Volg hier de Online info-sessie ‘Het Geheim Van Een Verbouwing Zonder Stress En Teleurstelling’

Totaalrenovatie in Mechelen

“Onze wensenlijst was veel groter dan budgettair haalbaar, dus werden oplossingen en mogelijkheden aangereikt die wel konden. Ontwerp, technische aspecten en budget gingen hand in hand. Een open en transparante communicatie.”
Locatie: Mechelen
Soort project: Totaalrenovatie
Jaar van uitvoering: 2021
Type: ½ open woning

In deze typische jaren tachtigwoning met vele muren en deuren op 45° was de inpandige garage enkel bereikbaar via de keukenberging. De zitkuil vormde een doorn in het oog van het stel met twee kleine kinderen en de eetkamer was niet gerelateerd aan de (te kleine) keuken. Bovendien maakte de veranda geen deel uit van de woning.

De bewoners wensten een hedendaagse, ruimtelijke en strakke look & feel met toch wat warmte. Ze wilden meer mogelijkheden om ontvangst te creëren en een grotere living.

Onze grootste uitdaging vormde de trap die uitkwam in de living. Deze hebben we afgeschermd met een schuifdeur en blinde boekenkast.

De keuken en living hebben we doorgetrokken met een kastenwand, waarbij ook de berging met een blinde deur is geïntegreerd. De garage is toegankelijk gemaakt vanuit de inkomruimte en de wc gemoderniseerd.

Op de eerste verdieping bevonden zich een zeer kleine badkamer en drie slaapkamers. Van die ruimtes hebben we twee kinderkamers, een grote badkamer en een bureau met geluidsopname gemaakt (een wens van de bewoonster, die als nieuwslezer werkte).

Op de zolder bevond zich nog de oude (kinder)slaapkamer van de vrouw des huizes. Hier hebben we een ‘volwassen’ slaapkamer van gemaakt door een dressing, een tv-wand en een dubbel bed te plaatsen.

Een extra uitdaging vormde de uit elkaar liggende stijlen van de bewoners. De een hield meer van een donkere stijl en de ander juist van licht. Als compromis gebruikten we in de badkamer donkere elementen en maakten we de living wat lichter.

Het resultaat

Van typische jaren ’80-woning met muren en deuren op 45° naar moderne look and feel. Van ergerlijke en onhandige zitkuil naar open, kindvriendelijke ruimte. Van uit elkaar liggende stijlen van de bewoners naar compromissen waar ze beiden blij mee zijn.

We kenden Heidi en Benoit al en omdat we de Scandinavische woonstijl zo mooi vinden was het dan ook snel beslist om bij InterieurKabinet aan te kloppen voor onze renovatie. Tijdens het eerste gesprek met Heidi werd ons droombeeld geschetst om alsnog financieel “kapot” te maken. Onze wensenlijst was zoals bij véél klanten veel groter dan budgettair haalbaar, dus werden er oplossingen, mogelijkheden aangereikt die budgettair wel konden. Ontwerp, technische aspecten, budget, hand in hand. Een open en transparante communicatie.

Tim & Valerie