fbpx

Moderne aanbouw verbindt woning met tuin

Stel: je hebt een gezinswoning in een rustige omgeving mét een prachtige tuin. En je hebt ook het bijpassende prachtige gezin. Maar wat als je niet kan genieten van de twee tegelijk? Zo stond de woning van de familie T. niet in contact met de buitenomgeving. Bovendien was het gelijkvloers opgedeeld in verschillende kleine kamers. Er was werk aan de winkel…nu ja, woning.

Kennismaking

Zoals je sommige mensen van ziens kent, zo ken je ook sommige bedrijven. De eigenaars van deze gezinswoning kwamen vaak in Mechelen: onze thuisbasis. Omdat Interieurkabinet voornamelijk in eigen regio werkt, kwamen we elkaar geregeld tegen. Een fijn contact werd al snel een goede samenwerking die resulteerde in een prachtige aanbouw.

Aanbouw woning zorgt voor open en lichte benedenverdieping 11
Ruimtegevoel

In eerste instantie was het de bedoeling om binnen het bestaand woonvolume te blijven. Omdat de hal niet alle ruimtes met elkaar verbindt, zou een groot deel van de circulatie de ruimtes doorbreken. De verschillende ‘kotjes’ konden wel worden opengemaakt, maar een bestaand niveauverschil zou de openheid nog steeds onderbreken.

De relatie met de tuin kon dan al wel sterk verbeterd zijn, het ruimtegevoel stond nog niet op punt. De plannen werden omgegooid, dit gingen we grootser aanpakken. Als antwoord werd er een stijlvolle aanbouw ontworpen.

Hoe kunnen we je helpen?

Een vraag voor ons ontwerp- of verbouwteam? Laat hen gerust iets weten.

Meer van dit rechtstreeks in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tafel in de tuin

Het hart van woning – de eettafel voor het hele gezin – werd uit het center getrokken en letterlijk naar buiten gebracht. Zo voorzag een aanbouw de woning niet alleen van meer licht, maar ook voor meer ruimte. Dit gaf de mogelijkheid om een circulatiezone te creëren die naast de verschillende woonfuncties loopt.

Project T - Aanbouw verbindt woning met tuin - Interieurkabinet - a
Aanneming vanaf het eerste moment

Door de betrokkenheid van onze werfleider tijdens de ontwerpfase, konden we de uitvoering zo organiseren dat het gezin langer in hun woning kon blijven. Het was technisch mogelijk om de aanbouw reeds tegen de bestaande woning te bouwen voor de afbraak. De verbinding tussen beide delen kwam er pas voor het plaatsen van het gepolierde beton.

De nieuwe vloer verbindt de loopzone naadloos met de uitbouw. Omdat de keuken dieper in de woning ligt, werd er een lichtstraat voorzien om meer daglicht de woning in te trekken.

Tien gratis interieurtips waarmee je zelf aan de slag kunt gaan!

Ruimte & licht

Om te voldoen aan de ruimtelijke eisen van het gezin, was de uitbouw noodzakelijk. Indien we binnen het bestaande volume gebleven waren, hadden we misschien wel evenveel licht binnen kunnen brengen, maar zouden de ruimtes nog steeds onderbroken worden door de circulatie. Dat had heel de ruimtebeleving niet ten goede gekomen.

Nu eetruimte en terras – enkel gescheiden door glas – de woning met de tuin verbinden, kan het gezin optimaal genieten van hun huis én de omgeving.

Project T - Aanbouw verbindt woning met tuin - Interieurkabinet - b