In 3 stappen naar jouw ideale woonplek

Je wilt graag verbouwen. Maar dan wel zonder vervelende discussies met aannemers en interieurontwerpers. En zonder jaren kamperen in je eigen huis. Met een verbouwingsplanning die ervoor zorgt dat je dagelijkse leven door kan gaan. Zodat jij zo weinig mogelijk stress ervaart tijdens de verbouwperiode.

Dat kan. Met onderstaand 3-stappenplan maak je, zonder gedoe, van je huis je ideale woonplek. Zodat je weer ontspannen thuis kunt komen.

Renovatie-aanbouw-4

Stap 1: VerbouwCoach gesprek

Onze VerbouwCoach neemt met behulp van De Woning Wishlist jouw woonfrustraties en -wensen door. We brengen samen je woonsituatie in kaart en ontdekken welke keuzes je kan maken. Daarbij kijken we goed naar wat wij De Woonflow noemen: hoe je wilt leven in je huis. Want vaak wordt er te veel met het visuele plaatje rekening gehouden, met wat de trend is op dat moment, en te weinig naar wat er nodig is.

Door je beter te leren kennen, kunnen we een ontwerper selecteren die ervaring heeft met jouw woonwensen, die bij je past. Iemand met wie je een klik hebt, zodat jullie meteen vanaf het begin fijn kunnen samenwerken.

Stap 2: Ontwerp en Bouwplan

Voor we erin vliegen met de werken, creëren we eerst jouw ideale woonplek op papier. Dit creatieve proces bestaat uit 2 delen: een voorontwerp (VerbouwRaad) en definitief ontwerp (VerbouwDossier).

VerbouwRaad:

Onze interieurarchitect én werfleider komen op bezoek bij jou thuis. Zo stemmen we, vanaf dag één, de technische en esthetische kant van jouw verbouwing op elkaar af. Met als resultaat dat het ontwerp ook technisch haalbaar is. En er tijdens de uitvoering geen ongewenste verrassingen zijn.

Uiteraard kijken we ook wat er mooier, slimmer en lichter kan. Zo krijgen we inzichten voor een update van de ruimtelijke indeling. En geven we ook een voorzet qua styling en kleurgebruik, aan de hand van een moodboard.

Hebben we ons ei gelegd 😀, dan presenteren wij onze ideeën rond jouw woningrenovatie. Met tot slot een financieel adviesgesprek rond de verbouwinvestering.

Wij zijn ervan overtuigd dat een verbouwing zonder gedoe kan. We delen dan ook tools en inzichten om je verbouwing zonder meerkosten en binnen de afgesproken planning te realiseren. Je ontvangt toelichting bij onze ‘geen meerwerk-clausule’ en contractuele planningsgarantie.

Ben je overtuigd van ons plan van aanpak? Gaat je voorkeur uit naar een totaalpartner die je project handelt tot en met de oplevering? Dan werken wij voor jou een overzichtelijke aannemingsofferte uit. We bespreken welke uitvoeringsperiode jullie in gedachten hebben. En adviseren over verloop van de werfperiode en prioriteiten. We overlopen de samenwerkingsvoorwaarden zodat alle documenten transparant en duidelijk voor je zijn. Om zo samen de VerbouwOvereenkomst af te sluiten. Zodra de VerbouwOvereenkomst ondertekend is, reserveren wij de verbouwplanning. Zo ben je alvast gerust dat je werf binnen de afgesproken periode van start gaat.

VerbouwDossier:

Een eerste stap in het uitwerken van het VerbouwDossier, is het voorontwerp terug onder de loep nemen. We kijken of het voorontwerp qua ruimtelijke indeling helemaal aan de verwachtingen voldoet. Of misschien wil je toch nog aanpassingen? Dan gaan we daarmee aan de slag! Indien van toepassing, doen wij ook de nodige voorbereiding voor de vergunningsverplichting.

We bepalen welke afwerkingsmaterialen er nodig zijn. En bezoeken samen toonzalen en leveranciers om die keuze te ondersteunen. Er wordt ook een verlichtingsplan opgesteld voor de ontwerpzones. We hechten niet enkel belang aan het design maar ook aan de gepaste verlichting voor elke toepassing.

