Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Woonkamer-en keukenverbouwing in Balegem

“De woning heeft een ruim karakter, maar dankzij de haard blijft het toch lekker knus!”
Locatie: Balegem
Soort project: Benedenverdieping
Jaar van uitvoering: 2022
Type: Woonhuis

Met een huiskamer die nooit echt was afgewerkt, en een keuken die te klein aanvoelde deed de inwoner beroep op ons om dit aan te pakken, waarbij alle elementen van het interieur op elkaar afgestemd werden.

Om een goede basis te leggen hebben we als eerst de gehele ruimte geschilderd en afgewerkt. In de woonkamer is daarna los meubilair geplaatst met een verbindend tapijt. De eenheid in de woonkamer en keuken hebben we naar boven weten te brengen door de hoogte van de haard door te laten lopen in lang maatwerk, waardoor de tussenruimte tussen de living en eetzone betrokken worden bij de living. De knusse haard is op een speelse manier geïntegreerd door “zwevend” hout te plaatsen naast de haard.

Om de keuken te verbinden met de woonruimte is er een “zwevende” kast toegevoegd in de doorgang zone waarin alle losse keukenapparaten geplaatst kunnen worden. Daarnaast hebben we de keuken ruimer gemaakt door de zware elementen van het plafond te verwijderen en de keukenwand te optimaliseren naar de berging toe. Door de eenheid te creëren en een de keuken groter op te stellen krijgt deze woning een ruim en licht karakter, maar dankzei de haard blijft het toch lekker knus!

Het resultaat

  • Van een te kleine keuken naar eenheid in leefruimtes.
  • Van een onafgewerkte woonkamer naar een knus geheel.
  • Van ergernis naar ontspannen thuiskomen.