze vierkante contactdozen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zodat er voor elke smaak en type vloer wel iets tussen zit. Bovendien kunnen de contactdozen mooi worden weggewerkt in de vloer, waardoor ze nauwelijks opvallen. Zo kun je kiezen voor een model waarbij de vloer doorloopt in de contactdoos, zodat de vloer niet onderbroken wordt. Ideaal!
Wij zijn fan omdat: een vloerstopcontact ons een doorn in het oog was. Met deze oplossing is het geen storend element meer in je interieur.
3. AVENTOS HKi
Het AVENTOS HKi klapdeursysteem hoort ook zeker in de ARCHITECT@WORK top 5. Dit systeem is zo compact dat het in de zijkant van de kast past. Waardoor het volledig onzichtbaar is en alleen het strakke design van de kast zelf te zien is. Naast het esthetische aspect heeft AVENTOS HKi nog een ander voordeel. Door het compacte en weggewerkte systeem wordt er ook nog eens ruimte bespaard, waardoor de kastruimte optimaal benut kan worden.
Wij zijn fan omdat: je niet genoeg bergruimte kan hebben. Dus elke oplossing die hieraan tegemoetkomt, omarmen wij.
4. BOSQ
BOSQ komt met een duurzame oplossing waarbij restjes fineer niet bij het afval terechtkomen. Om onnodig afval te voorkomen, maken ze gebruik van vingerlassen. Dit is een techniek in de houtbewerking waarbij twee stukken hout met elkaar worden verbonden door middel van een specifieke lasmethode. Hierbij worden uitsparingen in de vorm van vingers gemaakt aan de uiteinden van de houten stukken, zodat ze in elkaar passen en een sterke verbinding vormen. Dit is niet alleen duurzaam, maar het ziet er ook nog eens erg strak uit.
Wij zijn fan omdat: we zo een steentje kunnen bijdragen op vlak van onze ecologisch voetafdruk. En we hoeven esthetisch geen water in onze wijn te doen.
5. Light + ventilation
Op ARCHITECT@WORK konden we ook een ingenieus systeem van Prado bekijken dat spotverlichting combineert met ventilatie. De ventilator in de lamp is volledig geïntegreerd, waardoor de ventilatiekleppen – die vaak niet zo charmant zijn – niet zichtbaar zijn. De win: geen vuilafzetting tegen het plafond en een strak visueel resultaat. Daarnaast heeft Prado ook een light + motion systeem waarbij spotverlichting wordt gecombineerd met een bewegingssensor. Ook hierbij is de bewegingssensor volledig weggewerkt, waardoor je geen losse bewegingssensoren voor je verlichting in huis hoeft te plaatsen.
Wij zijn fan omdat: het zorgt voor eenvoud op je plafond in plaats van een veelvoud aan technische voorzieningen. Hoe strakker, hoe liever!
Altijd fijn om verrast te worden door een aantal innovatieve oplossingen. We houden ze in gedachten voor komende projecten. Ben je benieuwd naar een selectie van onze afgeronde projecten? Bekijk dan onze woningrenovaties.
Bron headerafbeelding: www.architectatwork.be