Indien maatwerk meubilair en afwerkingen gewenst zijn, wordt de detaillering verder uitgewerkt. Wij doen de nodige voorstellen qua materiaalkeuze (plaatmateriaal, deurbeslag, enz.…).

Ook een studiedag met onze werfleider en leveranciers staat op de agenda. Dit om alle technische elementen uit het ontwerp nog bijkomend af te toetsen. Evenals de briefing aan de ingenieur, in het geval stabiliteitswijzigingen, komt hier aan bod.

Om de VerbouwDossier fase af te sluiten, volgt de definitieve prijsopgave van de afwerkingsmaterialen. In de VerbouwOvereenkomst worden vaste prijzen afgesproken. Echter bijvoorbeeld voor sanitaire toestellen, vloerafwerking, keuken wordt een budget gereserveerd binnen welke een keuze gemaakt kan worden. Dit gereserveerde budget wordt vervangen door de waarde van de gekozen materialen.

Stap 3: De verbouwperiode tot en met oplevering

Nu het creatief proces achter de rug is, starten we met de werfvoorbereiding. We bestellen bouw- en interieurmaterialen en maken de woning verbouwklaar. Samen met jou bepalen we de fasering. zodat jij precies weet waar je aan toe bent en we de renovatie goed kunnen afstemmen op jouw dagelijkse bestaan.

We stellen een werfleider aan die de coördinatie doet en jouw vaste aanspreekpunt vormt voor de werken. Je maakt kennis met ons team van eigen vakmensen en vaste partners. Verder is er een terugkerende werfvergadering met de werfleider én de ontwerper. De doorlooptijd houden we zo kort mogelijk.

En tot slot: onze finishing touch. Er vindt een finale kwaliteitscontrole plaats van de uitgevoerde werken. De waarborg van de 10-jarige aansprakelijkheid gaat van start. We geven toelichting op de gebruiks- en onderhoudsinstructies. Na zes maanden doen we een check-in om te polsen of je nog vragen of feedback voor ons hebt.

Kantoren Interieurkabinet Mechelen

Extra: done-for-you styling

Wil je na je renovatie de puntjes op de i zetten? In een handomdraai tovert onze styliste jouw woning om tot een échte happy home! Tot het nieuwe bedlinnen, planten en fotoframes aan toe. Je hoeft zelf niet te klussen, alles wordt voor je ingericht. Zodat je enkel nog op de bank hoeft te ploffen en kan genieten van het resultaat. Interesse? Vraag zeker naar ons bijkomend styling pakket!

Interesse? Via ons styling pakket ligt de finishing touch binnen handbereik.

Zet jij de stap naar de woning van je dromen?

Altijd heerlijk thuiskomen, ga ervoor!

Als dit je aanspreekt, dan kijken we ernaar uit om vrijblijvend met je in gesprek te gaan. Klik op onderstaande knop  en doe je aanvraag voor een sessie met onze VerbouwCoach.

ONZE GARANTIES:

Geen verrassingen door de GEEN MEERWERK clausule in je aannemingscontract. En op gebied van doorlooptijd worden ook de nodige garanties voorzien door middel van onze boeteclausule.

Vanaf dag één werken de ontwerper en technische werfleider nauw met elkaar samen, zodat onnodige kosten en tijdverlies worden voorkomen.

Je dagelijkse leven kan tijdens de verbouwing gewoon doorgaan, omdat we door fasering rekening houden met de bewoners. 

Je persoonlijke woonwensen staan centraal en een ontwerper met wie je een klik hebt, werkt ze uit. 

Alle bouwloten worden door één partij uitgevoerd zodat doorlooptijd en werf efficiënt worden georganiseerd.

4

Zij gingen je voor

We maken graag mooie projecten. Dat kunnen we natuurlijk zelf wel zeggen, maar dat laten we liever onze klanten doen.

Luister naar Mathias en Olivia, die hun bad- en slaapkamer aanpakten. En naar Sofie en David die voor een totaalrenovatie gingen.