Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Klinkende renovatie kantoor en geluidsstudio

“De warme materialen geven het interieur een huiselijk en knus gevoel.”
Locatie: Antwerpen
Soort project: Totaalrenovatie
Jaar van uitvoering: 2019
Type: Kantoor

Geluidsstudio Helsinki stootte bij hun nieuw pand in Antwerpen op een luxeprobleem: de ruimte was té groot. Met deze immense oppervlakte hadden de medewerkers schrik dat ze in een grote leegte zouden zitten. Daardoor zouden ze te veel tijd in afbakening en zonering van de ruimtes moeten stoppen. Bovendien mocht het interieur dan ook niet te benepen aanvoelen: er moest zeker nog voldoende plek zijn om klanten te ontvangen Deze situatie vroeg uiteraard om een totaalrenovatie, waarop Interieurkabinet het perfect antwoord bood. Een gezellig, uitnodigend en open karakter creëren voor weinig én veel volk tegelijkertijd dus. Dat soort vraagstukken lossen wij maar al te graag op, met klinkend resultaat zelfs!

De ontwerpers van Interieurkabinet tekenden een plan uit waarbij het open gevoel van de ruimte werd behouden, terwijl er werd gewerkt met afgesloten zones. Via room dividers en slim gebruik van hoogteverschillen herschikten we op een innovatieve manier de complete indeling. Dankzij deze verbouwing is er voldoende plaats voor bezoekende klanten en voelt de ruimte verre van leeg of kil aan wanneer er enkel medewerkers zitten. Naast de opnamestudio’s is er ook plaats voor een ontvangstruimte, een bar, een werkruimte en zelfs een moderne coworkingspace.

Ons aannemingsteam werkte met verschillende warme materialen die het interieur een huiselijk en knus gevoel gaven. Zo werd de bestaande ruwe bakstenen muur in ere bewaard. Een natuurlijke toets mocht niet ontbreken: met een groenwand en uitgekiend gebruik van houtafwerking werkten we alles prachtig af. Het eindresultaat van de totaalrenovatie van de geluidsstudio en het kantoor? Laat ons zeggen dat er muziek in zit!

Het resultaat

Van een grote leegte naar een gezellig, uitnodigend en open karakter. Van alles-
in-1 naar aparte ruimtes met opnamestudio’s, een ontvangstruimte, een bar, een
werkruimte en een moderne coworkingspace. Van kil naar warme en natuurlijke materialen.