Weg met stress bij technische termenDe 'geen-meerwerk clausule' uitgelicht

Interieurkabinet

De grootste fout van mensen: het niet kunnen herkennen van meerwerk in offertes en contracten. Aannemers gebruiken uitgebreide termen en vakjargon, waardoor een eigenaar overweldigd wordt. Hoe je dit vermijdt? Door de clausule ‘geen meerwerk’ te hanteren, natuurlijk.

Verdoken meerwerk

Technische termen, vakjargon en uitgebreide beschrijvingen: het zijn allemaal valkuilen voor mensen. Vaak zit tussen de beschrijving ook een lastig zinnetje verstopt: ‘werken die niet beschreven zijn in de offerte, zijn niet voorzien’. Hiermee schudt de aannemer de verantwoordelijkheid af van eventuele fouten of onvoorziene werken. Voor de eigenaar betekent dit maar één ding: meerwerk!

Als klant heb je op dat moment geen enkel houvast. Je weet niet hoeveel iets kost, hoe lang dat ‘meerwerk’ zal duren en over hoeveel werk het gaat. Bovendien is het vaak de start van heel wat getouwtrek en gekibbel tussen huiseigenaar, aannemer en ontwerper.

Meerwerk vermijden

Vermijd verrassingen rond extra ingrepen en laat een ‘geen meerwerk’ clausule toevoegen aan de offerte. Zo ligt de verantwoordelijkheid voor de aanbieding bij de aannemer en niet bij jou als klant.

Nog een extra tip over de kleine lettertjes. Neem zeker ook een boeteclausule op, voor wanneer de deadline niet wordt gehaald. Zo heb je steeds een stok achter de deur, mocht de duur van de (ver)bouwwerken langer uitlopen dan voorzien.

Op deze manier heb je de nodige garanties achter de hand, wat je al een pak stress wegneemt bij aanvang van de werken. Bij Interieurkabinet zijn deze clausules trouwens een vaste waarde: zo voorzien we een betrouwbaar fundament voor de verdere verloop van jouw (ver)bouwwerken.

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.

Ontdekken hoe je jouw woonwensen realiseert zonder stress en gedoe?

Schrijf je in voor ons webinar!